Μνήμη DDR5 έως 256 GB θα υποστηρίζει σύντομα η πλατφόρμα της Intel

    Μία ενημέρωση του BIOS στις μητρικές MSI με chipset της Intel επιτρέπει την εγκατάσταση μνήμης DDR5 έως 256 GB.

    MSI BIOS Update

    Περίπου πριν από μία εβδομάδα, στις 31 Ιανουαρίου, η MSI προχώρησε στη διάθεση μίας ενδιαφέρουσας ενημέρωσης του AMI BIOS για μητρικές που βασίζονται στα chipsets των σειρών Intel 700 και 600.

     

    MSI AMI BIOS

     

    Την ενημέρωση παρατήρησε πρώτος ο χρήστης chi11eddog στην πλατφόρμα X, ο οποίος εγκατέστησε τη δοκιμαστική έκδοση 7D89v1B1 (beta) στην μητρική του Z790 Carbon MAX WIFI.

    Η συγκεκριμένη έκδοση του BIOS επιτρέπει την υποστήριξη μνήμης DDR5 μεγέθους έως και 256 GB από τη μητρική του.

     

    MSI AMI BIOS

     

    Όπως επισημαίνει ο χρήστης chi11eddog, παλαιότερα έπρεπε να προχωρήσεις σε ορισμένες αλλαγές ή σε παραχωρήσεις για να ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε συστήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα της Intel (πριν από τη διάθεση της νέας έκδοσης του BIOS ήταν απαραίτητο να απενεργοποιήσετε την δυνατότητα «Above 4G/ Resizable BAR/ remapping» ωστόσο μετά τη διάθεση της νέας έκδοσης του BIOS δεν είναι απαραίτητη η απενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας).

     

    MSI AMI BIOS

     

    Το σύστημα του chi11eddog περιλαμβάνει επίσης τον επεξεργαστή Intel Core i9-14900K και μνήμη 256 GB (4x 64 GB) τύπου DDR5-4800. Στην ιστοσελίδα Wccftech γράφουν σχετικά: «θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι μέγιστες ταχύτητες που υποστηρίζονται όταν χρησιμοποιούνται κιτ μνήμης μεγάλης χωρητικότητας, αλλά για όσους προτιμούν τη χωρητικότητα από την ταχύτητα, λοιπόν, υπάρχουν ήδη στην αγορά σχετικές λύσεις».

     

    Το προηγούμενο έτος, κυκλοφόρησαν κιτ μνήμης με μέγιστη χωρητικότητα 192 GB, επομένως φέτος περιμένουμε από διάφορους κατασκευαστές να ανακοινώσουν λύσεις έως και 256 GB.