Το Zoom παραδέχεται τα προβλήματα ασφάλειας και υπόσχεται άμεση διόρθωση τους

    Εν μέσω πανδημίας το Zoom, μια πλατφόρμα βιντεοκλήσεων, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές με τους χρήστες του να αυξάνονται κατακόρυφα. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει πολλαπλά…

    zoom-video-call
    Εν μέσω πανδημίας το Zoom, μια πλατφόρμα βιντεοκλήσεων, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές με τους χρήστες του να αυξάνονται κατακόρυφα. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει πολλαπλά προβλήματα ασφάλειας τόσο στην έκδοση του για Windows όσο και για macOS. Αυτά διαψεύδονταν το τελευταίο διάστημα, μέχρι που τελικά ο CEO του Zoom, Eric S. Yuan σήμερα και μετά από αποκαλύψεις ερευνητών για κάποιες ευπάθειες της πλατφόρμας, ζήτησε συγνώμη και ανακοίνωσε πως ολόκληρη η ομάδα ανάπτυξης παγώνει για ένα τρίμηνο την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στις ανησυχίες των χρηστών αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των δεδομένων τους. Το Zoom τον Δεκέμβριο του 2019 είχε 10 εκατομμύρια χρήστες, ενώ εν μέσω πανδημίας η χρήση του εκτοξεύτηκε, φτάνοντας τον Μάρτιο σε 200 εκατομμύρια χρήστες. Ο CEO του Zoom δήλωσε:
    Τις επόμενες 90 ημέρες δεσμευόμαστε να διαθέσουμε τους πόρους που απαιτούνται για την αναγνώριση και την επίλυση των θεμάτων. Δεσμευόμαστε να είμαστε διαφανείς σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη σας.