Νέες τηλεοράσεις BRAVIA XR™ | Η ψυχαγωγία στα καλύτερά της!

    Εικόνα και ήχος επόμενη γενιάς, με γνωστική νοημοσύνη, το πιο φωτεινό και ακριβές χρώμα OLED, τελευταία γενιά οπίσθιου φωτισμού Mini LED, απίστευτος ήχος, με αντίθεση και φωτεινότητα, μίνιμαλ σχεδίαση…

    BRAVIARX-TVs-2022-9
    Εικόνα και ήχος επόμενη γενιάς, με γνωστική νοημοσύνη, το πιο φωτεινό και ακριβές χρώμα OLED, τελευταία γενιά οπίσθιου φωτισμού Mini LED, απίστευτος ήχος, με αντίθεση και φωτεινότητα, μίνιμαλ σχεδίαση και συναρπαστικός ρεαλισμός σε ανάλυση 4Κ/8Κ: γνώρισε τις νέες σειρές τηλεοράσεων BRAVIA XR™ από την Sony.
    H νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA XR™ αποτελείται από πολλαπλά μοντέλα κάθε είδους και ιντσών, με κοινό στοιχείο την άριστη ποιότητα εικόνας και τις εντυπωσιακές τεχνολογίες που ενσωματώνει η ιαπωνική εταιρεία. Από τις πιο ενδιαφέρουσες εξ αυτών είναι η BRAVIA CAM, μια μικρή κάμερα συμβατή με τις νέες τηλεοράσεις της Sony που αναγνωρίζει τους χρήστες, τη θέση τους στο χώρο και την απόστασή τους από την τηλεόραση. Έπειτα, βάσει των δεδομένων αυτών η εικόνα και ο ήχος προσαρμόζονται αυτόματα για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους θεατές, ενώ για εξοικονόμηση ενέργειας η οθόνη σκοτεινιάζει όταν δεν ανιχνεύεται κάποιος στο οπτικό πεδίο της κάμερας. Φέτος, επιλεγμένα μοντέλα χρησιμοποιούν το υλικό SORPLAS™ που ανέπτυξε η Sony, ένα 99% ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό που έχει μειώσει την ποσότητα του πλαστικού που χρησιμοποιείται έως και 60%. Το μέγεθος της συσκευασίας της τηλεόρασης έχει επίσης μειωθεί κατά περίπου 15% και συνδυαστικά υπάρχει σημαντική μείωση του μελανιού (περίπου 90%) και του πλαστικού (περίπου 35%).
    Κύρια χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων BRAVIA XR™ 2022
    Με την υποστήριξη του Cognitive Processor XR™, το μοναδικό XR Backlight Master Drive ελέγχει με ακρίβεια τον οπίσθιο φωτισμό των Mini LED τελευταίας γενιάς (σειρές Z9K/X95K) για απίστευτη φωτεινότητα. Απολαύστε ένα άνευ προηγουμένου δυναμικό εύρος με απίστευτα εκθαμβωτική φωτεινότητα και βαθύ μαύρο, καθώς και όμορφα φυσικούς μεσαίους τόνους χωρίς σχεδόν καμία λάμψη ή φωτεινούς δακτυλίους γύρω από τις λεπτομέρειες. Ο Cognitive Processor XR™ τροφοδοτεί επίσης το νέο πάνελ OLED της A95K με την τεχνολογία XR Triluminos Max, η οποία προσφέρει την ευρύτερη χρωματική μας παλέτα και αναπαράγει φυσικά όμορφες αποχρώσεις. Με εκατομμύρια μεμονωμένα, αυτοφωτιζόμενα pixel, η A95K προσφέρει περισσότερα χρώματα από ποτέ για μια εντελώς νέα εμπειρία θέασης. [caption id="attachment_80820" align="alignnone" width="800"] Image Credit: © 2022 Sony Europe[/caption] Αυτές οι νέες καινοτομίες βοηθούν την Sony να προσφέρει τις καλύτερες και πιο καθηλωτικές εμπειρίες προβολής, αποδίδοντας αυθεντικά το αληθινό όραμα του δημιουργού. Όταν παρακολουθούν ταινίες, οι θεατές μπορούν να βιώσουν το βελτιωμένο μας Acoustic Surface Audio+™ για μοντέλα OLED και Acoustic Multi-Audio™ για μοντέλα LED, συνδυάζοντας ακριβώς τη θέση του ήχου με τις εικόνες στην οθόνη για μια πραγματικά καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης νέα χαρακτηριστικά για προσαρμογή και ενίσχυση της ψυχαγωγίας στο σπίτι. Σε συνεργασία με το Netflix, η Sony δημιούργησε το Netflix Adaptive Calibrated Mode, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την επεξεργασία εικόνας με βάση τον φωτισμό του περιβάλλοντος, ώστε οι αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες των χρηστών να μοιάζουν με το όραμα του δημιουργού , υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, το νέο BRAVIA CORE Calibrated Mode της Sony θα προσαρμόσει αυτόματα την ποιότητα της εικόνας στην οθόνη για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με το αρχικό όραμα του δημιουργού. Όλες οι τηλεοράσεις BRAVIA XR™ του 2022 είναι σχεδιασμένες ως «Ιδανικές για το PlayStation® 5», περιλαμβάνοντας δύο αποκλειστικές λειτουργίες: Auto HDR Tone Mapping και Auto Genre Picture Mode. Με καθηλωτική εικόνα και ήχο, οι χρήστες θα αισθάνονται ότι βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της δράσης. Και με 4K/120fps, όπως ορίζεται στο πρότυπο HDMI 2.1, προσφέρουν ομαλή και καθαρή κίνηση για παιχνίδι με ταχεία απόκριση.
