Plaisio @ Computex 2024 | Η MSI ανακοίνωσε τη φορητή κονσόλα Claw 8AI+ με επεξεργαστή Intel® «Lunar Lake»

    Η νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα της MSI ενσωματώνει νέας γενιάς επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra (Lunar Lake) και μπαταρία 80Wh.

    MSI Claw 8AI+

    Η MSI στα πλαίσια της έκθεσης Computex 2024 ανακοίνωσε τη φορητή παιχνιδοκονσόλα Claw 8 AI+, η οποία είναι η πρώτη στον κόσμο που τροφοδοτείται από έναν επόμενης γενιάς επεξεργαστή Intel® CoreUltra (κωδικό όνομα «Lunar Lake»). Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα αποκτά και τα επόμενης γενιάς γραφικά Intel® Arc που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Intel Xe 2 «Battlemage» τα οποία σύμφωνα με την Intel® είναι 1,5x ταχύτερα από τα Xe-LPG στον Intel® CoreUltra 100 Series επεξεργαστή που τροφοδοτεί την πρώτης γενιάς κονσόλα MSI Claw.

     

    MSI Claw 8AI+
    ©2024 Plaisio Computers

     

    Οι τεχνικοί της εταιρείας MSI δεν περιορίστηκαν πάντως μόνο στην αναβάθμιση του επεξεργαστή αλλά πρόσθεσαν μία διαφορετική μπαταρία, η οποία «είδε» τη χωρητικότητα της να αυξάνεται από τις 53 Wh στις 80 Wh για μεγαλύτερη αυτονομία σε σύγκριση με τη 1η γενιά της κονσόλας.

     

    Ένα ακόμη σημείο που διαφοροποιεί το MSI Claw 8AI+ από την πρώτη κονσόλα είναι η οθόνη αφής με IPS-level πάνελ, που αν και διατηρεί τον ρυθμό ανανέωσης των 120 Hz (με υποστήριξη VRR) και την ανάλυση (FHD, 1.920 x 1.080 pixels) παρουσιάζεται με αυξημένη τη διαγώνιο κατά μία ίντσα (8”). Η οθόνη υποστηρίζει το 100% του χρωματοχώρου sRGB και έχει φωτεινότητα 500 nits (typ.).

     

    Οι μηχανικοί της εταιρείας προχώρησαν σε επεμβάσεις και στο σύστημα ψύξης Cooler Boost HyperFlow, το οποίο διαθέτει διπλούς heatpipes και ανεμιστήρες και επαναστατικό intraflow thermal design ώστε το Lunar Lake SoC στο εσωτερικό να λειτουργεί με τη βέλτιστη απόδοση. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει υποδοχή USB®4 (Thunderbolt™ 4), Wi-Fi 7 και Bluetooth® 5.4 μεταξύ άλλων.

     

    MSI Claw 8AI+
    ©2024 Plaisio Computers

     

    Όσον αφορά στο εξωτερικό, η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει πραγματοποιήσει ορισμένες αλλαγές στην κονσόλα για να ενισχύσει την εργονομία και έχει επέμβει στα κουμπιά και στο D-pad για να είναι πιο άνετα. Επίσης χρησιμοποιεί Advanced Hall Effect σκανδάλες και μοχλούς-joysticks για εξαιρετική ακρίβεια. Όσον αφορά στο λογισμικό, το MSI Center M interface πάνω από τα Windows 11 Home προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο σημερινός gamer με προσαρμόσιμα Quick Settings, Macros κ.ά. Η εταιρεία δεν έκανε γνωστή την ημερομηνία κυκλοφορίας ή την τιμή της.