Η Bosch παρουσίασε το όραμα της στα e-bikes

    Το concept ενός νέου e-bike παρουσίασε πρόσφατα η Bosch. Στο όραμα της εταιρείας για το μέλλον των ηλεκτρικών ποδηλάτων συμπεριλαμβάνεται το ABS αλλά και ένας ενσωματωμένος υπολογιστής. Το eBike…

    Bosch-ebike-Design-Vision-2020 (4)
    Το concept ενός νέου e-bike παρουσίασε πρόσφατα η Bosch. Στο όραμα της εταιρείας για το μέλλον των ηλεκτρικών ποδηλάτων συμπεριλαμβάνεται το ABS αλλά και ένας ενσωματωμένος υπολογιστής. Το eBike Design Vision είναι ένα concept και δεν αποτελεί κάποιο μοντέλο παραγωγής οπότε δεν πρόκειται να το δούμε σύντομα να κυκλοφορεί στους δρόμους. Παρόλα αυτά, ενσωματώνει πολλά στοιχεία και χαρακτηριστικά που αναμένεται να ενσωματωθούν στη κανονική σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων της εταιρείας που πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα τους επόμενους μήνες. Η Bosch περιγράφει το ηλεκτρικό της ποδήλατο ως ένα «urban sport cruiser», το οποίο είναι ιδανικό για μετακινήσεις εντός πόλης αλλά και για εξορμήσεις στη φύση, χάρη στον «all-purpose» σχεδιασμό του.

    To ηλεκτρικό ποδήλατο της Bosch διαθέτει τον νέο on-board υπολογιστή της εταιρείας Nyon, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό των ποδηλάτων παραγωγής -τουλάχιστον ορισμένων- που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά. Αν και πρόκειται για μία αφαιρούμενη μονάδα ελέγχου, στη περίπτωση του eBike είναι ενσωματωμένη στον «σκελετό» του eBike Design Vision και πιο συγκεκριμένα στο «cockpit» όπως το ονομάζει η εταιρεία. Τα χειριστήρια για τον υπολογιστή είναι ενσωματωμένα στις λαβές του τιμονιού ενώ τα καλώδια και τα «υδραυλικά» -όπως και η αφαιρούμενη μπαταρία PowerTube 625- βρίσκονται «καμουφλαρισμένα» στο σκελετό από ανθρακονήματα για να μην «παρεμβαίνουν» στο συνολικό σχεδιασμό ή στην αεροδυναμική. Ο ηλεκτροκινητήρας Performance Line CX είναι επίσης «πλήρως ενσωματωμένος».

    Το Bosch eBike ABS αποτελεί επίσης μέρος του εξοπλισμού του eBike Vision Concept, ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται ήδη σε ποδήλατα παραγωγής της εταιρείας. Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών παρεμβαίνει (π.χ. για να αποτρέψει την ακινητοποίηση του μπροστινού τροχού όταν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο ποδηλάτης πατήσει δυνατά τα φρένα) για να ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια σε δύσκολες περιπτώσεις φρεναρίσματος. Η Bosch προχώρησε στην ανακοίνωση του eBike Design Vision για την 10η επέτειο από την παρουσίαση της πρώτης της μονάδας κίνησης (drive system) για ηλεκτρικά ποδήλατα.