Black Friday: Ώρα να διαλέξεις smartphone!

    Ήρθε η ώρα της Black Friday και η επιλογή νέου κινητού εντός budget μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Ας πούμε καληνότσες στις 5 προσωπικότητες χρηστών για να βρούμε μαζί την προσφορά Black Friday που σου ταιριάζει!

    Smartphone

    Οθόνη, επεξεργαστής, RAM, χώρος αποθήκευσης, megapixels, Από πότε τα κινητά έχουν τρείς και τέσσερις κάμερες στην πλάτη τους; Οι πληροφορίες είναι πολλές και συχνά μπερδεμένες. Όμως μην ανησυχείς! Πριν πεις "τα παρατάω" σου λέμε Καληνότσες και για ένα ακόμα Πλαίσιο Black Friday Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την σωστή επιλογή σε smartphone, ανάλογα με τις ανάγκες σου και να επιλέξεις τις προσφορές Black Friday που σου ταιριάζουν! 

     

    Για λόγους απλοποίησης, ας χωρίσουμε τους χρήστες σε κατηγορίες: Influencers, Mobile Warriors, Απλούς Χρήστες, Gamers και Power Users.

    🤳Influencers

    Υπάρχει μια αρνητική χροιά στον όρο Influencer τα τελευταία χρόνια, αλλά για χάρη αυτού του άρθρου, αναφερόμαστε σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις κάμερες των κινητών τους για φωτογραφίες και video, που διαμοιράζονται στα social media ή ακόμα και στο προσωπικό τους blog ή την επιχείρησή τους

     

    Τα megapixels λένε μόνο την μισή ιστορία όσον αφορά την φωτογραφία και την βιντεογραφία στα κινητά τηλέφωνα. Οι περισσότερες συσκευές πλέον έχουν ικανοποιητικούς αισθητήρες, σταθεροποίηση (οπτική και ψηφιακή), πολλαπλές κάμερες κλπ. Όμως τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος που θέλει να βγάλει φωτογραφίες και video που είναι βήμα μπροστά;

     

    Phone on a selfie stick | Photo by Steve Gale on Unsplash

     

    Η απάντηση βρίσκεται στην επεξεργασία της φωτογραφίας. Δεν εννοούμε αυτήν που κάνουμε μόνοι μας στις φωτογραφίες μας, αλλά το τι συμβαίνει όταν πατάμε το πλήκτρο του κλείστρου. Η πληροφορία από τον αισθητήρα περνάει μέσα από την μονάδα επεξεργασίας σήματος εικόνας (ISP) του επεξεργαστή καθώς και το αντίστοιχο λογισμικό, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Αυτές οι τεχνολογίες μας έχουν χαρίσει τα φωτογραφικά θαύματα που βρίσκονται σήμερα στις τσέπες μας και μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας παντού.

     

    Γι αυτό, στις προσφορές Black Friday, πέρα απο τις ποιοτικές κάμερες, να ρίχνεις πάντα μια ματιά και στους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς, διότι σε ένα μεγάλο ποσοστό καθορίζεται η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος!

    💼Mobile Warriors

      

    Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να δουλεύουμε στο γραφείο μας ή στο σπίτι ή έστω, να έχουμε το laptop μας διαθέσιμο για να πάμε στο κοντινότερο ήρεμο café. Όμως υπάρχεις και εσύ που πρέπει να είσαι εν κινήσει όλη την ημέρα για να οργανώσεις πράγματα. Εκεί το smartphone σου δεν είναι απλά η επικοινωνία σου, αλλά το γραφείο σου, τα έγγραφά σου, τα e-mails, οι επαφές και άλλα πολλά. Είναι το όπλο σου στην μάχη της δουλειάς.

     

     

    Busines man on the go | Photo by bruce mars on Unsplash

     

    Η πολυδιεργασία και η μεγάλη οθόνη είναι βασικά πράγματα που κάθε επαγγελματίας ζητάει από το smartphone που χρησιμοποιεί ως εργαλείο. Που σημαίνει πως θα πρέπει να λάβετε αρκετά σοβαρά τον επεξεργαστή, την μνήμη ram αλλά και την ποιότητα κατασκευής, αφού δεν υπάρχει χρόνος για... προσοχή.

     

    Το μάτι εδώ κλείνουν τα foldables που κλειστά πιάνουν ελάχιστο χώρο αλλά ανοιχτά προσφέρουν σχεδόν την εμπειρία ενός tablet. Μια γραφίδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη για γρήγορες σημειώσεις, ενώ κάποιοι κατασκευαστές προσφέρουν δυνατότητα σύνδεσης σε εξωτερικά monitor και χρήση της συσκευής ως υπολογιστή με πληκτρολόγιο και ποντίκι! Οπότε αν είσαι πολεμιστής σαν την φίλη της Γαβριέλας, ξέρεις τι θα ψάξεις στο Πλαίσιο Black Friday! 

