Plaisio @ MWC 2024: Νέα Xiaomi Watch 2, Watch S3 και Smart Band 8 Pro

    Εκτός από τη σειρά Xiaomi 14 και το Tab 6S Pro 12.4, η γνωστή εταιρεία παρουσίασε και τρία νέα wearables, τα Watch 2, Watch S3 και Smart Band 8 Pro. 

    The Xiaomi Watch S3 is also coming to global markets. While it might look quite similar to the Xiaomi Watch 2 and Watch 2 Pro, it should be noted that, unlike those two devices, the Watch S3 does not run Google’s Wear OS.

     

    Το Xiaomi Watch 2 έχει πιο λιτό σχεδιασμό σε σχέση με το Watch S3, διαθέτει αδιάβροχη (5ATM) κατασκευή αλουμινίου και οθόνη AMOLED με διάμετρο 1,43” και ανάλυση 466 x 466 pixels. Η οθόνη υποστηρίζει επίσης φωτεινότητα έως 600 nits, για να είναι «ευανάγνωστη» ακόμα και στο φως του ήλιου.

     

    Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο ειδικά σχεδιασμένος για wearables διπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon® W5+ Gen 1 σε συνδυασμό με 2GB RAM και 32GB αποθ. χώρου. Η συσκευή υποστηρίζει Wi-Fi (802.11b/g/n/ac), Bluetooth® 5.2 καθώς και dual-band L1+L5 GNSS για ακριβή παρακολούθηση της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες στους οποίους αρέσουν τα extreme sports ή τα χειμερινά αθλήματα. 

     

    The Xiaomi Watch 2 has an aluminum body with a 5 ATM water resistance rating and a 1.43” 466 x 466px AMOLED display.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Χάρη στον 12-κάναλο αισθητήρα παρακολούθησης των καρδιακών παλμών και του οξυγόνου στο αίμα (SpO2), της αναπνοής και του ύπνου, το Xiaomi Watch 2 μπορεί να προσφέρει μία λεπτομερή ανάλυση για την κατάσταση της φυσικής κατάστασης και της υγείας του χρήστη. Η συσκευή υποστηρίζει περισσότερες από 160 λειτουργίες άσκησης και αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και χειμερινών σπορ. 

     

    Χάρη στο λειτουργικό σύστημα Wear OS της Google επίσης, παρέχει υποστήριξη για περισσότερες από 200 εφαρμογές τρίτων πέρα από τις εφαρμογές της Xiaomi. Μία ενδιαφέρουσα λειτουργία έχει την ονομασία Remote Camera, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να δει σε πραγματικό χρόνο όσα δείχνει η κάμερα του κινητού του για μεγαλύτερο έλεγχο της φωτογράφησης και της βιντεοσκόπησης. Επίσης υποστηρίζει πολλές διαφορετικές προσόψεις (watch faces). Η μπαταρία των 495 mAh προσφέρει έως και 65 ώρες αυτονομίας με τυπική χρήση. Το Xiaomi Watch 2 διαθέτει μηχανισμό ταχείας απελευθέρωσης για το λουράκι, ώστε ο χρήστης να μπορεί να το αλλάζει με ευκολία για να ταιριάζει με το καθημερινό στυλ του.

     

    The Xiaomi Watch 2 has an aluminum body with a 5 ATM water resistance rating and a 1.43” 466 x 466px AMOLED display.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Το δεύτερο smartwatch που παρουσίασε η Xiaomi μοιάζει περισσότερο με χρονογράφο και διαθέτει πιο κλασική σχεδίαση.

     

    Από άποψη hardware, το Xiaomi Watch S3 διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Watch 2 (π.χ οθόνη, δυνατότητες GNSS, αδιαβροχοποίηση 5ATM, αισθητήρες μέτρησης καρδιακών παλμών/ οξύμετρο-SpO2, NFC αν και αυτό εξαρτάται από την αγορά, υποστήριξη πολλών δεκάδων λειτουργιών για ασκήσεις και αθλήματα ακόμα και χειμερινών σπορ κ.ά.) ωστόσο έχει και αρκετές διαφορές, που ξεκινούν από το εξωτερικό και την εμφάνιση και την κατασκευή με την στεφάνη και φτάνουν στο εσωτερικό. 

     

    The Xiaomi Watch S3 is also coming to global markets. While it might look quite similar to the Xiaomi Watch 2 and Watch 2 Pro, it should be noted that, unlike those two devices, the Watch S3 does not run Google’s Wear OS.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Το Xiaomi Watch S3 διαθέτει διαφορετικό επεξεργαστή, Bluetooth® 5.2 αλλά δεν παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό όμως που του δίνει το πλεονέκτημα σε σύγκριση με το Watch 2 είναι η τεράστια μπαταρία των 486 mAh, η οποία του επιτρέπει να λειτουργεί για έως και 15 συνεχόμενες ημέρες. Μία ακόμα σημαντική διαφορά είναι ότι αντί για Wear OS, το εν λόγω werable «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα HyperOS.

     

    Xiaomi Watch 3S will get you an excellent 1.43-inch AMOLED display inside an aluminum body with a swappable stainless steel bezel.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Τέλος, το νέο Smart Band 8 Pro είναι το πλέον προηγμένο smartband/ fitness tracker της εταιρείας προσφέροντας δυνατότητες εφάμιλλες με εκείνες ενός smartwatch. Είναι αδιάβροχο (5ΑΤΜ), με αλουμινένια κατασκευή και μηχανισμό ταχείας απελευθέρωσης για το λουράκι.

     

    Compared to the last generation 7 Pro, the 8 Pro has a bigger, brighter, higher resolution 1.74” AMOLED display.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Διαθέτει οθόνη AMOLED με διαγώνιο 1,74” (ανάλυση 336 x 480 pixels) και ρυθμό ανανέωσης 60Hz και μέγιστη φωτεινότητα 600 nits για να είναι «ευανάγνωστη» σε εξωτερικά περιβάλλοντα με ήλιο (σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει ο ενσωματωμένος αισθητήρας φωτός). Η οθόνη προστατεύεται από ανθεκτικό γυαλί Corning Gorilla Glass Victus. Με μπαταρία 289 mAh, η Xiaomi υπόσχεται αυτονομία που μπορεί ανάλογα τη χρήση να ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες ή τη μία περίπου εβδομάδα με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Always-On.

     

    The Band 8 Pro has new and more accurate heart rate, blood oxygen (SpO2) sensors, and built-in GPS and NFC.
    © 2023 Plaisio Computers

     

    Ως ένας γνήσιος fitness tracker, όχι μόνο περιλαμβάνει περισσότερες από 150 λειτουργίες σπορ και αθλητικών δραστηριοτήτων (όπως π.χ. προγράμματα προθέρμανσης, διατατικών ασκήσεων, γενικών ασκήσεων, σπορ κ.ά.) αλλά και τους απαραίτητους αισθητήρες για την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών, του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (SpO2), του ύπνου, του στρες ή του εμμηνορροϊκού κύκλου κ.ά. Επίσης, διαθέτει τσιπ GNSS, NFC και Bluetooth®.

     

    Για περισσότερα νέα, περισσότερη τεχνολογία και περισσότερο MWC Barcelona 2024, επισκεφθείτε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου!