¡Hola MWC Barcelona 2024: To Πλαίσιο πάει Βαρκελώνη!

    Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα αρχικά MWC, αφορούν την κορυφαία έκθεση στον κόσμο γύρω από την κινητή τηλεφωνία, τα δίκτυα — και όχι μόνο!

    MWC Barcelona is the world’s most influential event for the connectivity industry

    Έφτασε λοιπόν η ώρα για το Mobile World Congress (MWC) το οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Βαρκελώνη, με τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο — εκτός Apple κλασσικά — να συγκεντρώνονται για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. 

     

    Το Πλαίσιο βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις καθόλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας όταν και ανοίγει τις πύλες της η έκθεση και συγκεκριμένα από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου. Εκτός όμως από ιδιαίτερη έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις διάφορες υλοποιήσεις της, τι θα πρέπει να περιμένουμε;

     

    MWC 2024, City of Barcelona

     

    Αρχικά αρκετές ανακοινώσεις νέων smartphones, αφού το MWC είναι γνωστό μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι αποτελεί το σημείο όπου βλέπουμε για πρώτη φορά αρκετά νέα μοντέλα. Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και φέτος με εταιρείες όπως η Xiaomi, η TCL, η HMD Global (πρώην Nokia), HONOR και άλλες, να έχουν ήδη προχωρήσει στη δημοσίευση διαφόρων teasers που μας δίνουν μια πρώτη εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

     

    Την αρχή αναμένεται να κάνει αύριο Κυριακή η Xiaomi, η οποία θα επικεντρωθεί στη σειρά Xiaomi 14, η οποία θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της κινεζικής εταιρείας για το 2024 στην Ευρώπη. Αυτή πάντως δεν θα είναι η μοναδική ανακοίνωση της Xiaomi αφού αν κρίνουμε από την περσινή χρονιά, η εταιρεία θα εστιάσει στο οικοσύστημά της το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων tablets, smart home προτάσεις και scooters. Ωστόσο, η είσοδος της εταιρείας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με το ηλεκτρικό Xiaomi SU7 θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση, καθώς η Xiaomi στοχεύει να γίνει κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων.

     

    Xiaomi Booth at MWC 2023, Barcelona

     

    Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, αυτό δείχνει ότι το MWC επεκτείνεται πέρα από την παραδοσιακή τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. το διευρυμένο αυτό πεδίο αντικατοπτρίζει τη σύγκλιση διαφορετικών τεχνολογικών τομέων και την αυξανόμενη σημασία της κινητής τεχνολογίας σε διάφορες βιομηχανίες.

     

    Σειρά παίρνει η HONOR η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα, το Magic6 Pro, ενώ επιβεβαιωμένη είναι και η παρουσίαση του νέου αναδιπλούμενου smartphone της εταιρείας, του HONOR Magic V2. Θυμόμαστε άλλωστε ότι ο προκάτοχος της συσκευής ήταν ένα από τα highlights στην περασμένη MWC οπότε αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νέα πρόταση. Τέλος άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νέο φορητό υπολογιστή από την HONOR που θα τρέχει Windows 11.

     

    HONOR Booth at MWC 2023, Barcelona

     

    Η Nothing που έχει δημιουργήσει αίσθηση στο χώρο των smartphones το τελευταίο διάστημα με τα Nothing Phone 1 και 2 — τα οποία μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά στο Πλαίσιο — έχει στα σκαριά το Nothing Phone 2A. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, η συσκευή θα κυκλοφορήσει λίγο μετά το MWC, όμως ίσως η εταιρεία μας επιφυλάσσει μια πρώτη γρήγορη ματιά κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κάτι που θα αποτελούσε μια ιδανική ευκαιρία. 

     

    Η OnePlus έχει ιστορικό στην παρουσίαση πρωτότυπων συσκευών στο MWC, όπως ένα τηλέφωνο με υγρή ψύξη. Παρόλο που η εταιρεία δεν θα έχει μεγάλη παρουσία φέτος όπως άλλες φορές, εντούτοις υπάρχουν φήμες για την πιθανή παρουσίαση του OnePlus Watch 2, μετά την όχι και τόσο θεαματική υποδοχή του πρώτου wearable της εταιρείας. 

     

    Samsung Booth at MWC 2023, Barcelona

     

    Μιας και αναφερθήκαμε στα wearables, η Samsung που πάντα εντυπωσιάζει με την παρουσία της (και) στη MWC, ίσως προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του Galaxy Ring, για το οποίο μας γνωστοποίησε την παρουσία του στο Unpacked Ιανουαρίου. Η κυκλοφορία ενός νέου smart gadget από ένα τόσο μεγάλο όνομα στο χώρο της τεχνολογίας, αναμένεται να εμπνεύσει παρόμοια wearable τεχνολογία από άλλα brands, που ενδεχομένως να επεκταθεί και σε άλλες μορφές έξυπνων κοσμημάτων ή ακόμα και αξεσουάρ.

     

    Εξίσου μεγάλη παρουσία σε κάθε MWC έχει και η TCL, με τη φετινή χρονιά να μην αποτελεί εξαίρεση. Σε συνέχεια της αρχικής ανακοίνωσης στη CES 2024, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει τα υπόλοιπα μοντέλα που απαρτίζουν τη νέα σειρά TCL 50, η οποία αποτελείται από τα οικονομικά προσιτά smartphones, με κόστος κάτω των 250€, φτάνοντας ακόμα και τα 100€.

     

    TCL Booth at MWC 2023, Barcelona

     

    Επιπλέον η εταιρεία θα εστιάσει και στην τρίτη γενιά της τεχνολογίας NXTPAPER που αναπτύσσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας στη Βαρκελώνη νέα smartphones και tablets που την ενσωματώνουν, για όσους επιθυμούν μια συσκευή που μετά από πολύωρη χρήση, δεν θα τους δημιουργεί πρόβλημα στα μάτια.

     

    Από τα smartphones και τα wearables μέχρι τα ηλεκτρικά οχήματα και τα συστήματα μικτής πραγματικότητας, το MWC 2024 υπόσχεται να αποτελέσει μια βιτρίνα του τεχνολογικού τοπίου του εγγύς μέλλοντος. Μέσα από το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου, ελάτε μαζί μας να παρακολουθήσουμε από κοντά όλες τις μεγάλες ανακοινώσεις που θα ξεχωρίσουν από τη Βαρκελώνη!