Ο δημιουργός του cheat code της Konami απεβίωσε

    Ο δημιουργός του πιο διάσημου cheat code στην ιστορία του gaming, εκείνου που οι παλαιότεροι γνωρίζουν ως κωδικό της Konami, ο Kazuhisa Hashimoto απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών. Την είδηση για το…

    konami-cheat-code-main
    Ο δημιουργός του πιο διάσημου cheat code στην ιστορία του gaming, εκείνου που οι παλαιότεροι γνωρίζουν ως κωδικό της Konami, ο Kazuhisa Hashimoto απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών. Την είδηση για το θάνατο του Kazuhisa Hashimoto επιβεβαίωσε η Konami με σχετική ανάρτηση της στο Twitter. Ο διασημότερος cheat code στην ιστορία του gaming αφορά το χειριστήριο του NES, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1986 στο παιχνίδι Gradius και είναι η παρακάτω ακολουθία:
    Επάνω, επάνω, κάτω, κάτω, αριστερά, δεξιά, αριστερά, δεξιά, b, a και start
    Η ιστορία θέλει τον Hashimoto να έχει αναλάβει τη μεταφορά του παιχνιδιού από τα arcade στο NES της Nintendo και αποφάσισε να προσθέσει τον παραπάνω κωδικό cheat με στόχο να μπορέσει να κάνει δοκιμές στο παιχνίδι μιας και είναι αρκετά δύσκολο. Εισάγοντας τον παραπάνω κωδικό στο παιχνίδι έπαιρνες 30 ζωές και έτσι ο gamer είχε τη δυνατότητα να καταφέρει να τερματίσει τον ιδιαίτερα δύσκολο τίτλο της Konami . Όταν ολοκληρώθηκε το port ξέχασε να αφαιρέσει τον παραπάνω κωδικό cheat και έτσι η τελική έκδοση του παιχνιδιού τον είχε ενσωματωμένο για να τον χρησιμοποιήσουν όλοι οι gamers. Από τότε το συγκεκριμένο cheat code έχει ενσωματωθεί  σε πάρα πολλά games και έχει γράψει την δική του ιστορία στο gaming, μάλιστα στη Wikipedia υπάρχει αυτή η σελίδα στην οποία μπορείς να βρεις games στα οποία έχει ενσωματωθεί ο κωδικός της Konami, όπως έχει μείνει στην ιστορία.