    Χαρακτηριστικά της BRAVIA XR™ MASTER Series Z9K (8K Mini LED TV)
    Το κορυφαίο μοντέλο Z9K 8K BRAVIA XR™ διατίθεται σε 85" και 75", ενσωματώνοντας πάνελ 8K Ultra HD με Mini LED και τη νέα τεχνολογία XR Backlight Master Drive, μαζί με XR Triluminos™ Pro και XR Contrast Booster 20 για την απόδοση δισεκατομμυρίων χρωμάτων με εξαιρετική αντίθεση μαύρου. [caption id="attachment_80822" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2022 Sony Europe[/caption] Διαθέτει επίσης τεχνολογία X-Anti Reflection ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις για εμπειρία θέασης χωρίς περισπασμούς, καθώς και τεχνολογία X-Wide Angle™ για έντονα, αληθοφανή χρώματα από κάθε γωνία, διατηρώντας παράλληλα περισσότερη φωτεινότητα. Το βελτιωμένο ηχητικό σύστημα Acoustic Multi-Audio™ χρησιμοποιεί τέσσερα (tweeters) ηχεία τοποθετημένα στην πάνω πλευρά και στο πλάι του πλαισίου της τηλεόρασης, αποτυπώνοντας με ακρίβεια την προέλευση του ήχου, φέρνοντας εικόνα και ήχο σε απόλυτη αρμονία για μία πιο κινηματογραφική εμπειρία. Και με την BRAVIA CAM, έχεις πάντα την καλύτερη θέση στο σπίτι. Αναγνωρίζει πότε κάθεστε και βελτιστοποιεί την εικόνα και τον ήχο ανάλογα. Επίσης, έχει έλεγχο κινήσεων χεριών, συνομιλία μέσω βίντεο και πολλές άλλες νέες λειτουργίες. Για τους gamers, σημαντικό είναι πως δύο από τις τέσσερις θύρες HDMI υποστηρίζουν 4K/120Hz με Variable Refresh Rate (VRR) και μια θύρα υποστηρίζει 4K/120Hz και 8K/60Hz, ενώ η τελευταία είναι τυπική με χαμηλότερο bandwidth. Φυσικά, τα παραπάνω σημαίνουν πως υποστηρίζεται ρυθμός ανανέωσης 120Hz σε ανάλυση 4K (και με VRR), οπότε η τηλεόραση θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες των PlayStation® 5 και Xbox Series X|S. [caption id="attachment_80807" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2022 Sony Europe[/caption] Η μίνιμαλ φιλοσοφία σχεδίασης One Slate με Seamless Edge «αγκαλιάζει» την οθόνη με μόνο μία γυάλινη επιφάνεια, επιτρέποντας στους θεατές να εστιάσουν στην εικόνα και να βυθιστούν μέσα στην εμπειρία της μεγάλης οθόνης χωρίς περισπασμούς. Η τριπλή βάση παρέχει τρεις επιλογές για την τοποθέτησή της, που συμπεριλαμβάνουν μία περιορισμένη θέση για μικρότερο αποτύπωμα, την προεπιλεγμένης θέση για εξάλειψη των περισπασμών, για ανύψωση της τηλεόρασης και ενσωμάτωση του soundbar. [caption id="attachment_80812" align="alignnone" width="800"] Image Credit: © 2022 Sony Europe[/caption] Συνοδεύεται από premium τηλεχειριστήριο το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης φωνητικών εντολών και επιπλέον στο λογισμικό ενσωματώνεται Google TV για περισσότερες ακόμα δυνατότητες ψυχαγωγίας.
