Ο διαγωνισμός “Plaisiobots: The Race 2.0” ξεκίνησε!

    Οι μαθητές που συμμετέχουν, μπήκαν δυναμικά στην Α’ φάση του The Race 2.0 και ήδη παρακολουθούν εντατικά τα online εκπαιδευτικά σεμινάρια Ρομποτικής! 3, 2, 1… Πάμε! Ο Open Call Διαγωνισμός…

    Plaisiobots: The Race 2.0
    Οι μαθητές που συμμετέχουν, μπήκαν δυναμικά στην Α’ φάση του The Race 2.0 και ήδη παρακολουθούν εντατικά τα online εκπαιδευτικά σεμινάρια Ρομποτικής!

    3, 2, 1… Πάμε!

    Ο Open Call Διαγωνισμός Ρομποτικής & Επιχειρηματικότητας “Plaisiobots: The Race 2.0” ξεκίνησε! Φέτος, 600 μαθητές Γυμνασίου και Α’ & Β’ Λυκείου απ΄ όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή. Κι ας μην έχουν ιδέα από Ρομποτική – φτάνει που έχουν ιδέες! Από αυτούς, 500 μαθητές επιλέχθηκαν για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Ρομποτική  και το The Race 2.0. Ήδη η Α’ φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε δυναμικά, και τα παιδιά παρακολουθούν online τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

    Το κουδούνι χτυπά και τα μαθήματα αρχίζουν!

    Από την Τρίτη 06/12 και κάθε εβδομάδα, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον προγραμματισμό και τη μηχανική. Στο πλευρό τους να τους καθοδηγεί βρίσκεται η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρομποτικής, Διάνα Βουτυράκου. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα του The Race, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δηλώσεις μεταβλητών, τις αριθμητικές & λογικές πράξεις, αλλά και το πώς τυπώνουν μηνύματα στον κώδικα. Σταδιακά, μαθαίνουν τη γλώσσα προγραμματισμού C# και πώς να σχεδιάσουν βήμα-βήμα το δικό τους παιχνίδι στο Unity. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα γνωρίσουν τις δομές επιλογής & επανάληψης, τις συναρτήσεις και όλα τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να σχεδιάσουν επιτυχώς το παιχνίδι τους. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα, θα γνωρίσουν τους επεξεργαστές, τις συσκευές εισόδου & εξόδου και τους αισθητήρες, ώστε να είναι έτοιμοι να κατασκευάσουν τα δικά τους prototypes στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

    Η ιδέα, από το χαρτί στην υλοποίηση!

    Στη Β’ φάση του διαγωνισμού, την προπόνηση των μαθητών θα αναλάβουν τα συνεργαζόμενα Eκπαιδευτικά Kέντρα Ρομποτικής σε 17 μικρές & μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τα μαθήματα είναι εντατικά και πραγματοποιούνται δια ζώσης. Το φετινό θέμα στο οποίο τα παιδιά θα πρέπει να δώσουν μια καινοτόμα λύση είναι «Η Ρομποτική βελτιώνει τη ζωή του ανθρώπου». Έτσι, χωρισμένα σε ομάδες, θα συνεργαστούν για να δώσουν «ζωή» στις ιδέες τους, διεκδικώντας μία θέση στον τελικό! Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι πως μέσα από το The Race 2.0, τα παιδιά θα αποκτήσουν σημαντικά εφόδια για το μέλλον τους. Με έναν μοναδικό & διαδραστικό τρόπο, θα κατανοήσουν τις φυσικές επιστήμες, τη Ρομποτική, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς. Επιπλέον, μέσα από τις 2 εκπαιδευτικές φάσεις, θα μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, αναπτύσσοντας την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων. Επιπλέον, θα ακονίσουν τη φαντασία τους και θα διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους!
    Ο διαγωνισμός είναι δυναμικός και το The Race 2.0 κρύβει εκπλήξεις σε κάθε μονοπάτι. Από όλους εμάς στο Πλαίσιο, καλή αρχή σε όλα τα παιδιά! Κι όσο για εσένα... Stay tuned, για να μάθεις ό,τι καινούργιο & καινοτόμο έρχεται!