Νέοι 11ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core (Tiger Lake) για laptops

  Την προηγούμενη εβδομάδα η Intel ανακοίνωσε τους 11ης γενιάς επεξεργαστές Core για φορητούς υπολογιστές «thin & light» με την κωδική ονομασία «Tiger Lake». Ορισμένοι από τους νέους επεξεργαστές…

  Intel-11th-Gen-Intel-Core
  Την προηγούμενη εβδομάδα η Intel ανακοίνωσε τους 11ης γενιάς επεξεργαστές Core για φορητούς υπολογιστές «thin & light» με την κωδική ονομασία «Tiger Lake». Ορισμένοι από τους νέους επεξεργαστές «Tiger Lake» διαθέτουν ενσωματωμένα «γραφικά» Intel UHD Graphics (Core i3) ενώ τα ισχυρότερα μοντέλα (Core i5, Core i5) έρχονται με τα νέας τεχνολογίας Iris Xe. Όλα α μοντέλα επίσης προσφέρουν υποστήριξη Wi-Fi 6 (Gig+) καθώς και υποστήριξη Thunderbolt 4. Σύμφωνα επίσης με την γνωστή εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής ημιαγωγών φέρουν σημαντικά οφέλη στην διάρκεια της ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με την περασμένη γενιά (Ice Lake).

   

  Οι νέοι επεξεργαστές της Intel κατασκευάζονται με μέθοδο 10nm, αν και η εταιρεία έχει βελτιστοποιήσει την κατασκευαστική της μέθοδο για να προσφέρει υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας με χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση τους επεξεργαστές Ice Lake. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, τα νέα μοντέλα επεξεργαστών προσφέρουν έως και 20% υψηλότερη απόδοση σε εφαρμογές παραγωγικότητας καθώς και αυξημένη τουλάχιστον κατά μία ώρα αυτονομία σε σύγκριση με την περασμένη γενιά. Όσον αφορά την απόδοση των νέων γραφικών Iris Xe, η Intel κάνει λόγο για έως και διπλάσια απόδοση σε σχέση με το παρελθόν. Επιπλέον έρχονται με υποστήριξη για οθόνες 8K HDR ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για σύνδεση έως και τεσσάρων οθονών 4K HDR ταυτόχρονα.

  Η Intel ανακοίνωσε συνολικά 9 νέους επεξεργαστές. Το κορυφαίο μοντέλο είναι ο Core i7-1185G7, ο οποίος διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 3,0GHz (η συχνότητα λειτουργίας single-core Turbo αγγίζει τα 4,8GHz ενώ η συχνότητα λειτουργίας all-core Turbo φτάνει τα 4,3GHz) και ενσωματώνει γραφικά Intel Iris Xe με 96 CUs (Compute Units) με συχνότητα λειτουργίας 1,35GHz.

  Παράλληλα με τους νέους επεξεργαστές που μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, η Intel ανακοίνωσε και τη νέα πιστοποίηση Intel Evo (Project Athena). Με την συγκεκριμένη πιστοποίηση, ο φορητός υπολογιστής που πρόκειται να αγοράσει ένας χρήσης εγγυάται τουλάχιστον 9 ώρες αυτονομίας (με οθόνη Full HD), διαθέτει γρήγορη φόρτιση (4 ώρες λειτουργίας με μισή ώρα φόρτιση), υποστήριξη Wi-Fi 6 και Thunderbolt 4 καθώς και επαναφορά μετά από την κατάσταση αδράνειας σε μόλις 1 δευτερόλεπτο! Οι νέοι επεξεργαστές «Tiger Lake» αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες παράλληλα με τουλάχιστον 150 νέους φορητούς υπολογιστές από διάφορους κατασκευαστές. https://www.youtube.com/watch?v=alsQV3x7bgw