Τα NFTs έρχονται στο Instagram από αυτή την εβδομάδα!

    Μια ομάδα δημιουργών και συλλεκτών μη αντικαταστατών τεκμηρίων (non-fungible tokens ή NFTs) θα μπορεί σύντομα να παρουσιάζει τα δημιουργήματά της στο Instagram, επιβεβαίωσε με σημερινή δημοσίευσή του…

    Instagram-NFTs-1
    Μια ομάδα δημιουργών και συλλεκτών μη αντικαταστατών τεκμηρίων (non-fungible tokens ή NFTs) θα μπορεί σύντομα να παρουσιάζει τα δημιουργήματά της στο Instagram, επιβεβαίωσε με σημερινή δημοσίευσή του στο Facebook o Mark Zuckerberg.
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta επιβεβαίωσε πως η Αμερικανική εταιρεία πειραματίζεται με την εισαγωγή των NFTs στην πλατφόρμα, ενώ παρόμοια λειτουργικότητα θα προσφέρεται σύντομα και μέσω του Facebook.

    Σε σχετικό βίντεο, ο επικεφαλής του Instagram - Adam Mosseri - αναφέρει ότι μια μικρή ομάδα χρηστών στις ΗΠΑ θα έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει NFTs στη χρονολόγιο, στα stories και τα μηνύματά τους.

    Τα NFTs θα παρουσιάζονται όπως κάποια «ταγκαρισμένα» προφίλ και προϊόντα και θα ονομάζονται «ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα». Κάνοντας κλικ στην «ετικέτα» τους θα εμφανίζονται λεπτομέρειες όπως π.χ. το όνομα του δημιουργού και του κατόχου τους. Η δοκιμή θα ξεκινήσει αρχικά σε περιορισμένο βαθμό, ώστε να μπορεί το Instagram να μάθει από την κοινότητα.

    «Θέλω να αναγνωρίσω εκ των προτέρων ότι τα NFTs, οι τεχνολογίες blockchain και το Web3 γενικότερα έχουν να κάνουν με την διανομή εμπιστοσύνης, τη διανομή ισχύος. Το Instagram είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα συγκεντρωτικού χαρακτήρα (centralized), επομένως αντιλαμβανόμαστε ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί κάποια ένταση.», αναφέρει ο Mosseri.

    Αρχικά θα υποστηριχθούν τα NFTs που δημιουργήθηκαν από τα blockchains του Ethereum και του Polygon, με το Solana και το Flow να ακολουθούν σύντομα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Meta, Christine Pai.

    [caption id="attachment_81342" align="alignnone" width="800"] Mark Zuckerberg (CEO, Meta)[/caption]

    Ο Mosseri τονίζει ότι η υποστήριξη για NFTs στο Instagram θα μπορούσε να βοηθήσει στην εισαγωγή της τεχνολογίας σε ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπων.

    Το Instagram δεν είναι η πρώτη πλατφόρμα που το κάνει. Τον περασμένο Ιανουάριο, το Twitter εισήγαγε τα NFTs στην πλατφόρμα ως «εικόνες προφίλ» σε σχήμα εξάγωνου. Ένα εικονίδιο στη γωνία των αναρτήσεων των NFTs στο Instagram θα εμφανίζεται επίσης ως εξάγωνο.