    👥Απλοί χρήστες

    Αν όλα τα παραπάνω δεν σε εντυπωσιάζουν και το έξυπνο τηλέφωνό σου είναι μόνο για απλές χρήσεις όπως κλήσεις, social media, κάποιο περιστασιακό mail και ικανοποιητικές φωτογραφίες όταν θέλεις να κρατήσεις μια προσωπική στιγμή, τότε ανήκεις στην πολυπληθέστερη ομάδα που είναι οι απλοί χρήστες.

     

    Από τον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο νέο, οι απλοί χρήστες δεν θέλουν περιπλοκότητες. Κάτι που χωράει στην τσέπη, να μπορεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινή καταπόνηση ενώ προσφέρει ευκολίες όπως ανέπαφες πληρωμές.

     

    Ακόμα και τα πιο περιορισμένα βαλάντια, μπορούν πλέον να πουν καληνότσες στο να απολαύσουν όμορφες φωτεινές οθόνες, φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, ελάχιστα κολλήματα στην εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, όπως και ικανοποιητική απόδοση σε απλά παιχνίδια. 

     

    Αν από την άλλη ανήκεις στην νέα γενιά που θέλει να κάνει ψηφιακή αποτοξίνωση ή έχεις κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία που θα ήθελε ένα ακόμα απλό τηλέφωνο, υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις σε απλά ή "dumb" phones. Που σιγά-σιγά επανέρχονται στο προσκήνιο.

    🎮Gamers

    Είσαι του gaming; Τέλεια! Γιατί το smartphone μπορεί να είναι η προέκταση της κονσόλας και του υπολογιστή σου – μερικές φορές κυριολεκτικά μέσω streaming!

     

    Οπότε θέλεις η οθόνη σου να είναι η καλύτερη, με υψηλά hertz και υψηλή ανάλυση για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία, θέλεις τον καλύτερο επεξεργαστή, μεγάλη μνήμη RΑΜ, καθώς και μεγάλη μπαταρία. Ταυτόχρονα, χρειάζεσαι premium υλικά και συστήματα ψύξης που θα κρατήσουν τα επίπεδα της θερμοκρασίας σε κανονικά επίπεδα κάτι που σημαίνει πως οι επιδόσεις θα παραμείνουν υψηλές.

     

    Photo by Onur Binay on Unsplash

     

    Είτε εξερευνάς το HoYoverse με το Genshin Impact, είτε βρίσκεσαι στην μάχη με το Call of Duty Mobile, η εμπειρία σου με την κατάλληλη συσκευή μπορεί να εκτοξευτεί!

     

    Επιλέγοντας το σωστό smartphone, μπορείς να έχεις εμπειρία κονσόλας. Δεν πάει λίγος καιρός που είδαμε έμπρακτα να εφαρμόζονται τεχνολογίες όπως το ray tracing φέρνοντας τα έξυπνα τηλέφωνα πιο κοντά στις παιχνιδοκονσόλες! Οπότε δίνεις μεγάλη προσοχή στα gaming κινητά Black Friday

    ⚡Power Users

    Αν σου αρέσει να «ξεζουμίζεις» όλες τις δυνατότητες του smartphone σου, να έχεις το τελευταίο και καλύτερο επεξεργαστή, να ψάχνεις τις πιο τρελές εφαρμογές και να επιμελείσαι με κάθε λεπτομέρεια στο λειτουργικό, στις φωτογραφίες και τα videos που τραβάς, τότε είσαι ένας power user. Από αυτούς που θέλουν πάντα στα χέρια τους την αιχμή της τεχνολογίας και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο.

     

    Φυσικά μιας που μιλάμε για άτομα που δεν θα αφήσουν «απείραχτη» την παραμικρή λεπτομέρεια, προσανατολιζόμαστε σε πιο high-end Android συσκευές, δυνατούς επεξεργαστές και μεγάλες σε χωρητικότητα μνήμες RAM, ώστε να μπορούν να «στίψουν» μέχρι και την τελευταία σταγόνα από αυτό που τους προσφέρει η νέα τεχνολογία.

     

    Γι αυτό οι power users προσανατολίζονται κυρίως σε Android διότι επιτρέπει μεγάλο βαθμό εξατομίκευσης.

    🔴Black Friday @ Πλαίσιο!

    Το ιδανικό smartphone για εσένα είναι τόσο μακριά όσο… το κοντινότερό κατάστημα Πλαίσιο ή το Plaisio.gr!

    Mε το που δεις αυτό που σου αρέσει στην κατάλληλη τιμή, δεν σε κρατάει τίποτα από το να… ορμήξεις και να το αποκτήσεις!

     

    Γι αυτό μείνε συντονισμένος γιατί… σαν να έχουμε βρει κάτι που σε ενδιαφέρει... 📜