Mate 10 Pro & Mate 10: Αυτά είναι τα νέα έξυπνα κινητά της Huawei!

    Σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Small Olympic Hall του Μονάχου, στη Γερμανία, o CEO της κινεζικής κατασκευάστριας Huawei, Richard Yu, ανακοίνωσε τη νέα σειρά συσκευών Mate 10, τα…

    MateM2
    Σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Small Olympic Hall του Μονάχου, στη Γερμανία, o CEO της κινεζικής κατασκευάστριας Huawei, Richard Yu, ανακοίνωσε τη νέα σειρά συσκευών Mate 10, τα μοντέλα της οποίας ενσωματώνουν το νέο On-Device AI Kirin 970 SoC. Η νέα ναυαρχίδα της Huawei, Mate 10 Pro, ακολουθώντας πιστά τις τάσεις της εποχής είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό 3D curved κρύσταλλο (Gorilla Glass στην πρόσοψη) και αλουμίνιο, με «κινηματογραφική» και ιδιαίτερα φωτεινή HDR οθόνη τεχνολογίας OLED και σύστημα διπλής κύριας κάμερας, το οποίο για άλλη μία φορά αξιοποιεί τα εξαιρετικής ποιότητας οπτικά της γερμανικής Leica.

    Oθόνη FullView OLED HDR

    Η FullView τεχνολογίας OLED οθόνη έρχεται με διαγώνιο 6.0" και αναλογία 18:9, προσφέροντας ανάλυση Full HD+ (1080 x 2160 pixels), ενώ παράλληλα υποστηρίζει το πρωτόκολλο HDR10, καθώς και το 112% του χρωματικού εύρους του πρότυπου NTSC. Η σχεδίαση της συσκευής αφήνει παρά ελάχιστα περιθώρια (bezels), κοιτάζοντας στα μάτια τον ανταγωνισμό και αυξάνοντας σημαντικά την ωφέλιμη επιφάνεια χρήσης - καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψη του νέου Mate 10 Pro και ενσωματώνοντας μία οθόνη των 6.0" στο σώμα μίας 5.5" συσκευής.

    Αρμονική σχεδίαση

    Το γυαλί και το μέταλλο δένουν αρμονικά, προσδίδοντας μία μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Περιμετρικά υπάρχουν οι υποδοχές για την κάρτα SIM (το Mate 10 Pro είναι Hybrid Dual SIM), τα πλήκτρα ελέγχου της έντασης, το μικρόφωνο και το ηχείο, ωστόσο, η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά. Στο κάτω μέρος βρίσκεται και η υποδοχή USB Type-C για την φόρτιση της συσκευής. Τέλος, το νέο Huawei Mate 10 Pro φέρει πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε βάθος έως 1 μέτρο και για 30 λεπτά.

    FastCharge με πιστοποίηση TÜV Rheinland

    Μέσω της υποδοχής USB Type-C και με τη βοήθεια της - πιστοποιημένης από τον οργανισμό TÜV Rheinland - τεχνολογίας SuperCharge (4.5V/5A), ο χρηστης μπορεί να αναπληρώσει κατά 58% την μπαταρία των 4000 mAh μέσα σε μόλις 30 λεπτά, ενώ σε σχέση με το Mate 9 η αυτονομία έχει αυξηθεί κατά 30%.

    Σύστημα διπλής κάμερας με υπογραφή Leica

    Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος της συσκευής, στο οποίο βρίσκεται το σύστημα διπλής κάμερας, το οποίο δεσπόζει μέσα σε μία λωρίδα (ελαφρώς) διαφορετικού χρώματος. Το σύστημα αποτελείται από δύο αισθητήρες 20 MP (μονόχρωμος) +12 MP (RGB), οπτικά Leica με F1.6 και στους δύο φακούς, OIS και 2x οπτικό ζουμ, καθώς και Phase Detection σύστημα εστίασης με Laser AF. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάμερα υποστηρίζεται από δύο ξεχωριστούς Image Signal Processors, ενώ ημαντικό ρόλο κατά τη λήψη των φωτογραφιών παίζει και η μονάδα NPU (Neural Processing Unit) του Kirin 970, η οποία βοηθάει σε σημαντικό βαθμό το τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα, με αναγνώριση αντικειμένων, αυτόματη εφαρμογή βέλτιστων φωτογραφικών ρυθμίσεων (ανάλογα με την περίπτωση), μείωση του θορύβου, ταχύτερη εστίαση κατά την ανίχνευση της κίνησης και βελτιστοποίηση της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία "selfie-friendly" κάμερα με αισθητήρα των 8.0 MP F2.0.

