Plaisio @ CES 2023 | Η ασύρματη τηλεόραση της Displace TV καταφθάνει!

    Μια τηλεόραση χωρίς καλώδια, έρχεται από την εταιρεία Displace, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να εξαλείψει κάθε ίχνος καλωδίων από την τηλεόραση χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία που προσφέρει. Μπορεί…

    Displace-ces2023-main-2
    Μια τηλεόραση χωρίς καλώδια, έρχεται από την εταιρεία Displace, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να εξαλείψει κάθε ίχνος καλωδίων από την τηλεόραση χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία που προσφέρει.
    Μπορεί να μοιάζει με πολύ φιλόδοξο πλάνο, όμως η Displace TV βρίσκεται στην έκθεση CES 2023 για να αποδείξει πως δεν είναι αδύνατο να αφήσουμε πίσω μας τα καλώδια βλέποντας τηλεόραση. Πρόκειται για μια 55” οθόνη με πάνελ τύπου OLED από την LG, η οποία ζυγίζει περίπου 9 κιλά. Ήδη κινεί το ενδιαφέρον, αφού τέτοιο βάρος για τέτοιο μέγεθος δεν είναι κάτι που συναντάμε στην αγορά. [caption id="attachment_93877" align="alignnone" width="1073"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Τοποθετείται στον τοίχο χωρίς την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό ή βάση, χάρη στην τεχνολογία “active-loop vacuum” που πρακτικά, λειτουργεί όπως μια βεντούζα. Σε περίπτωση που το σύστημα αυτό ασθενήσει με τον καιρό και η τηλεόραση πέσει, υπάρχει σύστημα ασφαλείας που ανιχνεύει την πτώση και θα φροντίσει να αποτρέψει τη ζημιά μέσω ενός συστήματος εφάμιλλου του συστήματος ελεύθερης πτώσης που ενσωματώνεται σε σκληρούς δίσκους laptop. Ύστερα, υπάρχει το ζήτημα των θυρών – πώς θα λαμβάνει σήμα χωρίς καλώδια και θύρες; Μέσω ενός ανεξάρτητου κουτιού με τεχνολογία Wi-Fi 6E, το οποίο αναλαμβάνει να μεταδίδει το σήμα προς την τηλεόραση ασύρματα. Προφανώς, ο χρήστης θα πρέπει να έχει αντίστοιχο router και ταχύτητα σύνδεσης στον χώρο για να λειτουργήσουν όλα σωστά. Για την τροφοδοσία, η Displace TV θα χρησιμοποιεί μπαταρίες που βγαίνουν και φορτίζουν (μία-μία) ανά πάσα στιγμή δίχως να διακόπτεται η λειτουργία. Έτσι, λύνεται και το ζήτημα του καλωδίου προς την πρίζα. Η αυτονομία της τηλεόρασης ορίζεται περίπου στον ένα μήνα με έξι ώρες χρήσης την ημέρα. Δεν θα ενσωματώνεται δέκτης καναλιών, οπότε η προβολή περιεχομένου έχει να κάνει αποκλειστικά με τις πηγές του χρήστη. Επίσης, δεν θα περιλαμβάνεται παραδοσιακό τηλεχειριστήριο, αλλά μια κάμερα που αναγνωρίζει κινήσεις με τα χέρια, όπως και η δυνατότητα φωνητικών εντολών. Η Displace TV δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή, οπότε αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον. Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!