CES 2022 | Sony: Νέα BRAVIA XR™ Flagship TV με Mini LED!

    Διαθέτει πρωτότυπο σύστημα κάμερας, ανάλυση 8K και τεχνολογίες βελτιστοποίησης εικόνας για εντυπωσιακά αποτελέσματα! Στη CES 2022 η Sony προχώρησε στην αποκάλυψη των νέων τηλεοράσεών της, τη σειρά…

    Sony-BRAVIA-XR-Z9K-1
    Διαθέτει πρωτότυπο σύστημα κάμερας, ανάλυση 8K και τεχνολογίες βελτιστοποίησης εικόνας για εντυπωσιακά αποτελέσματα!
    Στη CES 2022 η Sony προχώρησε στην αποκάλυψη των νέων τηλεοράσεών της, τη σειρά Sony BRAVIA XR™. Η σειρά αποτελείται από πολλαπλά μοντέλα κάθε είδους και ιντσών, με κοινό στοιχείο την άριστη ποιότητα εικόνας και τις εντυπωσιακές τεχνολογίες που ενσωματώνει η ιαπωνική εταιρεία. Από τις πιο ενδιαφέρουσες εξ αυτών είναι η BRAVIA CAM, μια μικρή κάμερα συμβατή με τις νέες τηλεοράσεις της Sony που αναγνωρίζει τους χρήστες, τη θέση τους στο χώρο και την απόστασή τους από την τηλεόραση. Έπειτα, βάσει των δεδομένων αυτών η εικόνα και ο ήχος προσαρμόζονται αυτόματα για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους θεατές, ενώ για εξοικονόμηση ενέργειας η οθόνη σκοτεινιάζει όταν δεν ανιχνεύεται κάποιος στο οπτικό πεδίο της κάμερας. Η κάμερα περιλαμβάνεται στο πακέτο με κάθε τηλεόραση Z9K. Μια άλλη τεχνολογία που θα αποδειχτεί χρήσιμη είναι το XR Backlight Master Drive για τις τηλεοράσεις με πάνελ Mini LED. Χάρη σε αυτή και τον επεξεργαστή Cognitive Processor XR™, χιλιάδες Mini LEDs ελέγχονται ταυτόχρονα μέσω ενός αλγόριθμου χειρισμού των dimming zones για να παρέχεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αντίθεση, απόδοση μαύρου, φωτεινότητα, εύρος και απόδοση χρώματος. Όσον αφορά στις τηλεοράσεις καθαυτές, το κορυφαίο μοντέλο MASTER Series Z9K διατίθεται σε 85" και 75", ενσωματώνοντας πάνελ με Mini LED και τη νέα τεχνολογία XR Backlight Master Drive, μαζί με XR Triluminos Pro και XR Contrast Booster 20 για τεράστια παλέτα χρωμάτων και ακριβή απεικόνιση. Για τους gamers, σημαντικό είναι πως δύο από τις τέσσερις θύρες HDMI υποστηρίζουν 4K/120Hz με Variable Refresh Rate (VRR) και μια θύρα υποστηρίζει 4K/120Hz και 8K/60Hz, ενώ η τελευταία είναι τυπική με χαμηλότερο bandwidth. Φυσικά, τα παραπάνω σημαίνουν πως υποστηρίζεται ρυθμός ανανέωσης 120Hz σε ανάλυση 4K (και με VRR), οπότε η τηλεόραση θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες των PlayStation 5 και Xbox Series X|S. [caption id="attachment_76163" align="alignnone" width="1200"] Image Credit: © 2021 SONY[/caption] Το πάνελ διαθέτει ανάλυση 8K Ultra HD και από όσες τηλεοράσεις αποκαλύφθηκαν, η Z9K είναι η μοναδική ανάλυσης 8K. Διαθέτει επίσης X-Anti Reflection και X-Wide Angle για τη μείωση των αντανακλάσεων και κάλυψη μεγάλων γωνιών θέασης, ώστε η εικόνα να παραμένει αναλλοίωτη από οπουδήποτε κι αν παρακολουθεί κανείς. Συνοδεύεται από premium χειριστήριο το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης φωνητικών εντολών και επιπλέον στο λογισμικό ενσωματώνεται Google TV για περισσότερες ακόμα δυνατότητες ψυχαγωγίας. Προς το παρόν, η ημερομηνία διάθεσης και οι τιμές δεν αποκαλύφθηκαν όμως αναμένονται στο προσεχές μέλλον.
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!