    Kirin 970: Tο πρώτο Kirin SoC με AI

    Το Kirin 970 SoC ενσωματώνει συνολικά οκτώ πυρήνες, τέσσερις Cortex-A73 υψηλής απόδοσης χρονισμένους στα 2.4 GHz και τέσσερις Cortex-Α53 χαμηλής κατανάλωσης χρονισμένους στα 1.8 GHz. Ενσωματώνει την δωδεκαπύρηνη Mali G72MP12 GPU για υψηλή απόδοση στα γραφικά και την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ανάλυσης, καθώς και για extreme mobile gaming. Το Kirin 970 πλαισιώνεται από 6GB RAM και από 128GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και είναι η πρώτη συσκευή που μπορεί να συνεργαστεί με δίκτυα 4.5 LTE (Cat.18), για ταχύτητες που πλησιάζουν τα 1.2 Gbps!  Αναφορικά με τις δυνατότητες της NPU (Neural Processing Unit), η Huawei υποστηρίζει πως σε σύγκριση με τα SoCs του ανταγωνισμού μπορεί να επιτύχει έως και έως 25x υψηλότερές επιδόσεις και έως 50x μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα, διατηρώντας την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα. Η εταιρεία σκοπευει να «ανοίξει» το SDK της NPU στους developers, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της.

    EMUI 8.0... ?

    Το νέο EMUI 8.0 είναι εύχρηστο και προσιτό, με καθαρές γραμμές, απλοϊκή αλλά έξυπνη σχεδίαση. Βασίζεται στο Android 8.0 Oreo και σύμφωνα με την εταιρεία, «μεταπήδησε» από την έκδοση 5.1 στην 8 προκειμένου να εναρμονιστεί με το λειτουργικό σύστημα της Google. Η λειτουργία του χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά ομαλή, ωστόσο, χάρη στους ειδικούς αλγορίθμους μηχανικής εκμάθησης που διαθέτει αλλά και τη λειτουργία "Born Fast Stays Fast",  βελτιστοποιεί συνεχώς την απόδοση της συσκευής.

    PC Mode: Ένας υπολογιστής στην τσέπη σου!

    Με την προσθήκη ενός καλωδίου USB Type-C σε HDMI, το Mate 10 Pro μπορεί να συνδεθεί σε μία μεγαλύτερη οθόνη και να μεταμορφώσει το γραφικό Android περιβάλλον τού σε ένα πλήρως λειτουργικό PC, με χρήσιμες εφαργμογές και δυνατότητα σύνδεσης περιφερειακών συσκευών (Bluetooth ποντίκι και πληκτρολόγιο). Όσον αφορά στον χειρισμό του, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και την ίδια την συσκευή ως touchpad, ενώ αυτή συνεχίζει να δέχεται μηνύματα και κλήσεις κανονικότατα... σας θυμίζει κάτι;

    Huawei Mate 10: Την είδε «αλλιώς»!

    1Το «μικρότερο» κατά 0.1" Huawei Mate 10 διαθέτει σχεδόν όλα τα χαρίσματα του μεγαλύτερού του αδερφού, με την διαφορά ότι ενσωματώνει FullView IPS LCD οθόνη τεχνολογίας HDR (730nits) και ανάλυση (1440 x 2560 pixels) με λόγο 16:9, 4GB μνήμης RAM και 64GB επεκτ. εσωτ. αποθηκευτικού χώρου (μέσω κάρτας microSD). Σε αντίθεση με το Mate 10, φέρει υποδοχή ακουστικών 3.5mm, ωστόσο... σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τα στελέχη της Huawei δεν θα διατεθεί στην ελληνική αγορά.

    Huawei Mate 10 Porsche Design: First Class Experience

    Σημειώστε ότι και φέτος, οι δύο εταιρείες - Huawei και Porsche - θα συνεχίσουν την συνεργασία τους και θα κυκλοφορήσουν την έκδοση Porsche Design, η οποία θα διαθέτει 6GB RAM και 256GB εσωτ. αποθηκευτικού χώρου, διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων και με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης τα 1395€. Tο περσινό Huawei Mate 9 Porsche Design ξεπούλησε οπότε... γιατί όχι;

    Λογαριασμό, παρακαλώ!

    To νέο Huawei Mate 10 Pro θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα (Midnight Blue, Titanium Grey, Pink Gold, Mocha Brown) στα τέλη Νοεμβρίου, με τιμή 799€ και αρκετά συνοδευτικά αξεσουάρ.