Plaisio @ CES 2023 | Κυρτή ή επίπεδη οθόνη; Η LG OLED Flex είναι… και τα δύο!

    Τι κι αν ανακοινώθηκε στην IFA, πέρυσι τον Σεπτέμβριο; Η οθόνη OLED Flex της LG έδωσε κανονικά το «παρών» και στη φετινή CES στο Λας Βέγκας και έκλεψε καρδιές με την ευελιξία της! Εδώ που τα λέμε,…

    LGOLEDFlex-CES23-Main
    Τι κι αν ανακοινώθηκε στην IFA, πέρυσι τον Σεπτέμβριο; Η οθόνη OLED Flex της LG έδωσε κανονικά το «παρών» και στη φετινή CES στο Λας Βέγκας και έκλεψε καρδιές με την ευελιξία της!
    Εδώ που τα λέμε, όχι κι άδικα, αφού πρόκειται για μία 4K/120Hz οθόνη ικανή να καλύψει στο έπακρο τις απαιτήσεις και των πλέον απαιτητικών χρηστών, ακόμα κι αν αυτές… αλλάζουν διαρκώς! Όπως επισημαίναν σε κάθε ευκαιρία οι άνθρωποι της LG, πρόκειται για «την πρώτη εύκαμπτη οθόνη OLED στις 42 ίντσες» και ξέρετε, ε, έτσι είναι! [caption id="attachment_94211" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Με μία πρώτη ματιά παραπέμπει σε τηλεόραση, λόγω μεγέθους, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για οθόνη. Η τελευταία λέξη όμως δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού η LG OLED Flex διαθέτει ειδικό μηχανισμό που επιτρέπει στο πάνελ OLED της να αλλάζει και να γίνεται από πλήρως επίπεδο, κυρτό. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης, είναι να πατήσει το σχετικό πλήκτρο που βρίσκεται στο συνοδευτικό τηλεχειριστήριο. Στη διάθεσή του βρίσκονται 20 επίπεδα καμπυλότητας με το μέγιστο εξ αυτών να φτάνει το 900R. Με εξίσου εύκολο τρόπο ρυθμίζεται και το ύψος της οθόνης, χάρη στην κομψή αλλά απόλυτα στιβαρή της βάση: προσφέρονται επιλογές έως και 140mm ύψους, καθώς και δυνατότητα κλίσης προς τα εμπρός και πίσω στις 10 και 5 μοίρες αντίστοιχα. Η προσαρμογή της καμπυλότητας δεν είναι ένα απλό... gimmick. Δοκιμάζοντάς την στην πράξη, αυτό που επιτυγχάνει, είναι να δώσει στον χρήστη τη δυνατότητα να προσαρμόσει την εμπειρία θέασής του όπως εκείνος επιθυμεί καλύτερα! [caption id="attachment_94212" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Με δεδομένο ότι η LG απευθύνεται ως επί το πλείστον σε gamers, ακόμα κι αν ο χώρος παραμένει ο ίδιος, υπάρχουν τόσες άλλες παράμετροι που αλλάζουν από ώρα σε ώρα (ο φυσικός φωτισμός, το είδος του παιχνιδιού, η κόπωση του χρήστη, το είδος περιεχομένου, ο τύπος χρήσης κ.α.). Εκεί λοιπόν είναι που η OLED Flex δείχνει την αξία της, προσφέροντας τεράστια ευελιξία. Σημειώστε ότι ο χρόνος απόκρισής της είναι μόλις 0,1 ms, ενώ ενσωματώνει και τεχνολογία Super Anti Reflection (SAR) για μειωμένες αντανακλάσεις. Τα… άσχημα μαντάτα αφορούν όπως ίσως θα φανταστήκατε την τιμή της: $2500 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Δεν τα λέτε και λίγα! Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!