Οι πλατφόρμες WebOS και Tizen OS των LG και Samsung έρχονται στις τηλεοράσεις άλλων κατασκευαστών

    Περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές και οικονομικότερες! Την περασμένη εβδομάδα η LG ανακοίνωσε ότι θα επέτρεπε σε τρίτους κατασκευαστές τηλεοράσεων να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα webOS στις…

    MicrosoftTeams-image
    Περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές και οικονομικότερες! Την περασμένη εβδομάδα η LG ανακοίνωσε ότι θα επέτρεπε σε τρίτους κατασκευαστές τηλεοράσεων να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα webOS στις τηλεοράσεις τους και πρόσφατα ο βασικός αντίπαλος της ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά της. Η Samsung αποκάλυψε ότι πρόκειται να ξεκινήσει την αδειοδότηση της δικής της πλατφόρμας λογισμικού για τηλεοράσεις Tizen OS σε άλλους κατασκευαστές, με την εταιρεία να έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με τις εταιρείες AKAI και RCA καθώς και με τις μάρκες Bauhn, Linsar, Sunny και Vispera που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδία.

    Οι παραπάνω κατασκευαστές τηλεοράσεων θα έχουν επίσης πρόσβαση σε αποκλειστικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά της Samsung και του Tizen OS όπως είναι τα Samsung TV Plus (δωρεάν πλατφόρμα streaming), Universal Guide (νέες και εξατομικευμένες προτάσεις) και Samsung Bixby (πέρα από τους άλλους ψηφιακούς βοηθούς). Στην περίπτωση του WebOS Hub της LG, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει πολλές και σημαντικές δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης στους άλλους κατασκευαστές (έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με τους Seiki, Eko, Stream System, Kinka, AIWA, Hyundai κ.ά.).

    Η πρόθεση των LG και Samsung να αδειοδοτήσουν τα WebOS και Tizen OS αντίστοιχα σε τρίτους κατασκευαστές, θα ωφελήσει σημαντικά τους καταναλωτές καθώς θα έχουν πρόσθετες επιλογές για την αγορά τηλεόρασης, ιδιαίτερα στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών, με τα περισσότερα μοντέλα να λειτουργούν με Android TV, Roku ή το Fire TV της Amazon. Αν και πιθανότατα δεν θα έχετε ακούσει αρκετές από τις μάρκες που αναφέρονται παραπάνω, το γεγονός ότι οι LG και Samsung «ανοίγουν» τις πλατφόρμες τους σημαίνει ότι θα δούμε να κυκλοφορούν περισσότερα μοντέλα τηλεοράσεων και σε χαμηλότερες τιμές κάποια στιγμή. Το Tizen OS της Samsung και το webOS Hub της LG αποτελούν εξαιρετικές εναλλακτικές προτάσεις του Android TV, καθώς και οι δύο προσφέρουν πολύ καλές δυνατότητες αναζήτησης και εξατομίκευσης, επιλογή διάφορων ψηφιακών βοηθών/ φωνητικών εντολών (πέρα από τους δικούς τους προσφέρονται και οι Alexa και Google Assistant) και υποστήριξη για το Apple AirPlay (αν και όχι και για το Chromecast). Το Google TV αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το Android TV, ωστόσο η πλειονότητα των τηλεοράσεων και των streaming boxes όπως το Shield TV της NVIDIA εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το τελευταίο -αν και το σχέδιο της Google είναι τελικά το Google TV να βρίσκεται στην πλειονότητα των συσκευών τρίτων κατασκευαστών.