Plaisio @ CES 2024 | Dell: Παρουσίασε την πρώτη 40" οθόνη 5K με κορυφαία φροντίδα ματιών

    Μία σπουδαία ανακοίνωση μας επεφύλασσε η Dell στη φετινή CES καθώς παρουσίασε την οθόνη UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub (U4025QW), την πρώτη 5K οθόνη 40" στον κόσμο με πιστοποίηση φροντίδας ματιών πέντε αστέρων από την TUV Rheinland.

    Dell-U4025QW-Main

    Πρόκειται για μία σπουδαία κυρτή πρόταση που έχει τα φόντα να καλύψει τις ανάγκες δημιουργών περιεχομένου, χρηστών που έχουν κάνει το multitasking δεύτερη φύση τους, επιστημόνων δεδομένων και καλλιτεχνών.

     

    Με ανάλυση 5K (5.120 x 2.160 pixels), μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, τεχνολογία IPS Black Panel και πιστοποίηση VESA DisplayHDR 600, είναι σε θέση να χαρίσει ζωηρά χρώματα σε φυσικούς τόνους και ομαλή κίνηση. Φωτεινότητα και θερμοκρασία χρώματος ρυθμίζονται αυτόματα χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα περιβάλλοντος φωτισμού, ενώ όσον αφορά στον χρωματικό χώρο προσφέρεται κάλυψη 99% των DCI-P3 και Display P3 (η προσαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων γίνεται απρόσκοπτα μέσα από το λογισμικό Dell Color Management).

     

    Από πλευράς θυρών, η Thunderbolt 4 εγγυάται φόρτιση 140W και δικτύωση 2,5Gbps. Παρά το μέγεθός της, η U4025QW είναι αρκετά «πράσινη», αφού πληροί τα πρότυπα EnergyStar, EPEAT Gold (η Dell είναι εξ άλλου EPEAT Climate+ Champion) και TCO Certified Edge. Η ίδια είναι κατασκευασμένη από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά (85% ανακυκλωμένο πλαστικό PCR και 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο) ενώ για τη συσκευασία της έχουν χρησιμοποιηθεί 100% ανακυκλωμένα ή/και ανακυκλώσιμα στοιχεία. Πέραν της πιστοποίησης της TUV Rheinland μάλιστα, η οθόνη ενσωματώνει και το σύστημα Dell ComfortView Plus, χάρη στο οποίο μειώνονται οι εκπομπές βλαβερής μπλε ακτινοβολίας σε ποσοστό 35%.

     

    Dell-U4025QW-1

     

    Η U4025QW είναι μία επιλογή που αν μη τι άλλο έρχεται να... κονταροχτυπηθεί με προτάσεις άλλων κατασκευαστών σε μία αρκετά δύσκολη κατηγορία. Οι καταναλωτές που επιλέγουν άλλωστε μία κυρτή οθόνη μεγάλου μεγέθους έχουν συγκεκριμένες και υψηλές απαιτήσεις, όντας παράλληλα διατεθειμένοι να ξοδέψουν ό,τι χρειαστεί για να ικανοποιήσουν τα «θέλω» τους.

     

    Η τιμή της οθόνης της Dell, που για την ώρα παραμένει άγνωστη (όπως άλλωστε και η περίοδος διάθεσής της), θα παίξει σημαντικό ρόλο, ιδίως αν αναλογιστούμε το γεγονός πως η U4025QW υστερεί σε ίντσες και ρυθμό ανανέωσης σε σχέση π.χ. με τη Odyssey OLED G9 που παρουσίασε επίσης στην CES 2024 η Samsung.

     

    Για όσους πάντως οι 40" φαίνονται πολλές, η UltraSharp Curved Thunderbolt Hub έρχεται και σε μικρότερη έκδοση στις 34" (U3425WE). Η συγκεκριμένη διαθέτει ανάλυση WQHD (2.560 x 1.440 pixels) αλλά κατά τα άλλα είναι παρόμοια με τη μεγάλη της «αδερφή», προσφέροντας τις ίδιες λειτουργίες.

     

    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2024 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!