Plaisio @ MWC 2024: Πώς μας φάνηκε το Ai Pin της Humane;

    Ανάμεσα σε όλα όσα είδαμε στο Mobile World Congress ήταν και το περίφημο πια AIPin της Humane.

    Screen-free, Hands-free, and App-free. The world's first Ai wearable that lets you bring Ai with you everywhere and interact with the world around you.

     

    Πρόκειται για μία συσκευή για την οποία πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί και που επί της ουσίας συνιστά ένα φιλόδοξο «στοίχημα». Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για ένα wearable που έρχεται στη μορφή καρφίτσας. Τοποθετείται στο πέτο επάνω σε ό,τι φορά κανείς και η αλήθεια είναι πως δεν είναι κι ό,τι πιο διακριτικό: το βάρος των 55 γραμμαρίων (με το battery booster) μόνο αμελητέο δεν είναι. Επίσης, σημείωσε εδώ πως σε περίπτωση που αποφασίσεις να βγάλεις ό,τι φοράς, το Ai Pin πρέπει να τοποθετηθεί εκ νέου σε ό,τι ρούχο βρίσκεται από κάτω.

     

    Η Humane υπόσχεται πως το Ai Pin της θα είναι το διαβατήριό μας σε ένα μέλλον χωρίς οθόνες και αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κάποιος πόσο διαφορετική φιλοσοφία υιοθετεί σε σχέση με ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα.

     

    The pin is powered by large language AI models developed by Microsoft and OpenAI.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Στο εσωτερικό του διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon® και κάμερα, αν και όλη τη δουλειά την κάνει το λογισμικό. Από τη στιγμή που ο χρήστης ενεργοποιήσει το Ai Pin, αγγίζοντας δηλαδή το touchpad, το σύστημα είναι σε θέση να δεχτεί τις εντολές του. Οθόνη δεν υπάρχει, οπότε για την προβολή τυχόν πληροφοριών (από μενού μέχρι εφαρμογές, κείμενο κλπ), το Ai Pin χρησιμοποιεί το προαναφερθέν λέιζερ και το χέρι του χρήστη. Η αλληλεπίδραση γίνεται με κινήσεις του χεριού και μολονότι αυτό στην αρχή φαίνεται κομματάκι περίεργο, με τον καιρό συνηθίζεται — εναλλακτικά υποστηρίζονται και φωνητικές εντολές και χειρονομίες σε συνδυασμό με το touchpad της συσκευής. Για τη λειτουργία του, το Ai Pin συνδέεται με μοντέλα AI: το λειτουργικό του σύστημα ονόματι Cosmos αναλαμβάνει να παραπέμψει τον χρήστη στα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του -προκειμένου εκείνος να μη χρειάζεται να κατεβάζει εφαρμογές όπως θα έκανε με το smartphone του.

     

    Ai Pin contains a Qualcomm Snapdragon processor, ultrawide camera, and bluetooth connectivity. The device will run on T-Mobile's network and will cost $699, plus $24 per month for a data subscription and cloud storage.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Τα όσα μπορεί να κάνει το Ai Pin καλύπτουν τις βασικές λειτουργίες ενός smartphoneμε έξυπνο ψηφιακό βοηθό, τουτέστιν emails, μηνύματα, μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, streaming μουσικής, απάντηση σε ερωτήσεις κ.α. με την Humane να έχει κατά νου και άλλα πλάνα όπως π.χ. shopping και πλοήγηση. Σε πρώτη φάση πάντως η παράδοση των πρώτων συσκευών θα καθυστερήσει γύρω στον έναν μήνα, αφού πλέον αντί για τον Μάρτιο θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου. Ως αποζημίωση, θα περιλαμβάνονται τρεις δωρεάν μήνες συνδρομής. Όσο για την άποψή μας; Το Ai Pin είναι πράγματι μία ενδιαφέρουσα συσκευή αλλά στην παρούσα φάση δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να είναι σε θέση να εκθρονίσει τα smartphones. Η αρχική τιμή των $699 και η μηνιαία συνδρομή των $24 αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…

     

    Για περισσότερα νέα, περισσότερη τεχνολογία και περισσότερο MWC Barcelona 2024, επισκεφθείτε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου!