Τα νέα LG Soundbars με AI προσφέρουν ανώτερη ηχητική εμπειρία

  Η LG ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση της σειράς LG Soundbars για το 2021, με τα νέα μοντέλα να προσφέρουν μια πιο premium εμπειρία ήχου, ευελιξία και εύκολη διαχείριση, ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν για…

  LG-SOUNDBAR
  Η LG ανακοίνωσε την παγκόσμια διάθεση της σειράς LG Soundbars για το 2021, με τα νέα μοντέλα να προσφέρουν μια πιο premium εμπειρία ήχου, ευελιξία και εύκολη διαχείριση, ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν για τον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό και τη συσκευασία τους. Τα νέα μοντέλα SP11RA, SP9YA, G1, SP8YA, SPD7Y, SP2, SP2W, QP5, QP5W, προσφέρουν υψηλής ποιότητας ήχο, εύκολη συνδεσιμότητα, και έξυπνη λειτουργικότητα, ενώ διακρίνονται για την κομψή και μοντέρνα αισθητική τους, καθώς έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να συμπληρώνουν τις εκπληκτικές τηλεοράσεις της LG, ταιριάζοντας απόλυτα με οποιαδήποτε διακόσμηση.

  Με τα νέα Soundbars, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία AI Sound Pro που είναι διαθέσιμη στις LG τηλεοράσεις. Ο ήχος από την τηλεόραση αναπαράγεται μέσω του Soundbar με το TV Sound Mode Share, παρέχοντας ανώτερη ισχύ επεξεργασίας ήχου. Τα Soundbars της LG διαθέτουν πλέον τις ίδιες λειτουργίες ήχου με εκείνες των πιο πρόσφατων LG τηλεοράσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να εναλλάσσουν εύκολα τις δύο συσκευές, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Παράλληλα, η νέα σειρά είναι συμβατή με το Google Assistant, το Amazon Alexa και το Siri, επιτρέποντας τον εύκολο χειρισμό των συσκευών και την αναπαραγωγή της αγαπημένης σας μουσικής από συμβατές συσκευές και υπηρεσίες. Με την υποστήριξη του Apple AirPlay 2, οι χρήστες μπορούν, επίσης, να κάνουν κοινή χρήση και να αναπαράγουν την αγαπημένη τους μουσική και άλλο περιεχόμενο απευθείας από το iPhone, το iPad ή το Mac τους.

  Σε ό,τι αφορά στην απόδοση, τα LG Soundbars έχουν ‘κληρονομήσει’ όλα τα δυνατά χαρακτηριστικά των προκατόχων τους με πολλά από τα νέα μοντέλα να ενσωματώνουν τεχνολογία Meridian και Meridian Audio tuning, για μια εξαιρετικά αυθεντική εμπειρία ακρόασης. Επιπλέον, διαθέτουν την προηγμένη τεχνολογία Meridian Horizon, που είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας της LG με την Meridian Audio. Η συγκεκριμένη καινοτομία συνδυάζει τα στερεοφωνικά δύο καναλιών αποδίδοντας συναρπαστικό, πολυκάναλο ήχο και παρέχοντας μια πραγματικά καθηλωτική ηχητική εμπειρία ανεξάρτητα από τη θέση του χρήστη στον χώρο. Όλα τα LG Soundbars για το 2021 υποστηρίζουν το Dolby Atmos και την τεχνολογία DTS: X για δυναμικό τρισδιάστατο ήχο. Με τη συμβατότητα του Dolby Vision μέσω 4K pass-through, τα νέα μοντέλα διασφαλίζουν, επίσης, το επίπεδο της ποιότητας της εικόνας και του ήχου που απαιτείται για μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία θέασης στο σπίτι. Πολλά από τα νέα μοντέλα διαθέτουν την πιστοποίηση Hi-Res Audio, εξασφαλίζοντας αναπαραγωγή χωρίς απώλειες στα 24bit/96kHz με όλη τη ζωντάνια μιας αρχικής ηχογράφησης σε στούντιο. Η αναβαθμισμένη ευκολία χρήσης και η εύκολη συνδεσιμότητα σε συνδυασμό με την υποστήριξη του HDMI eARC, επιτρέπουν υψηλότερο ρυθμό bit, περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης και ασυμπίεστο Dolby Atmos® ήχο με ένα μόνο καλώδιο, ενώ η αναπαραγωγή μέσω USB και Bluetooth ενισχύουν την άνεση και την ευκολία.

  Οι εξελιγμένες λειτουργίες AI της LG αυξάνουν περαιτέρω την εμπειρία χρήσης, όπως το AI Room Calibration που προσφέρει βέλτιστο ήχο σε οποιοδήποτε περιβάλλον, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις ήχου σύμφωνα με τα συγκεκριμένα αντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο. Το AI Sound Pro αναλύει αυτόματα το περιεχόμενο, βελτιστοποιώντας άμεσα τις ρυθμίσεις ήχου κατά την αναπαραγωγή, ανάλογα με το είδος του περιεχομένου που παρακολουθεί ο χρήστης, όπως ειδήσεις, μουσική ή κινηματογραφικές ταινίες. Καθώς η σημασία της οικιακής ψυχαγωγίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική περίοδο, το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον με την υποστήριξη των καταναλωτών σε εταιρείες και προϊόντα που αποδεικνύουν την δέσμευση της εταιρείας για εξασφάλιση της βιωσιμότητας. Από τις διαδικασίες παραγωγής έως τα υλικά και τις συσκευασίες που χρησιμοποιούνται, τα πιο πρόσφατα Soundbars της LG έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευημερία του πλανήτη. Στην προσπάθειά της για ένα βιώσιμο μέλλον, η LG υιοθετεί μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στην ανάπτυξη των προϊόντων και τη συσκευασία, σχεδιάζοντας τα πρώτα προϊόντα ήχου στον κλάδο που έλαβαν την πιστοποίηση SGS Eco Product. Σε πολλές περιπτώσεις, η LG αντικατέστησε υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενα μοντέλα με ανακυκλώσιμα υλικά.

  Για να μειώσει ακόμη περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα απόβλητα, η LG υιοθέτησε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες για ολόκληρη τη σειρά των soundbar της. Χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερο αφρό και πλαστικό EPS, η συσκευασία έχει πιστοποίηση Eco Product από την Societe Generale de Surveillance (SGS), έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης με έδρα τη Γενεύη της Ελβετία. Τα Soundbars της εταιρείας αναγνωρίστηκαν για τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους καθώς εκπέμπουν λιγότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους, περιορίζοντας τις επικίνδυνες ουσίες με υψηλότερο βαθμό ανακύκλωσης. Επιπλέον, η συσκευασία έχει σχεδιαστεί σε σχήμα «L», ώστε περισσότερες μονάδες να χωρούν σε λιγότερα οχήματα μεταφοράς φορτίων, πράγμα που σημαίνει χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), επιτυγχάνοντας βέλτιστη βιωσιμότητα. Η διαθεσιμότητα των νέων μοντέλων στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2021.