Plaisio @ CES 2024 | Τα νέα Dell XPS 13, 14 και 16 «κλέβουν» την παράσταση!

    Πρόκειται για τα XPS 13, XPS 14 και XPS 16, τρία μοντέλα που έρχονται σε αρκετές εκδοχές, ενσωματώνοντας κορυφαίες δυνατότητες και δίνοντας έμφαση στην AI (διαθέτουν άλλωστε αποκλειστικό πλήκτρο Copilot).

    Dell-XPS-CES24-Main

    Τα νέα μοντέλα της σειράς XPS παρουσίασε η Dell στο πλαίσιο της CES 2024. Όλα τους υιοθετούν το μίνιμαλ design που είχε πέρυσι το XPS 13 Plus, με μία επιβλητική οθόνη Infinity Edge με λεπτό πλαίσιο και σώμα από συνδυασμό γυαλιού και αλουμινίου.

     

    Ξεκινώντας με το XPS 13, είναι μάλλον το περισσότερο «ριγμένο» μοντέλο σε σχέση με τα άλλα δύο. Μπορεί να ενσωματώνει επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra και οθόνη FHD+ με ρυθμό ανανέωσης που προσαρμόζεται αυτόματα (VRR) μεταξύ 30 και 120 Hz (υπάρχει και επιλογή για 3K OLED 60 Hz) όμως βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του, όντας εφοδιασμένο με μόλις δύο θύρες USB Type-C όλες κι όλες. Το αόρατο απτικό touchpad στο κέντρο κάτω από το πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, είναι πάντως όλα τα λεφτά, αφού προσφέρει μία εξαιρετικά βολική εμπειρία χρήσης.

     

    Dell-XPS-CES24-1

     

    Το XPS 14 από την άλλη συνιστά μία εξαιρετική πρόταση, αφού οι 14,5 ίντσες του, του επιτρέπουν να κοιτά στα μάτια συστήματα στην κατηγορία των 15 ιντσών. Και αυτό προσφέρει επιλογές οθόνης, με τον χρήστη αυτή φορά να είναι σε θέση να επιλέξει μεταξύ FHD+ με VRR 30-120z και 3K OLED 120 Hz. Εδώ βέβαια έχουμε ένα σημαντικά πληρέστερο προφίλ συνδεσιμότητας με τρεις θύρες Thunderbolt 4 USB Type-C, υποδοχή κάρτας microSD και θύρα 3,5 χιλ. για ακουστικά. Στη συσκευασία μάλιστα περιλαμβάνονται μετατροπείς USB Type-C σε USB Type-A και HDMI. Το XPS 14 έρχεται και αυτό με επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra αλλά διατίθεται προαιρετικά και με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 40-series.

     

    Όσο για το XPS 16, αποτελεί τη ναυαρχίδα των νέων Dell XPS. Από πλευράς χαρακτηριστικών βρίσκεται μέσες-άκρες στο ίδιο επίπεδο με το XPS 14. Η οθόνη των 16,5 ιντσών είναι είτε μία FHD+ με VRR μεταξύ 30-120 Hz, είτε μία 4K OLED με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Ο επεξεργαστής είναι ένας Intel® Core™ Ultra ενώ στα της κάρτας γραφικών, πέραν της ενσωματωμένης υπάρχει και δυνατότητα επιλογής NVIDIA® GeForce RTX™ 40-series. Το άνετο πληκτρολόγιο πλαισιώνεται από πλήκτρα function τεχνολογίας αφής που βρίσκονται ακριβώς από πάνω του και αόρατο απτικό touchpad μεγάλου μεγέθους. Όσο για το προφίλ συνδεσιμότητας, έχουμε τρεις θύρες Thunderbolt 4 USB Type-C, HDMI, υποδοχή 3,5 χιλ. και υποδοχή microSD.

     

    Η διάθεση των νέων XPS θα ξεκινήσει «σύντομα» με τα βασικά XPS 13XPS 14 και XPS 16 να ξεκινούν από τα $1.300, $1.700 και $1.900 αντίστοιχα (προτεινόμενες τιμές λιανικής προ φόρων για την αγορά των ΗΠΑ).

     

    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2024 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!