Η Χiaomi δημοσιεύει την Έκθεση Βιωσιμότητας όπου επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου

    Η έκθεση αναφέρει με λεπτομέρειες την προσέγγιση και τις πρακτικές της εταιρείας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Xiaomi, δημοσίευσε πρόσφατα την Έκθεση Βιωσιμότητας για το έτος 2020, όπου παρουσιάζονται η…

    xiaomi
    Η έκθεση αναφέρει με λεπτομέρειες την προσέγγιση και τις πρακτικές της εταιρείας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Xiaomi, δημοσίευσε πρόσφατα την Έκθεση Βιωσιμότητας για το έτος 2020, όπου παρουσιάζονται η προσέγγιση και οι πρακτικές της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Έκθεση Βιωσιμότητας της Xiaomi αποτελείται από πάνω από 30 σελίδες, στις οποίες παρουσιάζεται όλο το εύρος πρωτοβουλιών για τη βιωσιμότητα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η βιωσιμότητα των αλυσίδων εφοδιασμού, και άλλα. Επίσης, περιέχει πληροφορίες, μεταξύ άλλων, σχετικά με την δέσμευση της Xiaomi για την προσβασιμότητα, την προστασία των χρηστών και των δεδομένων. Η Έκθεση καλύπτει τόσο την Κινεζική αγορά όσο και τις αγορές του εξωτερικού, τεκμηριώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι πρωτοβουλίες της Xiaomi για τη βιωσιμότητα υλοποιούνται σε όλο το κόσμο. “Από το 2010  που ιδρύσαμε την εταιρεία, η Xiaomi παραμένει δεσμευμένη για τη βελτίωση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Το 2020 γίναμε μέλος του United Nations Global Compact και υιοθετήσαμε τις δέκα αρχές του αναφορικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη” αναφέρει στην Έκθεση ο Lei Jun, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi. “Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για το πώς η βιωσιμότητα εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας της Xiaomi, από το πώς αντιμετωπίζουμε τους εργαζόμενους μας και τους προμηθευτές μας, μέχρι τις σχέσεις μας με τις τοπικές κοινότητες και τη συμβολή μας στις παγκόσμιες προκλήσεις”.

    Η Έκθεση περιγράφει πώς η Xiaomi εργάστηκε για την ενσωμάτωση της προστασίας του περιβάλλοντος στο σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων της. Για παράδειγμα, εξηγεί πώς η εταιρεία  αφαίρεσε 60% του πλαστικού από τις σειρές Mi 10T και Mi 10T Pro το 2020. Έως το τέλος του 2021, η Xiaomi έχει ως στόχο να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης πλαστικού στις συσκευασίες των προϊόντων της στην Ευρώπη. Η έκθεση περιγράφει επίσης την δυνατότητα της Xiaomi να μετατρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας σε σημαντικό χαρακτηριστικό σε περισσότερα από 40 είδη καταναλωτικών προϊόντων. Όπως αναφέρει η Έκθεση, η Xiaomi εγγυάται ότι τα προϊόντα της είναι πλήρως εναρμονισμένα με όλες τις οδηγίες για το περιβάλλον και την ασφάλεια που ισχύουν στις χώρες στις οποίες είναι διαθέσιμα. Τα προϊόντα της ακολουθούν τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, μεταξύ αυτών τις CE, REACH, RoHS και WEEE. Η Xiaomi υπογραμμίζει το κεντρικό ρόλο που παίζει η καινοτομία στη βιωσιμότητα και στην αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων. Για παράδειγμα, η εταιρεία συμβάλει στη δημιουργία ενός συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης σεισμών, ως μέρος της δέσμευσής της να συμβάλει στους στόχους του UN Sustainable Development (Βιώσιμη Ανάπτυξη Ηνωμένων Εθνών). Τα έξυπνα κινητά Xiaomi και Mi TVs που “τρέχουν” το MIUI (11 ή πιο πρόσφατη έκδοση) ειδοποιούν εντός δευτερολέπτων τους καταναλωτές στη Κίνα, και σύντομα σε άλλες σεισμικά δραστήριες περιοχές,  για τυχόν σεισμική δόνηση. Οι ειδοποιήσεις παρέχουν πληροφορίες για το πλησιέστερο ασφαλές σημείο, καθώς και τηλέφωνα ανάγκης υγειονομικών υπηρεσιών και μονάδων διάσωσης για κρίσιμες περιπτώσεις. Το 2020, το Xiaomi MIUI Earthquake Alert εντόπισε 29 δονήσεις άνω των 4.0 ρίχτερ και έστειλε πάνω από 9.4 εκατομμύρια ηχητικές ειδοποιήσεις.

    Το 2020, η Xiaomi έπαιξε ενεργό ρόλο στη μάχη κατά της Covid-19. Τον Μάρτιο του 2020 δώρισε δεκάδες χιλιάδες μάσκες προσώπου FFP3 στην Ιταλική κυβέρνηση και βοήθησε τους βαριά πληγέντες κατοίκους της περιοχής Veneto. Έστειλε επίσης προμήθειες στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία. Όταν έκλεισαν τα σχολεία στην Ευρώπη και ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση, η Xiaomi Ισπανίας δώρισε 1000 έξυπνα τηλέφωνα στο Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας, τα οποία διανεμήθηκαν σε παιδιά όλης της χώρας. Μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2020, το Beijing Xiaomi Foundation έχει δωρίσει υγειονομικό υλικό σε 14 χώρες μεταξύ αυτών η Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Κορέα, Ινδονησία και Μυανμάρ. Η συνολική δωρεά ανέρχεται στις $854.000. Το πλήρες κείμενο της Έκθεσης Βιωσιμότητας της Xiaomi είναι διαθέσιμο εδώ.