Τρέχουμε τον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τα Wearables της Garmin!

    40 χρόνια Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Ένας επετειακός Μαραθώνιος, με ρεκόρ συμμετοχών τόσο για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο όσο και για τις υπόλοιπες αποστάσεις, αφού αναμένονται 65.000 δρομείς από 140 χώρες. Αν είσαι ένας από τους τυχερούς που πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή, να ξέρεις, θα είμαστε δίπλα σου. Το ίδιο και η Garmin!

    Garmin Wearables 40M Main SEGAS Logo

    Η μεγάλη μέρα έφτασε. Προπονήθηκες σκληρά. Έλαβες θέση στην εκκίνηση μαζί με χιλιάδες άλλους, δρομείς από διαφορετικές χώρες του πλανήτη και όλων των ηλικιών. Έτοιμοι να δώσετε το μήνυμα. Αυτός ο αγώνας είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός. Είναι ένας αγώνας προσπάθειας, θέλησης, αντοχής. Είναι μια εμπειρία ζωής.

     

    Με κάθε βήμα, με κάθε ανάσα που παίρνεις. Τα χιλιόμετρα φαντάζουν ατελείωτα. Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, σου δίνει ρυθμό, σου δίνει δύναμη. «Σύμμαχοί» σου σε αυτόν τον αγώνα τα wearables της Garmin. Έτοιμα να σε βοηθήσουν να καταρρίψεις τα προσωπικά σου ρεκόρ, να θέσεις νέους στόχους. Έτοιμα για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

     

    Garmin Wearables

     

    Λάβετε θέσεις!

     

    Είσαι ένας από τους 65.000 δρομείς που έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση για τον 40o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου; Θα δοκιμάσεις μήπως την αντοχή σου στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων (Σάββατο, 11 Νοεμβρίου) ή θα το πας... χαλαρά, επιλέγοντας τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων (Κυριακή 12 Νοεμβρίου);

     

     

    Όλοι οι τερματισμοί γίνονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μία μοναδική εμπειρία και προκαλεί πολύ έντονα συναισθήματα τόσο για αυτούς που έχουν ολοκληρώσει τα 42.195 χιλιόμετρα όσο και για αυτούς που μυούνται για πρώτη φορά σε έναν αγώνα μαραθωνίου. Είτε λοιπόν προετοιμάζεσαι για τον πρώτο σου αγώνα είτε πας για νέο ατομικό ρεκόρ, υπάρχει ένα Garmin wearable που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τον στόχο σου — για αυτό και εμείς επιλέξαμε και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα ανά αγώνα:

     

    Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων

     

    • Forerunner® 45: Είτε είναι ο πρώτος σου αγώνας, είτε θέλεις απλά να βελτιώσεις το χρόνο σου, το Forerunner® 45 είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μετράς το χρόνο, την απόσταση, το ρυθμό και τους παλμούς σου.
    • Venu® Sq 2: ξεκίνα την ημέρα του αγώνα μόνο με το ρολόι σου, πλήρωσε το εισιτήριό σου στο μετρό με Garmin Pay και δες στην εντυπωσιακή AMOLED οθόνη του όλα τα δεδομένα για το τρέξιμό σου.
       

     

     

     

    Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων

     

    • Vivoactive 5: Με τόσο πολλές μετρήσεις για την υγεία και την ευεξία σου θα γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της προπόνησης και της αποκατάστασης σου, ενώ με μία μεγάλη ποικιλία αθλητικών εφαρμογών που περιλαμβάνουν από τρέξιμο μέχρι διαλογισμό δεν θα βαρεθείς ποτέ.
    • Venu® 3 Series: Δεν είναι μόνο οι εκτεταμένες μετρήσεις υγείας και οι αθλητικές εφαρμογές είναι και η δυνατότητα να απαντάς κλήσεις από τον καρπό σου, να ελέγχεις τον φωνητικό βοηθό του smartphone σου και να ακούς ηχητικές ανακοινώσεις που θα κάνουν το Venu 3 συνοδοιπόρο σου στην προπόνηση και τον αγώνα. 

     

     Garmin Wearables 40M 3

     

    Αυθεντικός Μαραθώνιος

     

    • fēnix® 7X Pro: Ασυναγώνιστη αυτονομία μπαταρίας με ηλιακή φόρτιση, εξειδικευμένες μετρήσεις φυσιολογίας και ανάλυσης της απόδοσης και της τεχνικής σου, μουσική και φακός LED για να βλέπεις και να σε βλέπουν αν προπονείσαι στο δρόμο τη νύχτα, σε προετοιμάζουν για την καλύτερη επίδοσή σου μέχρι σήμερα.
    • epix™ Pro 51: Προετοιμάσου με το Race Widget με προσαρμοσμένες προπονήσεις και λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο αγώνα που θα έχεις ορίσει. Δες στην εντυπωσιακή AMOLED οθόνη όλα τα δεδομένα της φυσικής σου κατάστασης και της προπόνησής σου με εκτεταμένα δεδομένα υγείας αφού με αυτονομία που φτάνει τις 31 ημέρες δεν θα βγαίνει πολύ συχνά από τον καρπό σου. 
    • Instinct® 2: με αυτονομία μπαταρίας 28 ημέρες σε Smartwatch Mode και 30 ώρες GPS και ανθεκτικότητα σε νερό, ακραίες θερμοκρασίες και πτώσεις αυτό το smartwatch είναι κατασκευασμένο να αντέχει σε σκληρές προπονήσεις και μία απαιτητική καθημερινότητα.

