Smartphones: Πόσες από αυτές τις τεχνολογίες θυμάσαι;

    Τα smartphones περνούν τις… φάσεις τους. Δεδομένου πως είναι ένα από τα πιο hot τεχνολογικά προϊόντα, οι εταιρείες προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου. Χωρίς βέβαια να έχουν την επιτυχία στο……

    smartphones

    Τα smartphones περνούν τις… φάσεις τους. Δεδομένου πως είναι ένα από τα πιο hot τεχνολογικά προϊόντα, οι εταιρείες προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου. Χωρίς βέβαια να έχουν την επιτυχία στο… τσεπάκι! Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που νέες λειτουργίες καταργήθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια ή που εμφανίστηκαν σε μία μόνο συσκευή. Μπορείς να θυμηθείς κάποιες από αυτές τις λειτουργίες; Αν όχι, ρίξε μια ματιά παρακάτω… Σίγουρα κάποια θα έχει περάσει από τα χέρια σου!

     

    Smartphone Hand ID

     

    Ξεκλείδωσε το smartphone με την παλάμη!

     

    Πως θα σου φαινόταν ένας ακόμη επιπλέον τρόπος να ξεκλειδώνεις το κινητό σου; Κάτι τέτοιο έψαξε να βρει η LG και το «πλασάρισμα» έγινε με το LG G8. Οι κύριοι τρόποι που ξεκλειδώνεις το κινητό σου είναι το δακτυλικό αποτύπωμα και η κάμερα για ξεκλείδωμα με το πρόσωπο. Η εταιρεία σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί και την παλάμη σου. Το μόνο που είχες να κάνεις, ήταν να φέρεις την παλάμη πάνω από τις μπροστινές κάμερες και το κινητό ξεκλείδωνε! Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν τράβηξε το ενδιαφέρον και δεν χρησιμοποιήθηκε σε άλλη συσκευή της εταιρείας.

     

    Air View Smartphone

     

    Μην ακουμπάς το κινητό!

     

    Μερικές δυνατότητες που εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αφορούσαν το να μην αγγίζεις το κινητό σου για να κάνεις πράγματα. Ένα από αυτά ήταν το Smart Scroll της Samsung. Σκοπός ήταν να σκρολάρεις πάνω και κάτω, ανάλογα με τις κινήσεις του κεφαλιού ή της συσκευής. Η λειτουργία υποστηριζόταν από μόλις δύο εφαρμογές της εταιρείας. Ο κόσμος, όμως, δεν το αγκάλιασε μιας και βρήκε πολύ πιο απλό και το σκρολάρισμα με το δάχτυλο.

     

    Άλλη μια δυνατότητα της εταιρείας είναι το Air View. Μέσα από αυτό, μπορείς να κάνεις preview ενός αρχείου πηγαίνοντας απλά το δάχτυλο ή το πενάκι πάνω από το αρχείο, χωρίς να ακουμπήσεις την οθόνη! Η συγκεκριμένη δυνατότητα διατηρήθηκε και σε νεότερα μοντέλα της Samsung, όμως δεν προωθήθηκε ιδιαίτερα. Ο λόγος ήταν πως το δάχτυλο έφτανε τόσο κοντά στην οθόνη που τελικά ήταν πιο εύκολο να πατηθεί το αρχείο και να ανοίξει, παρά να περιμένεις το preview.

     

    3D Cameras Smartphone

     

    3D εδώ, 3D εκεί!

     

    Ήταν μια περίοδος που το 3D ήταν στα πάνω του. Τα κινητά δεν «γλίτωσαν» από αυτό και δεν ήταν λίγες οι συσκευές που ενσωμάτωσαν αντίστοιχες λειτουργίες. Εταιρείες όπως η HTC και η LG, διέθεσαν στην αγορά συσκευές με 3D οθόνη και 3D κάμερες. Μπορεί τότε να ήταν «μόδα», αλλά δεν άντεξαν στο χρόνο και γρήγορα αποτέλεσαν παρελθόν.

     

    3D Touch Smartphone

     

    3D και στην αφή!

     

    Τη συγκεκριμένη τεχνολογία ίσως τη θυμάσαι ακόμα, μιας και είναι πρόσφατη. Το 3D Touch της Apple, είχε κάνει την εμφάνισή του με το iPhone 6S και «άντεξε» μέχρι και τα iPhone XS. Όταν ανακοινώθηκε, είχε αναφερθεί πως θα αποτελέσει το μέλλον των οθονών και το πώς αλληλοεπιδρούμε με αυτές. Κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς από το iPhone 11 και μετά, η τεχνολογία αντικαταστάθηκε με το haptic touch, που προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες.

     

    Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιες «δοκιμές» και… κόλπα θα βλέπουμε συνέχεια, μιας και τα smartphones παραμένουν μία από τις κυριότερες συσκευές που χρησιμοποιεί κανείς καθημερινά.

     

    Μείνε συντονισμένος στο Plaisio Blog και μάθε όλα τα HOT νέα τεχνολογίας κάνοντας κλικ εδώ.