    Χαρακτηριστικά της BRAVIA XR™ MASTER Series A95K (4K UHD QD-OLED)
    'Εχοντας πολλά κοινά σημεία με το κορυφαίο μοντέλο της σειράς BRAVIA XR™ (επεξεργαστή Cognitive Processor XR, Acoustic Surface Audio+™, BRAVIA CORE Calibrated Mode, υποστήριξη BRAVIA CAM, premium τηλεχειριστήριο, hands-free φωνητικές λειτουργίες, γρήγορη πρόσβαση σε πληθώρα περιεχομένου και υπηρεσιών με το Google TV κ.ά.), η νέα Α95Κ (διαθέσιμη στις 55" και 65") διαθέτει νέο 4K UHD OLED (QD-OLED) πάνελ που ενισχύει τη φωτεινότητα των χρωμάτων έως και 200% σε σχέση με συμβατικές τηλεοράσεις. Επίσης, ενσωματώνει τεχνολογία XR OLED Contrast Pro που ρυθμίζει τη φωτεινότητα ώστε να λαμβάνει μεγαλύτερες τιμές στη λάμψη και να έχει βαθύτερα μαύρα στις σκιές, ενώ το νέο XR Triluminos Max έχει πρόσβαση σε μία ευρύτερη παλέτα χρωμάτων για να αναπαράγει φυσικούς τόνους με όλη τη λεπτομέρεια. Χρησιμοποιεί ειδικούς «ενεργοποιητές» για να μετατρέψει την οθόνη σε ηχείο πολλαπλών καναλιών, ώστε ο ήχος να ταιριάζει ακριβώς με αυτό που προβάλλεται στην οθόνη. Η τηλεόραση περιλαμβάνει δύο μεγάλους «ενεργοποιητές» και δύο subwoofer. Το Acoustic Center Sync βελτιστοποιεί την έξοδο ήχου από την τηλεόραση και το soundbar για καλύτερη εμπειρία ήχου. [caption id="attachment_80818" align="alignnone" width="800"] Image Credit: © 2022 Sony Europe[/caption] Παράλληλα, το Dual Style προσφέρει δύο διαφορετικές μορφές προβολής – η «μπροστινή θέση» φέρνει την οθόνη προς τα εμπρός για την πιο καθηλωτική εμπειρία, ενώ η «πίσω θέση» επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν την τηλεόραση κοντά στον τοίχο, ώστε να συνδυάζεται άψογα με το δωμάτιο.
    Χαρακτηριστικά της BRAVIA XR™ X95K (4K UHD Mini LED)
    Με τη δύναμη του Cognitive Processor XR™ και το μοναδικό XR Backlight Master Drive ελέγχει με ακρίβεια την τελευταία γενιά οπίσθιου φωτισμού Mini LED για ρεαλιστική φωτεινότητα, η νέα BRAVIA XR X95K (διαθέσιμη στις 65", 75" και 85") ανεβάζει την εικόνα και τον ήχο στο επόμενο επίπεδο. Το XR Backlight Master Drive ελέγχει με ακρίβεια τον οπίσθιο φωτισμό των Mini LED τελευταίας γενιάς για εξαιρετική αντίθεση υψηλής φωτεινότητας και βαθύ μαύρο. Το XR Triluminos™ Pro και το XR Contrast Booster συνδυάζονται για να αποδώσουν δισεκατομμύρια χρώματα με εξαιρετική αντίθεση μαύρου. H τεχνολογία X-Anti Reflection ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις για εμπειρία θέασης χωρίς περισπασμούς, ενώ η τεχνολογία X-Wide Angle™ παράγει έντονα, αληθοφανή χρώματα από κάθε γωνία, διατηρώντας παράλληλα περισσότερη φωτεινότητα. Στη «φαρέτρα» του νέου μοντέλου συγκαταλέγονται το BRAVIA CORE Calibrated Mode, το Acoustic Multi-Audio™ και το Acoustic Center Sync, η συμβατότητα με την BRAVIA CAM και με το Ambient Optimization Pro, η γρήγορη πρόσβαση σε πληθώρα περιεχομένου και υπηρεσιών με το Google TV, οι hands-free φωνητικές λειτουργίες, το premium τηλεχειριστήριο, η μίνιμαλ φιλοσοφία σχεδίασης One Slate με Seamless Edge και η χαρακτηριστική τριπλή βάση. [caption id="attachment_80826" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2022 Sony Europe[/caption]
    Χαρακτηριστικά της BRAVIA XR™ X90K (4K UHD Full Array LED)
