Επίσημο για τις 10 Ιουνίου το WWDC24 της Apple!

    Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα ότι το 35ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2024.

    Join the worldwide developer community for an incredible week of technology and creativity — all online and free.

    Το εν λόγω συνέδριο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Apple (με εξαίρεση τα WWDC 2020/2021 τα οποία υλοποιήθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19), διαρκεί περίπου μία εβδομάδα και αφορά περισσότερο τους προγραμματιστές που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημά της.

     

    Αν και τα τελευταία χρόνια ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός συνηθίζει να αξιοποιεί την εναρκτήρια ομιλία του WWDC για σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν και το κομμάτι του hardware (όπως π.χ. με την έλευση του Mac Pro ή την αποκάλυψη των M2 SoCs), παραδοσιακά δίδεται μεγαλύτερο στις προγραμματισμένες ενημερώσεις λογισμικού του φθινοπώρου (iOS, iPadOS, macOS, watchOS κ.ο.κ.).

     

    Ωστόσο, φέτος υπάρχει αρκετό μυστήριο γύρω από το τι έχουν να δηλώσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple σχετικά με την γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI), ειδικά μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της Microsoft για τα Copilot+ PCs.