William Shatner: Ταξιδάκι στο διάστημα με την Blue Origin για τον «Captain Kirk»

    Επιβάτης στην επόμενη αποστολή «διαστημικού τουρισμού» της αμερικανικής εταιρείας Blue Origin θα είναι ο εν ενεργεία Καναδός ηθοποιός William Shatner, περισσότερο γνωστός είναι για την ερμηνεία του ως…

    JamesKirk-BO-Main
    Επιβάτης στην επόμενη αποστολή «διαστημικού τουρισμού» της αμερικανικής εταιρείας Blue Origin θα είναι ο εν ενεργεία Καναδός ηθοποιός William Shatner, περισσότερο γνωστός είναι για την ερμηνεία του ως κυβερνήτης του αστρόπλοιου «USS Enterprise» στη διάσημη τηλεοπτική σειρά «Star Trek»!
    Τον 90χρόνο «Captain James T. Kirk» (ο William Shatner θα γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος που θα πετάξει στο διάστημα) θα συνοδεύει ο Chris Boshuizen - πρώην μηχανικός της NASA και συνιδρυτής της εταιρείας Planet Labs (η οποία συλλέγει στιγμιότυπα υψηλής ανάλυσης του πλανήτη μας με τη βοήθεια δορυφόρων, σε καθημερινή βάση), ο Glen de Vries - συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions η οποία ειδικεύεται σε λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών (ιδιοκτησία του γαλλικού κολοσσού Dassault Systèmes) και η Audrey Powers, Αντιπρόεδρος του τμήματος «Mission & Flight Operations» της Blue Origin. [caption id="attachment_73069" align="alignnone" width="1000"] William Shatner (αριστερά, φωτό: Gary Marschka) και Audrey Powers (δεξιά)[/caption] Η νέα πτήση του πυραύλου New Sheppard - η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της εταιρείας, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Van Horn (Δυτικό Τέξας) και θα διαρκέσει 11 λεπτά - έχει προγραμματιστεί για τις 12 Οκτωβρίου (16.30 ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του BlueOrigin.com. Για ένα «αληθινό θαύμα» και ένα «παιδικό όνειρο που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα» κάνει λόγο ο δημοφιλής ηθοποιός στο δελτίο τύπου της αμερικανικής εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια από το γνωστό δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της Amazon, Jeff Bezos. [caption id="attachment_73071" align="alignnone" width="900"] Photo Credit: © 2007 - 2021 BLUE ORIGIN[/caption] Ο Shatner έπαιξε το ρόλο του «Captain James T. Kirk» για τρεις σεζόν (από το 1966 έως το 1969) και σε επτά κινηματογραφικές παραγωγές, σκηνοθετώντας μία από αυτές. Αυτή τη στιγμή είναι ο οικοδεσπότης και εκτελεστικός παραγωγός της εκπομπής του History Channel, «The UnXplained». Welcome aboard Captain!