Πλαίσιο: Ανταπόκριση από την CES 2023, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο!

    Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, η CES, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στο Λας Βέγκας την πρώτη εβδομάδα του έτους και συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου. Και φέτος, η ομάδα…

    CES23-Launch-7
    Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, η CES, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στο Λας Βέγκας την πρώτη εβδομάδα του έτους και συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου. Και φέτος, η ομάδα του Πλαισίου θα παρακολουθήσει την έκθεση από κοντά προκειμένου να σας μεταφέρει τις σημαντικότερες ανακοινώσεις.
    Τι περιμένουμε όμως να δούμε φέτος; Με μια φράση: τα πάντα όλα! Ειδικά φέτος που η CES (Consumer Electronics Show) ανεβάζει... ταχύτητα, θέλοντας να αφήσει για πάντα πίσω της την εποχή του κορονοϊού και των περιορισμών. Για να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον από τα μεγάλα ονόματα της έκθεσης.
    Samsung
    Ο πρώτος από τους δύο κορυφαίους κατασκευαστές της Κορέας δεν είναι άλλος από τη Samsung, η οποία αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά. Ο κύριος λόγος αναμένεται να είναι οι νέες σειρές τηλεοράσεων της εταιρείας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα μοντέλα που στηρίζονται στην τεχνολογία Quantom Dot, QD-OLED αλλά και στην ανάλυση 8K. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι σε ότι αφορά τα αποκαλυπτήρια κάποιου νέου smartphone αφού όλα δείχνουν ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία ετοιμάζεται για έναν πολύ... θερμό Φεβρουάριο. Ακόμα οι λευκές συσκευές της Samsung αναμένεται να κυριαρχήσουν στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, δίνοντας έμφαση στις έξυπνες δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα SmartThings της εταιρείας, για ένα πιο έξυπνο σπίτι. Σε ότι αφορά τους υπολογιστές, περιμένουμε να δούμε νέα laptops αλλά και έμφαση στο gaming με την παρουσίαση νέων εντυπωσιακών οθονών, που θα διακρίνονται για το μεγάλο τους μέγεθος αλλά και τις φοβερές τους επιδόσεις.
    LG
    Ο έτερος γίγαντας της Κορέας επιστρέφει στη CES, φέρνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, επεκτείνοντας έτσι το τεράστιο οικοσύστημα που προσφέρει στους καταναλωτές. Κεντρικό ρόλο θα παίξουν και φέτος οι τηλεοράσεις της εταιρείας, με την LG να εντυπωσιάζει πάντα με τις νέες σειρές των OLED τηλεοράσεών της αλλά και αυτές που ανήκουν σε πιο χαμηλά τιμολογιακά επίπεδα. Το έξυπνο σπίτι δεν θα μπορούσε να μην είναι προτεραιότητα της LG, η οποία παραδοσιακά παρουσιάζει στην έκθεση τα νέα της ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια και άλλες λευκές συσκευές, οι οποίες έρχονται με έμφαση στις δυνατότητες και την εξοικονόμηση ενέργειας.
    TCL
    Η παρουσία της TCL στη CES γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα με το χρόνο, και σίγουρα η φετινή έκθεση δεν αποτελεί εξαίρεση. Με βάση όσα γνωρίζουμε, η TCL θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεοράσεις της οι οποίες θα ξεχωρίζουν και φέτος για το συνδυασμό επιδόσεων και ανταγωνιστικής τιμής. Μαζί με αυτές, η εταιρεία αναμένεται να αναφερθεί σε μια σειρά καταναλωτικών ηλεκτρικών προϊόντων από διάφορες κατηγορίες στις οποίες έχει ήδη παρουσία όπως PCs, smartphones, tablets, αλλά και έξυπνα «γυαλιά» επαυξημένης πραγματικότητας, στην προσπάθειά της να ξεχωρίσει σε έναν ακόμη τομέα.
    Sony
    Μετά από την περσινή απουσία της από την έκθεση λόγων κορονοϊού, η Sony επιστρέφει πλήρως στη CES δίνοντας έμφαση στα σχέδιά της να ασχοληθεί και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με συνοδοιπόρο της την Honda, οι δύο εταιρείες αναμένεται να γίνουν πιο συγκεκριμένες για τα μελλοντικά τους σχέδια, παρουσιάζοντας (ενδεχομένως) το τελικό design του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα δεν θα λείπουν τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων που στηρίζονται στις κορυφαίες τεχνολογίες του χώρου (π.χ. OLED) αλλά και μια ευρεία παρουσίαση του PlayStation® VR2, του συστήματος εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation® 5, λίγες εβδομάδες πριν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων Πλαίσιο.
    Chips, chips, chips...
    Παραδοσιακά οι μεγάλοι του χώρου των τσιπ, παρουσιάζουν στην έκθεση τις νέες τους προτάσεις ειδικά για το χώρο των φορητών υπολογιστών. Με βάση όσα γνωρίζουμε, Intel, AMD και NVIDIA θα ακολουθήσουν και φέτος την ίδια πορεία, με την Intel να κάνει την αρχή παρουσιάζοντας την 13η γενιά των mobile επεξεργαστών της ενώ λίγο μετά θα «απαντήσει» η AMD με τη νέα γενιά των Ryzen™ επεξεργαστών της, και πάλι για laptops. Από το... χoρό δεν θα μπορούσε να λείπει η NVIDIA, η οποία θα παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη GPU σειρά RTX™ 40, που θα τη βρούμε στα καλύτερα gaming laptops του 2023.
    Laptops & Monitors
    Με βάση τα παραπάνω, όλοι οι μεγάλοι του χώρου (εκτός της Dell), αναμένεται να έχουν παρουσία στη CES, επιδεικνύοντας τα νέα τους laptops τα οποία θα στηρίζονται στις νέες προτάσεις των Intel, AMD και NVIDIA. Hewlett Packard και ASUS αναμένεται να μας απασχολήσουν αρκετά με τα νέα τους μοντέλα, ενώ κάτι ακούμε για μια νέα τεχνολογία οθόνης, η οποία θα κάνει τη διαφορά ειδικά για όσους ασχολούνται με το σχεδιασμό. Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν την περσινή χρονιά ήταν αυτές που αφορούσαν οθόνες για gamers, εντυπωσιακές οθόνες με μεγέθη και τεχνολογία για κάθε γούστo και φυσικά... πορτοφόλι. Το ίδιο περιμένουμε να συμβεί και φέτος, με τις εταιρείες να δίνουν έμφαση στον (πολύ) υψηλό ρυθμό ανανέωσης που κάνουν τη διαφορά για κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του.
    Και πολλά, πολλά άλλα!
    Το μέγεθος της έκθεσης μας επιτρέπει να δούμε τα πάντα σε ότι αφορά την τεχνολογία. Σε αυτά θα πρέπει να υπολογίσετε κάθε είδους «περίεργες» λύσεις που αφορούν την καθημερινότητά μας αλλά και ότι έχει σχέση με λέξεις που «παίζουν» αρκετά τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές περιλαμβάνεται το metaverse και γενικότερα το χώρο του VR/AR (αναμένουμε νέα ανακοίνωση της HTC), το web3, το blockchain και άλλα. Σε αυτά προσθέστε και τις τεχνολογίες γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα, ειδικά σε ότι αφορά τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, με πολλές εταιρείες να μάχονται στο συγκεκριμένο τομέα. Το σίγουρο είναι ότι στο Plaisio Blog θα διαβάσετε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο. Μείνετε συντονισμένοι!