Νέα Nikon Full Frame Mirrorless Camera: Η αναζήτηση του φωτός!

  Με μία επίσημη ανακοίνωση και ένα teaser video, η Nikon επιβεβαίωσε την ανάπτυξη ενός νέου Full Frame mirrorless φωτογραφικού συστήματος με νέα μοντούρα και νέους φακούς NIKKOR.  Η ιαπωνική…

  NewNikonMirrorless
  Με μία επίσημη ανακοίνωση και ένα teaser video, η Nikon επιβεβαίωσε την ανάπτυξη ενός νέου Full Frame mirrorless φωτογραφικού συστήματος με νέα μοντούρα και νέους φακούς NIKKOR Η ιαπωνική κατασκευάστρια αναφέρει: «Η νέα mirrorless κάμερα και οι φακοί NIKKOR θα προσφέρουν μια νέα διάσταση στην οπτική απόδοση, με την υιοθέτηση μίας νέας μοντούρας, αποτέλεσμα των αξεπέραστων οπτικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Nikon, δυνατότητες οι οποίες αποκτήθηκαν μέσα από έναν αιώνα παράδοσης και υψηλής τεχνογνωσίας στον τομέα της απεικόνισης.» [caption id="attachment_32008" align="alignnone" width="1000"] Nikon mirrorless camera concept © by Broxibear[/caption] Σχετική ανάρτηση υπάρχει και στην ελληνική ιστοσελίδα της Nikon:
  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανάπτυξη μιας φωτογραφικής μηχανής mirrorless πλήρους κάδρου, με φορμά FX, της Nikon και φακών NIKKOR με νέα μοντούρα. Η φωτογραφική μηχανή mirrorless και οι φακοί NIKKOR που αναπτύσσονται επέτρεψαν την επιδίωξη μιας νέας διάστασης στην οπτική απόδοση, με την υιοθέτηση μιας νέας μοντούρας. Η φωτογραφική μηχανή mirrorless είναι αποτέλεσμα των προηγμένων οπτικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Nikon που έχουν αποκτηθεί μέσα από έναν αιώνα παράδοσης, καθώς και υψηλής τεχνολογίας επεξεργασίας εικόνας. Η τεχνογνωσία που δημιουργήθηκε μέσω της ανάπτυξης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR της Nikon έχει επίσης συμβάλει αποφασιστικά στην εξέλιξη αυτή. Με αυτήν τη νέα φωτογραφική μηχανή mirrorless και τους φακούς NIKKOR, δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους φωτογράφους τη δυνατότητα να αποτυπώνουν φωτογραφίες που είναι πιο πλούσιες και πιο ζωντανές από ποτέ. Επιπλέον, αναπτύσσεται ένας νέος προσαρμογέας μοντούρας για τη νέα φωτογραφική μηχανή mirrorless. Αυτός θα λειτουργεί με τους φακούς NIKKOR με μοντούρα F που αποτελούν μέρος του ψηφιακού συστήματος SLR της Nikon, εμπλουτίζοντας έτσι την ποικιλία επιλογών για τους φωτογράφους. Η Nikon θα εξακολουθήσει να ηγείται στον κλάδο της απεικόνισης με την κυκλοφορία της νέας φωτογραφικής μηχανής mirrorless, καθώς και με τη συνεχή ανάπτυξη των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR της Nikon, παρέχοντας έτσι στους καταναλωτές τις επιλογές να απολαμβάνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος. Παραμείνετε συντονισμένοι!»
  Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι η Nikon εργάζεται πάνω σε δύο νέες mirrorless μηχανές, με τα (κατά πάσα πιθανότητα) τεχνικά χαρακτηριστικά τούς να διαμορφώνονται ως εξής:
  • Σώμα: σχεδίαση παρόμοια με της Sony a7 αλλά πιο εργονομική
  • Σταθεροποίηση: in-body σταθεροποιητής 5 αξόνων
  • Αισθητήρας: με ανάλυση 24MP/25MP και 45ΜP/48MP (πιθανότατα Full Frame και οι δύο)
  • Ταχύτατο σύστημα αυτόματης εστίασης και burst στα 9 καρέ/δευτ.
  • Νέα μοντούρα φακών (Z-mount) και προσαρμογέας για τους φακούς F-mount
  • Φακούς με μέγιστο διάφραγμα 0.95 (f/0.95 NOCT)
  • Διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης XQD/CF Express
  • Ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο (EVF) με ανάλυση 3.6MP
  • Nέοι φακοί των 24-70mm, 35mm και 50mm (αργότερα θα δούμε και 24mm)
  • Δυνατότητα λήψης 4K και 8k timelapse video