Plaisio @ Computex 2024 | H be quiet! παρουσίασε νέα κουτιά Light Base και τροφοδοτικά Pure Power 12

    Η γνωστή κατασκευάστρια κουτιών, τροφοδοτικών και συστημάτων ψύξης παρουσίασε τις νέες σειρές Light Base και Pure Power 12.

    be quiet!

    Δύο ολοκαίνουρια κουτιά παρουσίασε η εταιρεία be quiet! στην έκθεση Computex 2024, τα οποία ανήκουν στη σειρά Light Base (κάτι που σημαίνει ότι φέρουν εντυπωσιακό φωτισμό).

     

    Πρόκειται για τα Light Base 900 και Light Base 600, τα οποία είναι τα πρώτα με σχεδιασμό «fish tank» ή «show case» που προστίθενται στην προϊοντική της γκάμα. Και τα δύο κουτιά διαθέτουν γυαλί στην πρόσοψη και στο πλάι προσφέροντας μία σχεδόν «πανοραμική θέα» του υλικού και των εξαρτημάτων του υπολογιστή που φιλοξενείται στο εσωτερικό τους.

     

    Light Base 900
    ©2024 Plaisio Computers

     

    To Light Base 900 είναι το πιο ευρύχωρο από τα δύο και διαθέτει μία τεράστια λωρίδα ARGB LED μήκους 1,5 μέτρου στο εσωτερικό καθώς και ανεμιστήρες Light Wings (μόνο στην έκδοση Light Base 900 FX). Χάρη στην δυνατότητα εναλλαγής σε οριζόντια ή ανεστραμμένη διάταξη (τα ποδαράκια μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν διαφορετικά) δίνοντας διαφορετικές επιλογές στον χρήστη σχετικά με το πως επιθυμεί να επιδεικνύει το εσωτερικό του υπολογιστή του.

     

    Καθώς πρόκειται για μία αρκετά ευρύχωρη επιλογή, μπορεί να δεχτεί μητρικές έως και E-ATX (Extended ATX) ενώ υποστηρίζει ακόμα και μητρικές με «backside connectivity» (BSC) όπως οι μητρικές BTF της ASUS, οι Stealth της Gigabyte ή οι Project Zero της MSI. Φυσικά, υποστηρίζει κάρτες γραφικών μεγάλου μήκους που μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια ή κάθετα.

     

    Light Base 900
    ©2024 Plaisio Computers

     

    Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο κουτί, διαθέτει σχεδιασμό διπλού διαμερίσματος (two-chamber design) και επομένως το τροφοδοτικό, οι σκληροί δίσκοι 3,5” ή άλλες αποθηκευτικές μονάδες 2,5” και τα διάφορα καλώδια μπορούν να βρίσκονται «κρυμμένα» και εκτός θέας.

     

    Υποστηρίζει έως και δύο ψυγεία υδρόψυξης 420 mm ταυτόχρονα (στην άνω και κάτω βάση) καθώς και ψυγεία έως 360 mm στο πλάι (ένα ψυγείο 140 mm μπορεί επίσης να δεχτεί στο πίσω μέρος). Αυτό σημαίνει ότι αν ο χρήστης δεν επιλέξει τη λύση της υδρόψυξης μπορεί να εγκαταστήσει έως και τρεις ανεμιστήρες 140 mm στην κορυφή και στο κάτω μέρος, τρεις ανεμιστήρες 140 mm στο πλάι και έναν ανεμιστήρα 140 mm στο πίσω μέρος.

     

    Επίσης διαθέτει αφαιρούμενα φίλτρα σκόνης σχεδόν όπου υπάρχουν… οπές εξαερισμού αλλά και hubs ανεμιστήρων και ARGB (συνολικά διαθέτει 12x υποδοχές-ακροδέκτες PWM και άλλες τόσες ARGB ενώ δεν απουσιάζει ο ελεγκτής και το πλήκτρο ελέγχου του φωτισμού στην πρόσοψη μαζί με μία υποδοχή USB 3.2 Gen 2 Type-C και δύο υποδοχές USB Type-A. Το be quiet! Light Base θα διατεθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου σε μαύρο ή λευκό χρώμα και σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού.

     

    Light Base 900
    ©2024 Plaisio Computers

     

    Το Light Base 600 αποτελεί μία μικρότερη έκδοση του Light Base 900 που υποστηρίζει μητρικές ATX και ψυγεία υδρόψυξης έως 360 mm. Έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες -υποστηρίζει και μητρικές με backside connectivity- ωστόσο το μήκος της λωρίδας ARGB είναι 1,33 μέτρα. Και το Light Base 600 θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και λευκό καθώς και σε έκδοση «FX» με προεγκατεστημένους ανεμιστήρες Light Wings LX 140 PWM.

     

    Light Base 900
    ©2024 Plaisio Computers

     

    Στο περίπτερο της εταιρείας υπήρχαν δεκάδες τροφοδοτικά από όλες τις σειρές της, ωστόσο στην έκθεση Computex 2024, η be quiet! έφερε μόνο μία καινούρια σειρά τροφοδοτικών, την Pure Power 12, η οποία καλύπτει τις προδιαγραφές ATX 3.1 και PCIe 5.1. Το τροφοδοτικό διαθέτει single-rail σχεδιασμό 12V με τεχνολογία LLC για βελτιωμένη σταθερότητα και εξομάλυνση των τάσεων. Θα διατεθεί σε εκδόσεις των 1000 W, 850 W, 750 W, 650 W, και 550 W και διαθέτει πιστοποίηση 80PLUS Gold.

     

    Pure Power 12
    ©2024 Plaisio Computers