Plaisio @ CES 2024 | Οι νέες τηλεοράσεις της LG στην CES

    Μία εντυπωσιακή γκάμα τηλεοράσεων παρουσίασε στη CES 2024 η LG.

    LG-OLED-TVs-CES24-Main

    Η κορεατική εταιρεία φέτος αποφάσισε να δώσει βάση -όπως και τόσες άλλες- στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ενσωματώνοντάς τη σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στις τέσσερις νέες σειρές της QNED (συνδυασμός τεχνολογιών Quantum Dot και NanoCell). 

     

    Πρώτα όμως, ας ασχοληθούμε με την τηλεόραση που «κατέλαβε» τον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, που δεν είναι άλλη από την LG Signature OLED T, η οποία φέρνει την τεχνολογία διαφανών OLED, από την «concept» φάση στην εμπορική διάθεση. Σε αντίθεση με παλαιότερες επιδείξεις διαφανών οθονών που απλά παρουσίαζαν την τεχνολογία, η LG σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την OLED T το 2ο εξάμηνο του 2023, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για μια εντελώς καινούρια τεχνολογία τηλεοράσεων.

     

    LG-OLED-TVs-CES24-3

     

    Βέβαια, η OLED T θα έχει εξαιρετικά υψηλή τιμή (κάτι ακούσαμε για 10,.000 δολάρια), κάτι που σημαίνει ότι απευθύνεται σε λίγους. Παρόλα αυτά, οι δυνατότητές της είναι εντυπωσιακές. Στην ουσία συνδυάζει μια διαφανή OLED οθόνη μπροστά με μια αδιαφανή «οθόνη αντίθεσης» που μπορεί να «αποκαλυφθεί», για συμβατική προβολή. Όταν η οθόνη αντίθεσης ενεργοποιηθεί, η τηλεόραση γίνεται μια διαφανής OLED, κατάλληλη για μια σειρά δυνατοτήτων όπως εμφάνισης τέχνης, βίντεο, ακόμα και την εμφάνιση ενός εικονικού ενυδρείου. Και όχι δεν είμαστε οι μόνοι που το σκεφθήκαμε αφού το demo της « » διέθετε κατάλληλα ενσωματωμένο animation ενυδρείου. 

     

    Ας δούμε όμως και τις πιο παραδοσιακές σειρές τηλεοράσεων της εταιρείας, με πολύ πιο προσιτές τιμές.

     

    Την αρχή κάνει η budget QNED80T, η οποία θα διατεθεί στις 43, 50, 55, 65, 75 και 86 ίντσες. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Alpha 5 Gen 7 (παλαιότερης γενιάς αλλά ικανοποιητικών δυνατοτήτων) και την πιο πρόσφατη έκδοση του webOS ενώ διαθέτει και τεχνολογία Dolby Vision. Συνεχίζουμε με τις mid-range QNED85T και QNED90T. Η πρώτη αποτελεί μία 4K πρόταση στις 50, 55, 65, 75 και 86 ίντσες με Local Dimming που ξεχωρίζει για το εξαιρετικά λεπτό της design, καθώς το προφίλ της δεν ξεπερνά τα 29mm. Για όσους θέλουν κάτι ανώτερο τεχνικά, η σειρά QNED90T βασίζεται στην τεχνολογία Mini-LED (και ως εκ τούτου είναι κομματάκι ακριβότερη). Και οι δύο αυτές σειρές ενσωματώνουν μία νέα έκδοση του Alpha 8 με βελτιωμένες επιδόσεις επεξεργασίας, γραφικά και απόδοση AI.

     

    LG-OLED-TVs-CES24-1

     

    Εκεί που η LG βέβαια δίνει ρέστα, είναι με τη σειρά QNED99T, η οποία χρησιμοποιεί τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή Alpha 9 με προηγμένες δυνατότητες ενίσχυσης εικόνας και ήχου ανεξαρτήτως πηγής. Η εν λόγω σειρά αποτελείται από δύο μοντέλα, στις 75 και τις 86 ίντσες. Αμφότερα είναι ανάλυσης 8K με IPS πάνελ, προσφέροντας χρώμα 10 bit, φυσικό ρυθμό ανανέωσης 100/120 Hz με AMD FreeSync Premium Pro, HDR10 Pro, HLG και πιστοποίηση Dolby Vision. Αντίθετα με τις άλλες σειρές, η QNED99T ενσωματώνει τεχνολογία Precision Dimming Pro για ακόμα πιο ρεαλιστική απεικόνιση των χρωμάτων, σπουδαία φωτεινότητα και κορυφαία αντίθεση -εμάς πάντως μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Ο δε ήχος ενισχύεται με τα AI Clear Sound και Dynamic Sound Booster. Εννοείται φυσικά πως η σειρά τρέχει το νέο webOS 24 και διαθέτει θύρες HDMI 2.1 με πλήρη υποστήριξη HFR/VRR.

     

    Όσο για το webOS 24, θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών προφίλ ώστε ο καθένας εξ αυτών να αποθηκεύει τις προτιμήσεις του. Οι τηλεοράσεις θα μπορούν να ξεχωρίσουν τη φωνή κάθε μέλους της οικογένειας (αντιστοιχίζοντάς τη στο εκάστοτε προφίλ) και να προσφέρουν προσωποποιημένες προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο βάσει ιστορικού παρακολούθησης.

     

    LG-OLED-TVs-CES24-2

     

    Η LG μάλιστα παρουσίασε και το πρόγραμμα webOS Re:New, δίνοντας στους περισσότερους χρήστες τηλεοράσεων με την εν λόγω πλατφόρμα την ευκαιρία να απολαμβάνουν την πλέον ενημερωμένη έκδοσή της για πέντε χρόνια. Αναμένουμε να μάθουμε τιμές και διαθεσιμότητα για τις νέα γκάμα τηλεοράσεών της.