     

     Garmin Wearables 40M 4

     

    Θέλεις μία θέση στο βάθρο; Αυτές είναι οι λειτουργίες Garmin που χρειάζεσαι για να επιτύχεις τον καλύτερο σου χρόνο μέχρι τώρα!

     
    • Garmin Coach: πρόγραμμα προπονήσεων που με προετοιμάζει για αγώνα 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων ή Ημιμαραθώνιο το οποίο προσαρμόζεται στις επιδόσεις μου, στο επίπεδο μου και στους στόχους μου (συμβατές συσκευές: Forerunner® 45, Venu® Sq 2, vivoactive 5, Venu® 3 series, fēnix® 7 Pro Series, epix™ Pro, Instinct® 2 Series).
    • Ημερήσιες προτάσεις προπόνησης: η συσκευή ανάλογα με το φορτίο προπόνησης, την κατάσταση προπόνησης και το ιστορικό του χρήστη, προτείνει καθημερινά ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Pro Series, epix™Pro).

     

     
    • Widget Αγώνα: ορίζω έναν συγκεκριμένο αγώνα για να λάβω ένα πρόγραμμα προετοιμασίας ενώ ταυτόχρονα βλέπω στον καρπό μου πόσες ημέρες απομένουν, το χρόνο που προβλέπεται να κάνω και όταν πλησιάζω στις ημέρες του αγώνα βλέπω και πρόβλεψη καιρού. (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™ Pro, Instinct® 2 Series).
    • Δυναμική Τρεξίματος: ανάλυσε και βελτίωσε την τεχνική σου με δεδομένα όπως μήκος διασκελισμού, κατακόρυφη ταλάντωση, εξισορρόπηση δεξιού/αριστερού ποδιού, ρυθμό βημάτων και δρομική ισχύ (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Pro Series, epix™ Pro).
    • Σύμβουλος αποκατάστασης: η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την προπόνηση προκειμένου να μπορέσεις να δώσεις τα μέγιστα για την ημέρα του αγώνα (συμβατές συσκευές: vivoactive 5, venu 3 series, fēnix® 7 Pro Series, epix™ Pro).
    • Μετρήσεις φυσικής κατάστασης: με μετρήσεις όπως η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου μπορώ να παρακολουθήσω τη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης και με δεδομένα όπως στρες, συχνότητα καρδιακών παλμών και ύπνος θα έχεις τα δεδομένα που χρειάζεσαι για να είσαι στα καλύτερά σου την ημέρα του αγώνα (συμβατές συσκευές: όλα τα wearables Garmin).
     
    Garmin Wearables 40M 6

     

    Για την ημέρα του αγώνα

     

    • Real-Time Stamina: κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα βλέπω την εξέλιξη της κόπωσης για να ελέγξω την εκκίνησή μου ώστε να μην εξαντληθώ πριν τον τερματισμό ή να προσπαθήσω περισσότερο αν έχω αποθέματα ενέργειας. (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Series, epix™).
    • PacePro: προσαρμόζω το ρυθμό μου με βάση τις υψομετρικές μεταβολές της διαδρομής που ακολουθώ (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Pro Series, epix™).
    • Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού: με βάση την απόδοσή μου το ρολόι μπορεί να εκτιμήσει σε πόση ώρα θα τερματίσω τον αγώνα μου (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Pro Series, epix™).

     

    Garmin Wearables 40M 5

     

    • Ασφάλεια και Εντοπισμός: σε περίπτωση συμβάντος στέλνει ένα μήνυμα με την τοποθεσία μου στις επαφές έκτακτης ανάγκης (απαιτείται σύνδεση με smartphone, συμβατές συσκευές: Forerunner® 45, Venu® Sq2, Venu® 3 series, , fēnix® 7 (Pro) Series, epix™, Instinct® 2 Series).
    • UP AHEAD: προγραμματίζω τον αγώνα μου με επιθυμητές στάσεις για ενυδάτωση και ανεφοδιασμό ώστε να αφοσιωθώ στο τρέξιμό μου και να αφήσω το ρολόι να κάνει τους υπολογισμούς (συμβατές συσκευές: fēnix® 7 Pro Series, epix™).
    • Μουσική: αποθηκεύω στο ρολόι μου τα αγαπημένα μου τραγούδια ή τις playlists από Spotify, Deezer και Amazon Music για να ακούω σε συμβατά ακουστικά την ώρα του αγώνα (συμβατές συσκευές: Venu® Sq 2 Music, Vivoactive 5, Venu® 3 series, fēnix® 7 Pro Series, epix™).
     

    «Νενικήκαμεν...»

     

    Αναμφίβολα, ο Κλασικός ή Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας. Διεξάγεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου. Φιλοξενείται επί της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων με εκκίνηση τη μικρή πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

     

     

    Καθιερώθηκε εις ανάμνηση της πορείας του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. έτρεξε από το πεδίο της μάχης του Μαραθώνα έως την Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη κατά των Περσών στη μάχη που διεξήχθη εκεί στον επίπεδο και βαλτώδη τόπο ανάμεσα στον Τύμβο και το Σχοινιά. Πρόλαβε όπως γράφεται να φωνάξει «Νενικήκαμεν!» και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Μία μεταγενέστερη παράδοση - η οποία δεν υποστηρίζεται πειστικά από τις αρχαίες πηγές - ταυτίζει τον οπλίτη εκείνον με τον Αθηναίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη.

     

    Βρες τα κορυφαία wearables της Garmin στα καταστήματα Πλαίσιο και στο plaisio.gr. Επίλεξε το ιδανικό για τις ανάγκες σου και ετοιμάσου για νέα ρεκόρ!