Ο Jim Ryan είναι ο νέος επικεφαλής του PlayStation

    Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε εχθές πως από την 1η Απριλίου 2019 αναλαμβάνει τη θέση του CEO ο Jim Ryan, αντικαθιστώντας τον John Kodera ο οποίος και αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου στην…

    Jim-Ryan
    Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε εχθές πως από την 1η Απριλίου 2019 αναλαμβάνει τη θέση του CEO ο Jim Ryan, αντικαθιστώντας τον John Kodera ο οποίος και αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου στην εταιρεία. Ο Jim Ryan είχε τη θέση του CEO στη Sony Computer Entertainment Europe και πλέον αναβαθμίζεται στο "αφεντικό" του PlayStation και αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή μιας και όλες οι φήμες και οι διαρροές θέλουν να βρισκόμαστε κοντά στην ανακοίνωση της πέμπτης γενιάς του PlayStation. Μετά την ανακοίνωση ο Jim Ryan δήλωσε στο Eurogamer:
    Είναι μεγάλη τιμή η ανάληψη του ρόλου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της SIE. Έχω δει ότι το PlayStation να μεγαλώνει και να αλλάζει μαζικά από τις πρώτες ημέρες του και ελπίζω να μπορέσω να αξιοποιήσω αυτή την εμπειρία για ενισχύσω τα θεμέλια του “Game & Network Service” και να εξελίξω την ψυχαγωγία που προσφέρει το PlayStation στην τόσο αφοσιωμένη και παθιασμένη κοινότητα του.
    Ο Ryan εργάζεται στη Sony από το 1994 και έχει αναλάβει πολλές διοικητικές θέσεις στο κομμάτι του PlayStation στην Ευρώπη, ενώ προάγεται σε CEO της Sony Interactive Entertainment από CEO της Sony Computer Entertainment Europe. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ryan ήταν από τα στελέχη της Sony που είχαν ασκήσει κριτική για την έλλειψη συμβατότητας με παλαιότερους τίτλους τόσο για το PlayStation 3 όσο και για το PlayStation 4 και ίσως αυτό να παίξει το ρόλο του όταν θα ανακοινωθεί το PlayStation 5 με τον ίδιο επικεφαλής της εταιρείας. Ο John Kodera είχε αναλάβει σχετικά πρόσφατα CEO της Sony Interactive Entertainment, τον Οκτώβριο του 2017 όταν ο Andrew House ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εταιρεία. Εργάζεται στη Sony από το 1992, ενώ το 2010 έγινε αντιπρόεδρος της νεοσυσταθείσας Sony Network Entertainment International και το 2013 ανέλαβε χρέη προέδρου. Όταν η Sony Network Entertainment International συγχωνεύθηκε με την Sony Computer Entertainment δημιουργώντας την Sony Interactive Entertainment το 2016 είχε αναλάβει χρέη αντιπροέδρου. Ο Kodera θα συνεχίσει να εργάζεται στη Sony Interactive Entertainment πλέον σε άλλο ρόλο.