Plaisio @ Computex 2024 | Νέα gaming laptops με AI από τις σειρές Zephyrus και TUF της ASUS

    Στο περίπτερο της ASUS στην έκθεση Computex 2024 βρίσκονταν δεκάδες gaming laptops ωστόσο η εταιρεία περιορίστηκε να παρουσιάσει νέα προϊόντα μόνο από τις σειρές Zephyrus και TUF.

    TUF Gaming A14

    Καθώς πρόκειται πάνω από όλα για μία εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα για gamers, στο περίπτερο της ASUS υπήρχαν εκπρόσωποι από όλες τις σειρές φορητών υπολογιστών για gaming, όπως από τις Strix, Flow, Zephyrus και TUF Gaming.

     

    Παρόλα αυτά, η εταιρεία περιορίστηκε στο να παρουσιάσει νέα προϊόντα μόνο από τις δύο τελευταίες σειρές. Ξεκινώντας από τη σειρά TUF, στο περίπτερο της ASUS υπήρχαν τα μοντέλα TUF A15, A16 και Α17 καθώς και τα μοντέλα TUF F15, F16 και F17 ωστόσο η προσοχή μας στράφηκε σε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο TUF Gaming A16 που βασίζεται στην ολοκαίνουρια σειρά επεξεργαστών AMD Ryzen™ ΑΙ (π.χ. RyzenAI 9 HX 370).

    TUF Gaming A16

      

    Το συγκεκριμένο μοντέλο που καλύπτει τις στρατιωτικές προδιαγραφές αντοχής MIL-STD-810H διαθέτει λεπτότερο πλαίσιο γύρω από την οθόνη (8,25 χιλ. στο άνω μέρος και μόλις 3,75 χιλ. δεξιά και αριστερά) και στο κέντρο του άνω τμήματος υπάρχει μία Full HD Webcam. Η οθόνη διαθέτει διαγώνιο 16” με ανάλυση 2.5K, χρόνο απόκρισης 3ms και ρυθμό ανανέωσης 165 Hz (με υποστήριξη NVIDIA G-SYNC®) επιδεικνύει πολύ καλή χρωματική απόδοση (100% sRGB) και άριστες γωνίες θέασης.

     

    Όπως αναφέραμε, το νέο ASUS TUF Gaming A16 ενσωματώνει επεξεργαστή AMD Ryzen™ ΑΙ, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 45 TOPS NPU και συνοδεύεται από μία κάρτα γραφικών GeForce RTX™ 40 Series της NVIDIA με υποστήριξη NVIDIA® Advanced Optimus. Ο επεξεργαστής της AMD μπορεί να συνοδεύεται, ανάλογα την έκδοση του φορητού υπολογιστή με έως και 64 GB LPDDR5X-7500 και έως 2 ΤΒ M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD.

     

    Το σύστημα περιλαμβάνει σύστημα ψύξης με full-width ψύκτρα, η οποία καταλαμβάνει το σύνολο του πλάτους του φορητού υπολογιστή και «κάθεται» πάνω από τους δύο ανεμιστήρες Arc Flow δεύτερης γενιάς και τους πολλαπλούς heatpipes 6mm και 8mm για την βελτιστοποίηση της απόδοσης του συστήματος ψύξης και καλύτερο εξαερισμό. Το νέας σχεδίασης σύστημα ψύξης καλύπτει έως και 160W θερμικής απόδοσης σε λειτουργία Turbo.

     

    Το εξαιρετικό RGB πληκτρολόγιο με τα full-size arrow keys συνοδεύεται από ένα νέας σχεδίασης touchpad με 10% μεγαλύτερη επιφάνεια σε σύγκριση με το παρελθόν. Ο υπολογιστής περιλαμβάνει πληθώρα θυρών που περιλαμβάνουν USBType-C (Thunderbolt® 4), 2x USB 3.2 Type-A Gen 2, USB 3.2 Type-C Gen 2, HDMI 2.1 και Audio combo jack. Να αναφέρουμε επίσης ότι διαθέτει μεγάλη μπαταρία 90 Whr με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 100W μέσω USB Type-C.

     

    Πέρα από το TUF Gaming A16, η εταιρεία ανακοίνωσε και το TUF Gaming A14, το οποίο έχει παρόμοιες προδιαγραφές αλλά διαθέτει οθόνη 14”.

    TUF Gaming A16
    ©2024 Plaisio Computers

     

    TUF Gaming A14

    Με το TUF Gaming A14, η εταιρεία δεν διστάζει να δηλώσει ευθαρσώς ότι κυριαρχεί στην αγορά gaming των φορητών υπολογιστών με οθόνη 14” (2,5K, 165 Hz και 400 nits) και δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε καθώς δεν υπάρχει κάποιος φορητός υπολογιστής από τον ανταγωνισμό με εφάμιλλες προδιαγραφές.

    Το όμορφο μεταλλικό σασί περιλαμβάνει πλούσια συνδεσιμότητα με USBType-C (Thunderbolt® 4), 2x USB 3.2 Type-A Gen 2, USB 3.2 Type-C Gen 2, MicroSD Card reader, HDMI 2.1 και Audio combo jack.

    Καθώς το σύστημα ψύξης είναι μικρότερο, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός επεξεργαστή AMD Ryzen™ ΑΙ και μίας κάρτας γραφικών GeForce RTX™ 40 Series της NVIDIA με TGP έως 100 W.

    TUF Gaming A14
    ©2024 Plaisio Computers