Η Sony κυκλοφορεί νέα μοντέλα τηλεοράσεων BRAVIA με οθόνες μεγάλων διαστάσεων

    Η Sony ανακοίνωσε την έναρξη των παραδόσεων των εκδόσεων των τηλεοράσεων της για το 2021 με οθόνες μεγάλων διαστάσεων. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να αναβαθμίσουν το σύστημα οικιακής τους ψυχαγωγίας…

    BRAVIA-Large-TV-Sizes
    Η Sony ανακοίνωσε την έναρξη των παραδόσεων των εκδόσεων των τηλεοράσεων της για το 2021 με οθόνες μεγάλων διαστάσεων. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να αναβαθμίσουν το σύστημα οικιακής τους ψυχαγωγίας για μία πιο συναρπαστική εμπειρία με βασικό γνώμονα τη μεγάλη οθόνη θα έχουν τώρα την ευκαιρία να επιλέξουν από μια ποικιλία εισαγωγικών μοντέλων, αλλά και μοντέλων κορυφαίων προδιαγραφών που διαθέτουν μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες εικόνας και ήχου της Sony. Νέα μοντέλα, μεγάλες διαστάσεις Δύο από τα μοντέλα που κυκλοφορούν (η OLED τηλεόραση BRAVIA XR MASTER Series 83 "A90J 4K HDR και η τηλεόραση Full Array LED BRAVIA XR 75" X90J 4K HDR) είναι μέρος της σειράς BRAVIA XR και έρχονται εξοπλισμένα με τον νέο επαναστατικό Cognitive Processor XR™, ο οποίος χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα μέθοδο επεξεργασίας που υπερβαίνει τη συμβατική τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένη για να αναπαράγει τους τρόπους που βλέπουν και ακούνε οι άνθρωποι. Εδώ και λίγα χρόνια οι αγοραστές επιλέγουν συχνότερα μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης όταν αγοράζουν νέες τηλεοράσεις. Μια έρευνα του 2019 που διεξήχθη για χάρη της Sony αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι ήθελαν μια μεγαλύτερη τηλεόραση από εκείνη που διέθεταν και τελικώς πολλοί ακολουθήσαν αυτήν την επιθυμία. Η Sony σημείωσε σταθερή αύξηση των πωλήσεων μοντέλων τηλεοράσεων 55” και άνω, με τις πωλήσεις τηλεοράσεων με οθόνες μεγαλύτερες από 75” να αυξάνονται σημαντικά το 2020. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο ότι οι άνθρωποι περνούσαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι εν μέσω της πανδημίας και έδωσαν προτεραιότητα στις τεχνολογικές αναβαθμίσεις για να απολαμβάνουν καλύτερα ταινίες και άλλο περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο σε δημοφιλείς υπηρεσίες ροής περιεχομένου αλλά και τηλεοπτικά κανάλια.

    Με Cognitive Processor XR™ Οι νέες τηλεοράσεις Sony με μεγάλες οθόνες που κυκλοφορούν άμεσα είναι οι 75" και 85" X85J 4K HDR LED, 75" BRAVIA XR X90J Full Array LED και 83" BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED. Οι δύο τελευταίες βασίζονται στον ολοκαίνουργιο Cognitive Processor XR. Όταν βλέπουμε αντικείμενα, ασυνείδητα εστιάζουμε σε ορισμένα σημεία. Ο Cognitive Processor XR™, που τροφοδοτείται από γνωστική νοημοσύνη, χωρίζει την οθόνη σε πολλές ζώνες και ανιχνεύει πού βρίσκεται το «σημείο εστίασης» στην εικόνα. Ενώ η συμβατική τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να ανιχνεύσει και να αναλύσει μόνο στοιχεία εικόνας όπως το χρώμα, την αντίθεση και τη λεπτομέρεια ξεχωριστά, ο νέος Cognitive Processor XR μπορεί να αναλύσει ταυτόχρονα μια σειρά στοιχείων, όπως κάνουν και οι εγκέφαλοί μας. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στοιχεία προσαρμόζονται σε συνδυασμό το ένα με το άλλο για το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, οπότε όλα στη σκηνή είναι συγχρονισμένα και αληθοφανή - κάτι που δεν μπορεί να επιτύχει η συμβατική AI. Ο Cognitive Processor XR μπορεί επίσης να αναλύσει τη θέση του ήχου στο σήμα, ώστε ο ήχος να ταιριάζει ακριβώς με αυτό που προβάλλεται στην οθόνη. Επιπλέον, αναβαθμίζει κάθε ήχο σε τρισδιάστατο ήχο surround, για να προσφέρει εξαιρετικό ρεαλισμό και ένα συναρπαστικό πεδίο ήχου. Μαθαίνει, αναλύει και κατανοεί πρωτοφανείς ποσότητες δεδομένων και βελτιστοποιεί έξυπνα κάθε pixel, καρέ και σκηνή για την πιο ζωντανή εικόνα και ήχο που έχει αποδώσει ποτέ η Sony.

    Με BRAVIA CORE™ Οι τηλεοράσεις BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED και BRAVIA XR X90J 4K HDR LED διαθέτουν την αποκλειστική υπηρεσία BRAVIA CORE™. Έχοντας προεγκατασταθεί σε όλα τα νέα μοντέλα BRAVIA XR, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια επιλογή από τελευταίους SPE premium και κλασικούς τίτλους και τη μεγαλύτερη συλλογή IMAX Enhanced. Η BRAVIA CORE είναι η πρώτη αντίστοιχη υπηρεσία που διαθέτει τεχνολογία Pure Stream™, επιτυγχάνοντας σχεδόν ισοδύναμη ποιότητα UHD BD με ροή περιεχομένου σε ρυθμό έως και 80 Mbps. Οι τηλεοράσεις X85J, X90J και A90J είναι, επίσης, εξαιρετικές πρότασεις για τους gamers, παρέχοντας υποστήριξη των πολλαπλών δυνατοτήτων του HDMI 2.1, όπως 4K 120fps, VRR και ALLM, για ομαλό παιχνίδι με ελάχιστο χρόνο απόκρισης, όταν συνδέονται με κονσόλα επόμενης γενιάς. Διάθεση Οι τηλεοράσεις 75” και 85” X85J 4K HDR LED, 75” BRAVIA XR X90J Full Array LED και 83” BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED θα γίνουν διαθέσιμες τον Μάιο, με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεκινήσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες.