Plaisio @ CES 2023 | H FluentPet κάνει την επικοινωνία με τα κατοικίδια «εύκολη υπόθεση»

    Τα κατοικίδια είχαν την τιμητική τους στη φετινή έκθεση CES 2023, ειδικά όταν ο σκύλος της εταιρείας FluentPet ανέβηκε επί σκηνής για να βοηθήσει στην παρουσίαση του FluentPet Connect. Πρόκειται για…

    FleuntPet-CES23-Main
    Τα κατοικίδια είχαν την τιμητική τους στη φετινή έκθεση CES 2023, ειδικά όταν ο σκύλος της εταιρείας FluentPet ανέβηκε επί σκηνής για να βοηθήσει στην παρουσίαση του FluentPet Connect.
    Πρόκειται για μια νέα συσκευή που επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας ανάμεσα σε γάτες και σκύλους με ανθρώπους. Η βάση του συστήματος θα φιλοξενεί πολλαπλά μεγάλα πλήκτρα, σε σχήμα οκταγώνου, μέσω των οποίων τα κατοικίδια θα μπορούν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους. [caption id="attachment_94069" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Κάθε πλήκτρο, όταν πατιέται, θα αναπαράγει μια λέξη. Αυτές οι λέξεις θα είναι ηχογραφημένες από τον ιδιοκτήτη-εκπαιδευτή, ώστε πατώντας τα, το κατοικίδιο να αναγνωρίζει τη φωνή αλλά και τη λέξη-κλειδί που έχει συνηθίσει να ακούει. Σταδιακά, θα μάθει να πατάει τα πλήκτρα που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και θα τις επικοινωνεί εύκολα στον άνθρωπο. Αν χρειάζεται νερό, για παράδειγμα, μπορεί να πατήσει το πλήκτρο που έχει τη λέξη «νερό» και μέσω του ηχείου που χρησιμοποιεί το σύστημα, η λέξη θα ακουστεί στον άνθρωπο. Σε πιο προχωρημένο επίπεδο, το κατοικίδιο θα μπορεί να συνδυάζει και λέξεις, για να ζητάει περισσότερα ή πιο σύνθετα πράγματα. Όλα αυτά θα είναι εύκολα στη διαχείριση μέσω της εφαρμογής FluentPet, η οποία θα χρησιμοποιείται για την αρχική ρύθμιση αλλά και αργότερα, αφού θα φιλοξενεί οδηγούς και μεθόδους εκμάθησης από την κοινότητα. Επιπλέον, όλα τα πατήματα πλήκτρων θα καταγράφονται στην εφαρμογή, αφού το σύστημα χρησιμοποιεί Wi-Fi για να συνδεθεί στο δίκτυο του σπιτιού και σε δεύτερη φάση, με την εφαρμογή. Έτσι, θα κρατάει ιστορικό των πατημάτων ακόμη κι αν το κατοικίδιο είναι μόνο του στο σπίτι και πατάει κουμπιά. [caption id="attachment_94068" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει συνδυασμούς πλήκτρων άλλων μελών της κοινότητας, όπως και τα συμπεράσματα που έβγαλαν, προκειμένου να κατανοήσουν ακόμη καλύτερα τον τετράποδο φίλο τους. Για τη λειτουργία, η συσκευή θα χρησιμοποιεί μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία με αυτονομία τριών εβδομάδων. Μέσω θύρας USB-C θα μπορεί να φορτίζει ή να χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω ρεύματος. Το σύστημα FluentPet Connect διατίθεται για προπαραγγελία και θα κυκλοφορήσει εντός του Φεβρουαρίου. Το βασικό πακέτο θα κοστίζει 69,95 δολάρια και τα πληρέστερα πακέτα θα ξεκινούν από 159,95 δολάρια. Η εφαρμογή τής FluentPet διατίθεται δωρεάν για Android και iOS. Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!