Νέο Mac Pro: Με M2 Ultra SoC, υποδοχές PCIe 4.0 και 8x θύρες Thunderbolt™ 4

    Ολοκληρώνοντας τη σειρά συστημάτων της Apple, το νέο Mac Pro έρχεται να προσφέρει στους επαγγελματίες έως και 3x υψηλότερη απόδοση από τον ταχύτερο Intel-based Mac Pro σε ό,τι αφορά την CPU και έως 7x…

    Mac-Pro-M2U-Specs
    Ολοκληρώνοντας τη σειρά συστημάτων της Apple, το νέο Mac Pro έρχεται να προσφέρει στους επαγγελματίες έως και 3x υψηλότερη απόδοση από τον ταχύτερο Intel-based Mac Pro σε ό,τι αφορά την CPU και έως 7x υψηλότερη απόδοση σε ό,τι αφορά την GPU!
    Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του Mac Pro εδώ και τέσσερα χρόνια, ολοκληρώνοντας έτσι τη μετάβαση των Mac από Intel® CPUs σε Apple Silicon SoCs. Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο ενσωματώνει το νέο M2 Ultra SoC, το οποίο φέρει 24 επεξεργαστικούς πυρήνες και έως 76 πυρήνες γραφικών, καθώς και υποστήριξη για έως και 192GB ενοποιημένης μνήμης (800GB/s). [caption id="attachment_99053" align="alignnone" width="770"] Copyright © 2023 Apple Inc. Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.[/caption] Κάτω από το γνώριμο σασί από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό αλλά και στα υποσυστήματά του, το νέο Mac Pro διαθέτει πλέον έξι υποδοχές PCIe 4.0 για την τοποθέτηση καρτών επέκτασης. Παράλληλα, ενσωματώνει την απόδοση όχι μόνο μιας αλλά επτά καρτών Afterburner, καθώς και την ίδια κορυφαία Media Engine του M2 Ultra. Και τα δύο μπορούν να αναπαράγουν 22 ροές βίντεο ProRes 8K χωρίς κανένα περιορισμό. [caption id="attachment_99070" align="alignnone" width="1200"] Copyright © 2023 Apple Inc. Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.[/caption] Η ευρεία γκάμα συνδεσιμότητάς του γίνεται ακόμα καλύτερη με οκτώ θύρες Thunderbolt™ 4 — 6x στο πίσω μέρος και 2x στο επάνω μέρος — δηλαδή διπλάσιες από πριν. Υποστηρίζει έως και έξι οθόνες Pro Display XDR, συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E και Bluetooth® 5.3, τρεις θύρες USB-A, δύο θύρες HDMI υψηλότερου εύρους ζώνης που υποστηρίζουν ανάλυση έως 8K και ρυθμούς καρέ έως 240Hz, δύο θύρες Ethernet 10Gb και μια υποδοχή ακουστικών που επιτρέπει τη χρήση ακουστικών υψηλής απόδοσης. [caption id="attachment_99052" align="alignnone" width="770"] Copyright © 2023 Apple Inc. Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.[/caption] Από επαγγελματίες του ήχου που χρειάζονται κάρτες ψηφιακής επεξεργασίας σήματος (DSP), μέχρι επαγγελματίες του βίντεο που χρειάζονται κάρτες I/O σειριακής ψηφιακής διασύνδεσης (SDI) για σύνδεση με επαγγελματικές κάμερες και οθόνες, αλλά και χρήστες που χρειάζονται πρόσθετη δικτύωση και αποθήκευση, το νέο Mac Pro επιτρέπει σε όλους να προσαρμόζουν και να επεκτείνουν τα συστήματά τους, φτάνοντας στα όρια των πιο απαιτητικών ροών εργασίας τους. [caption id="attachment_99054" align="alignnone" width="770"] Copyright © 2023 Apple Inc. Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.[/caption] Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το περιβάλλον, περιλαμβάνοντας 100% ανακυκλωμένα στοιχεία σπάνιων γαιών και 100% ανακυκλωμένη επιχρύσωση και συγκόλληση κασσίτερου σε πολλαπλές πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων. Χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια από τους επιτραπέζιους υπολογιστές της κατηγορίας του — πάνω από 40% λιγότερη από την απαίτηση αποδοτικότητας ENERGY STAR. Είναι απαλλαγμένο από υδράργυρο, PVC και βηρύλλιο, ενώ πάνω από το 95% της συσκευασίας του βασίζεται σε ίνες. Το νέο Mac Pro θα γίνει διαθέσιμο σε Tower Enclosure αλλά και σε Rack Enclosure.