Nikon: Full Frame 35mm f/2 φακός για μηχανές με… κυρτό αισθητήρα;

    Ναι, καλά διαβάσατε. Η πατέντα υπ' αριθμόν P2017-125904A ανήκει στη Nikon και αφορά έναν φακό των 35mm (f/2) ο οποίος προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε Full Frame φωτογραφικές μηχανές με κυρτό…

    Nikon_Patent

    Ναι, καλά διαβάσατε. Η πατέντα υπ' αριθμόν P2017-125904A ανήκει στη Nikon και αφορά έναν φακό των 35mm (f/2) ο οποίος προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε Full Frame φωτογραφικές μηχανές με κυρτό αισθητήρα - ίσως και στο πολυαναμενόμενο high-end mirrorless μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. 

    Οι κυρτοί αισθητήρες, σύμφωνα με τους ειδήμονες, προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη γωνία θέασης με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν περισσότερο φως, αυξάνοντας την οξύτητα των εικόνων και εξαλείφοντας τις περιφερειακές σκιάσεις (βινιετάρισμα) - σε σχέση πάντα με τους κλασικούς (flat) αισθητήρες.

    Γνωρίζουμε ήδη ότι η Nikon σκοπεύει να κυκλοφορήσει μία νέα mirrorless κάμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα προϊόν ανώτερης (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) κατασκευαστικής ποιότητας. Αλλά και η ιστοσελίδα DPReview δημοσίευσε πρόσφατα ότι η γνωστή κατασκευάστρια εργάζεται πάνω σε νέα mirrorless προϊόντα τα οποία θα βασίζονται στη μελετημένη σχεδίαση και την πολυετή τεχνογνωσία της Nikon ενώ παράλληλα θα ενσωματώνουν νέες λειτουργίες, νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες οπτικών και επεξεργασίας εικόνας.

    Η πατέντα δεν παρέχει αρκετές πληροφορίες, σχετικά με το αν ο φακός προορίζεται για DSLR ή mirrorless φωτογραφικά συστήματα, ωστόσο η Nikon χρειάζεται ένα καλό «φρεσκάρισμα» όσον αφορά τη γκάμα των mirrorless μοντέλων της (βλ. Nikon 1) και αυτή είναι μάλλον η καταλληλότερη ευκαιρία.

    Πηγή