Plaisio @ MWC 2022 | Σύνδεση 5G σε desktop ή laptop; Η Qualcomm έχει τη λύση!

    Η Qualcomm παρουσίασε στην έκθεση MWC 2022 δύο νέα Snapdragon™ modules (ουσιαστικά ξεχωριστές μονάδες με τη μορφή κάρτας M.2) με την ελπίδα να εκδημοκρατίσει το 5G στους φορητούς ή desktop υπολογιστές…

    Qualcomm-MWC22-Main
    Η Qualcomm παρουσίασε στην έκθεση MWC 2022 δύο νέα Snapdragon™ modules (ουσιαστικά ξεχωριστές μονάδες με τη μορφή κάρτας M.2) με την ελπίδα να εκδημοκρατίσει το 5G στους φορητούς ή desktop υπολογιστές του σήμερα και του αύριο.
    Οι μονάδες Snapdragon™ X65 και X62 Modem-RF ταιριάζουν σε υποδοχές M.2 δίνοντας στους κατασκευαστές υπολογιστών τη δυνατότητα να προσφέρουν το 5G σε υπάρχοντα συστήματα, χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστούν στους τομείς του παράγοντα μορφής (form factor) ή της ενεργειακής αποδοτικότητας. [caption id="attachment_77940" align="alignnone" width="1200"] Qualcomm @ MWC Barcelona 2022, ©2022 Plaisio Computers[/caption] Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Qualcomm, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας - Cristiano Amon - εξήγησε ότι αυτή η τάση προς την τηλεργασία ή την υβριδική εργασία μας οδηγεί στην εποχή των «always-on συνδεδεμένων υπολογιστών» με την «φορητή τεχνολογία να πηγαίνει πλέον παντού». Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι η εταιρεία του «πάντα πίστευε στην σύγκλιση (της τεχνολογίας) των κινητών και των υπολογιστών». Αν και οι περισσότερες ναυαρχίδες όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα υποστηρίζουν 5G, στην αγορά των φορητών ή των desktop υπολογιστών υπάρχουν ελάχιστα μοντέλα που αξιοποιούν την νέα ασύρματη τεχνολογία. [caption id="attachment_77939" align="alignnone" width="1200"] Qualcomm @ MWC Barcelona 2022, ©2022 Plaisio Computers[/caption] Και καθώς ο αριθμός των δικτύων 5G επεκτείνεται διαρκώς σε όλον το κόσμο και παράλληλα επιταχύνεται η υϊοθέτηση υποδομών 5G σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες, η ζήτηση για ένα ευρύτερο σύνολο συσκευών που θα υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία μόνο θα αυξάνεται. Οι μονάδες Snapdragon X65 και X62 Modem-RF σχεδιάστηκαν για να καλύψουν αυτή την ανάγκη, βρίσκοντας εφαρμογή όχι μόνο σε φορητούς ή desktop υπολογιστές αλλά και σε συσκευές XR, σε φορητές παιχνιδοκονσόλες κ.ά. Επί του παρόντος, η Qualcomm έχει αποστείλει δείγματα των νέων υλοποιήσεων σε διάφορους κατασκευαστές και από το 2ο εξάμηνο του 2022 θα είναι εμπορικά διαθέσιμα.
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την MWC Barcelona 2022 και την αποστολή μας στην Βαρκελώνη!