Smartphones & αργή φόρτιση: Check-αρε τους λόγους!

  Τα Smartphones έχουν γίνει βασικό κομμάτι της ζωής μας! Ξέρουμε πως έχεις συχνά το κινητό στο χέρι… Λίγο να βγάλεις μία φωτογραφία, λίγο να ενημερωθείς. Να πεις και δυο λόγια με την παρέα σου για το…

  androidpit-usb-2

  Τα Smartphones έχουν γίνει βασικό κομμάτι της ζωής μας! Ξέρουμε πως έχεις συχνά το κινητό στο χέρι… Λίγο να βγάλεις μία φωτογραφία, λίγο να ενημερωθείς. Να πεις και δυο λόγια με την παρέα σου για το meme που είδες. Οι ώρες χρήσης του κινητού είναι αρκετές, και σίγουρα θα χρειάζεται φόρτιση συχνά! [mks_icon icon="fa-battery-quarter" color="#0f6dbf" type="fa"] Κάποιες φορές, ωστόσο, η διαδικασία φόρτισης γίνεται ιδιαίτερα χρονοβόρα. Δες παρακάτω... τις αιτίες, που πιθανόν να επιβραδύνουν τη φόρτιση του τηλεφώνου σου!

  #01 Φθαρμένος φορτιστής

  Πότε έλεγξες τελευταία φορά την «κατάσταση» του φορτιστή σου; Είναι πολύ σημαντικό, το καλώδιο USB να μην είναι ταλαιπωρημένο, τσακισμένο ή κομμένο γιατί η ένταση ρεύματος δεν δίνεται στο μέγιστο βαθμό. Φυσικά, ένα ελαττωματικό καλώδιο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με ένα άλλο καινούριο, ή με ένα μεταχειρισμένο χωρίς φθορές… και το πρόβλημα λύθηκε! Αν πάλι, δεν θες να αγοράσεις νέο, τσέκαρε τις υπόλοιπες συσκευές σου. Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιούν ένα!

  #02 «Γήρανση» μπαταρίας

  Η παλαιότητα της μπαταρίας, ίσως να αποτελεί αιτία που το κινητό σου φορτίζει πολύ αργά. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χαλάνε με το πέρασμα του χρόνου ή μπορεί να «φουσκώσουν» από διάφορους παράγοντες και να αργούν να φορτίσουν. Επομένως, όταν το ποσοστό της φόρτισης και η δυνατότητα παροχής ενέργειας μειώνεται, τότε η μπαταρία σου… πλησιάζει στο τέλος της!

  #03 Χρήση αδύναμης πηγής ενέργειας

  Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για να φορτίσεις την συσκευή σου, τότε η φόρτιση πραγματοποιείται σε αργούς ρυθμούς. Γι’ αυτό, για καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα, φόρτισε το κινητό σου σε πρίζα!

  #04 «Κατεστραμμένη» θύρα

  Λόγω της καθημερινής χρήσης, η θύρα φόρτισης USB μπορεί να παρουσιάσει ορισμένα προβλήματα. Ρίξε μία πρώτη ματιά, εάν έχει στραβώσει κάτι ή εάν υπάρχουν σημάδια σκουριάς. Ύστερα, χρησιμοποίησε μεγεθυντικό φακό για το εσωτερικό της θύρας, μήπως ανακαλύψεις ίχνη φθοράς ή κάτι που να εμποδίζει τη σωστή επαφή με το φορτιστή. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές, που χρειάζονται έναν απλό καθαρισμό!

  #05 Άσε την πλοήγηση, για αργότερα

  Χρησιμοποιείς αδιάκοπα τα social media, ακόμα κι όταν το κινητό σου προσπαθεί να ανακτήσει και πάλι τις «δυνάμεις» του; Δικαιολογημένα, λοιπόν, η φόρτιση να καθυστερεί, αφού τέτοιου είδους εφαρμογές «καταβροχθίζουν» την μπαταρία του.


  Tip: Κάνε ένα break και απενεργοποίησε το Wi-Fi ή τα MB από τη συσκευή. Και για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, δεν ενεργοποιείς την «λειτουργία πτήσης»;! Click-αρε εδώ, για να δεις κάποια χρήσιμα tips, που αν τα εφαρμόσεις, βελτιώνεις την υγεία της μπαταρίας και παρατείνεις την αυτονομία της συσκευής σου.


   

  #06 Εφαρμογές στο παρασκήνιο

  Κάποιες εφαρμογές που «τρέχουν» στο background του λογισμικού του τηλεφώνου αδειάζουν την μπαταρία, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν αργή φόρτιση. Τόσο τα iPhone όσο και τα Android Smartphones διαθέτουν εργαλεία στις ρυθμίσεις, που σου επιτρέπουν να δεις ποιες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και να τις αφαιρέσεις. [mks_icon icon="fa-lightbulb-o" color="#eded2f" type="fa"] Θυμήσου ότι… «Διώχνοντας» εφαρμογές από το background, Θα διαπιστώσεις βελτίωση στις επιδόσεις της μπαταρίας, αλλά και στη συνολική απόδοση του Smartphone σου!

  #07 Φορτιστής αμφίβολης ποιότητας

  Ένας ακόμη λόγος αργής φόρτισης του κινητού, ενδέχεται να αποτελεί η χρήση μη αξιόπιστου φορτιστή. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγεις ΠΑΝΤΑ πιστοποιημένα αξεσουάρ φόρτισης με εγνωσμένη αξία, ώστε να είσαι σίγουρος για την απόδοσή τους. Αφενός, εξασφαλίζουν ταχύτερη φόρτιση της συσκευής και αφετέρου, είναι κατασκευασμένοι με τα πιο υψηλά standards ποιότητας!

  #08 Βραχυκυκλωμένη πλακέτα

  Ένα βραχυκύκλωμα στην πλακέτα των κινητών δημιουργεί στα Smartphones εσωτερική κατανάλωση από διαρροή ρεύματος. Έτσι, το τηλέφωνο, όχι μόνο φορτίζει αργά, αλλά και η μπαταρία αδειάζει γρήγορα. Τα βραχυκυκλώματα στην πλακέτα των Smartphones μπορεί να προκληθούν από: [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Υγρασία [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Πτώση συσκευής [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Ελαττωματική κατασκευή [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Υπερθέρμανση υλικών την πλακέτας [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Παλιά συσκευή με πολύωρη χρήση εργασίας [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Υπέρταση κατά την διάρκεια της φόρτισης Στη περίπτωση αυτή, μια επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο επαγγελματία, αποτελεί ιδανική επιλογή!

  Κάνε τους ελέγχους που χρειάζεται, άστο στην «ηρεμία» του κάποιες ώρες, χρησιμοποίησε αυθεντικό εξοπλισμό και… Θυμήσου ξανά την εποχή, που το smartphone σου δεν χρειαζόταν ολόκληρη νύχτα για να φορτίσει!
  [mks_icon icon="fa-bullhorn" color="#dd0000" type="fa"] Ααααα! Και μην ξεχνάς… Για ό,τι κι αν χρειαστείς, το Πλαίσιο είναι ο Νο1 προορισμός τεχνολογίας!