    Συνδυασμένα με την ακρίβεια ενός 4K UHD Full Array LED πάνελ, τα XR Triluminos Pro και XR Contrast Booster 10 προσφέρουν ρεαλισμό με βαθύ μαύρο χρώμα και έντονη φωτεινότητα με ευρεία παλέτα χρωμάτων, ενώ ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR™ αντιλαμβάνεται πώς βλέπεις και ακούς, παρέχοντας μια επαναστατική εμπειρία που σε βυθίζει πλήρως στο αγαπημένο σου περιεχόμενο. Διαθέσιμη στις 85”, 75”, 65” και 55” η νέα BRAVIA XR™ X90K ενσωματώνει BRAVIA CORE Calibrated Mode, Acoustic Multi-Audio™ με δύο (tweeter) ηχεία τοποθέτησης ήχου που επιτρέπουν στον ήχο να ακολουθεί τη δράση για μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία και ανεξάρτητους ενισχυτές και Acoustic Center Sync που βελτιστοποιεί την έξοδο ήχου από την τηλεόραση και το soundbar για καλύτερη εμπειρία ήχου. Διαθέτει τηλεχειριστήριο με ένα απλό, εύκολο στη χρήση σχεδιασμό που καθαρίζεται εύκολα, παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε πληθώρα περιεχομένου και υπηρεσιών με το Google TV και είναι συμβατή με την BRAVIA CAM και το Ambient Optimization Pro. [caption id="attachment_80828" align="alignnone" width="800"] Image Credit: © 2022 Sony Europe[/caption] Η μίνιμαλ φιλοσοφία σχεδίασης One Slate με Flush Surface που «μεγαλώνει» την οθόνη και μειώνει το περιθώριο, επιτρέποντας στους θεατές να εστιάσουν στην εικόνα χωρίς περισπασμούς. Παράλληλα, η τριπλή βάση παρέχει τρεις επιλογές για την τοποθέτησή της, που συμπεριλαμβάνουν μία περιορισμένη θέση για μικρότερο αποτύπωμα, την προεπιλεγμένης θέση για εξάλειψη των περισπασμών, για ανύψωση της τηλεόρασης και ενσωμάτωση του soundbar.
    Χαρακτηριστικά της BRAVIA XR™ X80K (4K UHD LED)
    Με επεξεργαστή 4K HDR X1™ που αναπαράγει περισσότερο βάθος, υφές και φυσικά χρώματα με την τεχνολογία Object-based HDR Remaster, τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας 4K X-Reality™ PRO που αναβαθμίζει κάθε pixel για αξιοσημείωτη ευκρίνεια και Triluminos Pro που εμπλουτίζει την εμπειρία θέασης με μια ευρύτερη παλέτα χρωμάτων και πιο φυσικές αποχρώσεις, η νέα 4K LED τηλεόραση BRAVIA XR™ X80K έρχεται στις 75", 65", 55", 50" και 43". Εξοπλισμένη με ηχεία X-Balanced, τα οποία προσφέρουν ισχυρό και καθηλωτικό ηχητικό πεδίο, συμβατή με την BRAVIA CAM και το Ambient Optimization Pro, παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε πληθώρα περιεχομένου και υπηρεσιών με το Google TV και διαθέτει τηλεχειριστήριο με ένα απλό, εύκολο στη χρήση σχεδιασμό που καθαρίζεται εύκολα. Με σχεδιασμό Flush Surface (ισόπεδη επιφάνεια που «μεγαλώνει» την οθόνη και μειώνει το περιθώριο, επιτρέποντας στους θεατές να εστιάσουν στην εικόνα χωρίς περισπασμούς) και βάση δύο θέσεων - η οποία παρέχει διαφορετικές επιλογές θέσης βάσης, συμπεριλαμβανομένης μιας «στενής» θέσης για μικρότερο αποτύπωμα και μίας τυπικής θέσης για την εξάλειψη των περισπασμών. Νιώσε τις αισθήσεις σου να φτάνουν στα άκρα και βιώστε μια απαράμιλλη τηλεοπτική εμπειρία, με τις νέες τηλεοράσεις Sony BRAVIA XR™. Ανακάλυψε νέες τεχνολογίες, συστήματα Home Cinema και πολλά αξεσουάρ στα καταστήματα Πλαίσιο και στο Plaisio.gr.