Στα τέλη Δεκεμβρίου αναμένονται οι custom-designed κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 7900-series

    Αναμένονται μία με δύο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα των μοντέλων που βασίζονται στον «reference» σχεδιασμό της AMD. Όπως είναι γνωστό, οι κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 7900 XT και RX 7900 XTX…

    7900-series_2
    Αναμένονται μία με δύο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα των μοντέλων που βασίζονται στον «reference» σχεδιασμό της AMD. Όπως είναι γνωστό, οι κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 7900 XT και RX 7900 XTX αρχιτεκτονικής RDNA 3 πρόκειται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά στις 13 Δεκεμβρίου 2022. Αρχικά, οι πρώτες κάρτες γραφικών που θα διατεθούν από τους συνεργάτες (Add-In-Board partners) της AMD θα βασίζονται στον σχεδιασμό αναφοράς (reference design) της γνωστής σχεδιάστριας ημιαγωγών. Οι κάρτες γραφικών που θα βασίζονται σε προσαρμοσμένο σχεδιασμό (custom design) από τους συνεργάτες της AMD αναμένεται να φτάσουν στην αγορά σε μία ή δύο εβδομάδας μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η γνωστή ιστοσελίδα Wccftech, η οποία επικαλείται πληροφορίες από το Board Channels. Στις κάρτες γραφικών αυτού του τύπου, ο προσαρμοσμένος σχεδιασμός μπορεί να ξεκινά από το σύστημα ψύξης και τους χρονισμούς του επεξεργαστή γραφικών και να επεκτείνεται στο PCB.

    Σε αντίθεση με τις κάρτες γραφικών «NVIDIA Founders Edition» που πωλούνται αποκλειστικά με τα λογότυπα της NVIDIA, οι κάρτες γραφικών που βασίζονται στον σχεδιασμό της AMD πωλούνται ως επί το πλείστον με τη διακριτική παρουσία των λογότυπων των συνεργατών της (π.χ. αυτοκόλλητα στους ανεμιστήρες). Την υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης και της εγγύησης, αναλαμβάνουν επίσης οι συνεργάτες της AMD. Οι custom-designed κάρτες γραφικών αναμένεται να φτάσουν στην αγορά μεταξύ 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.