Έρχεται νέα πλατφόρμα Snapdragon™ 8 Gen 4 με επεξεργαστή Oryon από την Qualcomm

    Το νέο chip αναμένεται να περιλαμβάνει ισχυρότατη NPU επίσης για την επιτάχυνση εφαρμογών AI.

    Snapdragon™ 8 Gen 4

    Τον περασμένο Οκτώβριο, η Qualcomm® ανακοίνωσε την Snapdragon™ 8 Gen 3 Mobile Platform για ναυαρχίδες και υψηλών προδιαγραφών φορητές συσκευές.

     

    Πριν λίγες ημέρες ωστόσο έγινε γνωστό, απευθείας από τον Chief Marketing Officer της Qualcomm®, Don McGuire και την έκθεση MWC 2024, ότι η εταιρεία τον ερχόμενο Οκτώβριο στην εκδήλωση Snapdragon Summit που θα πραγματοποιηθεί -όπως κάθε χρόνο- στην Χαβάη, θα ανακοινώσει την Snapdragon™ 8 Gen 4 Mobile Platform που θα περιλαμβάνει τον επεξεργαστή Oryon.

    Πριν πάντως ανακοινώσει την πλατφόρμα για φορητές συσκευές Snapdragon™ 8 Gen 4, η Qualcomm θα ανακοινώσει ένα άλλο Snapdragon 8 Gen-series SoC, το μοντέλο SM8635, το οποίο λέγεται ότι περιλαμβάνει έναν πυρήνα Cortex-X4 χρονισμένο στα 2,9GHz και την GPU με την ονομασία Adreno™ 735. Το νέο chip αναμένεται να περιλαμβάνει ισχυρότατη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) επίσης για την επιτάχυνση εφαρμογών AI.

     

    Το συγκεκριμένο SoC (System-on-Chip) φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί στον κόμβο 4nm της TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) και ότι θα έχει την ονομασία Snapdragon 8s Gen 2 ή Snapdragon 8 Gen 3 Lite.