Τι ψάχνουν οι Έλληνες στη Black Friday;

  Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ας μην κρυβόμαστε, επιχειρήσεις και αλυσίδες καταστημάτων βρίσκονται για άλλη μία χρονιά στις «επάλξεις», έτοιμες να διαθέσουν ελκυστικές προσφορές στο πλαίσιο…

  BF_NewBlog
  Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ας μην κρυβόμαστε, επιχειρήσεις και αλυσίδες καταστημάτων βρίσκονται για άλλη μία χρονιά στις «επάλξεις», έτοιμες να διαθέσουν ελκυστικές προσφορές στο πλαίσιο της Black Friday. Το εμπορικό αυτό εγχείρημα έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του '60, σηματοδοτώντας την αρχή της Χριστουγεννιάτικης αγοραστικής περιόδου στις ΗΠΑ. Η "Black Friday" πήρε το όνομα της από τις χειρόγραφες αποδείξεις και τα λογιστικά φύλλα των αμερικανικών επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούσαν δύο είδη μελανιών: κόκκινο και μαύρο. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό και με μαύρο οι ημέρες με θετικό ισολογισμό. Με μία έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, οι Αμερικανοί καθιέρωσαν την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως την πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου - δελεάζοντας τους καταναλωτές με γενναιόδωρες προσφορές και αυξάνοντας αισθητά τους τζίρους τους. Αυξημένα κέρδη, μαύρο μελάνι... καταλαβαίνετε που το πάμε! Το εγχείρημα υιοθετήθηκε επιτυχώς σε αρκετές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμ. Βασίλειο, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία κοκ.), προκαλώντας κυριολεκτικά καταναλωτική φρενίτιδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η διάρκεια των προσφορών επεκτείνεται σε διάστημα τριών ή και τεσσάρων ημερών. Φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Black Friday θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου.

  Black Friday: Tα ελληνικά trends 

  Σύμφωνα με μελέτες της Google, οι Έλληνες ξεκινούν τις αναζητήσεις για την Black Friday 5 μέρες πριν. Πολλοί δημιουργούν wishlist για να έχουν διαρκή ενημέρωση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εγγραφής σε newsletter, τα οποία ενημερώνουν κάμποσες ώρες νωρίτερα για τα προϊόντα που θα λάβουν μέρος στο εγχείρημα. Το είχε κάνει πέρσι το Πλαίσιο και το ίδιο θα κάνει και φέτος. Οι αναζητήσεις, τις 2 προηγούμενες μέρες της Black Friday, αγγίζουν το peak τους τις βραδινές ώρες (20:00 – 22:00), ενώ την Παρασκευή γύρω στις 14:00 το μεσημέρι Οι Top 6 κατηγορίες είναι: 
  • Τεχνολογία - Ηλεκτρονικές συσκευές με την κατηγορία mobile να ξεχωρίζει. Μια κατηγορία που το Πλαίσιο την ξέρει καλύτερα από τον κάθε άλλο
  • Παπούτσια
  •  Ρουχισμός
  • Κοσμήματα
  • Ρολόγια & αξεσουάρ
  • Μπουφάν, παλτό κ.ά.
  Είναι εντυπωσιακό ότι το 56% των αναζητήσεων και των αγορών στην Ελλάδα την ημέρα του Black Friday πραγματοποιούνται από mobile συσκευές (smartphones/tablets), οπότε καλό είναι να έχεις full μπαταρία εκείνη την ημέρα. Πέρσι, την ημέρα της Black Friday, το Πλαίσιο δέχτηκε 5.000 online παραγγελίες και φέτος ο αριθμός αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Προετοιμάσου!