Streaming: 5+1 Tips για να ξεκινήσεις σωστά!

    Ο Ner0 των WLG μας δίνει τα φώτα του για την αρχή μιας λαμπρής streaming καριέρας! Έχεις παρακολουθήσει για άπειρες ώρες τους αγαπημένους σου streamers στις διάφορες πλατφόρμες streaming όπως στο…

    streaming-blog-cover
    Ο Ner0 των WLG μας δίνει τα φώτα του για την αρχή μιας λαμπρής streaming καριέρας! Έχεις παρακολουθήσει για άπειρες ώρες τους αγαπημένους σου streamers στις διάφορες πλατφόρμες streaming όπως στο Twitch, το YouTube και το Trovo; Θέλεις να ξεκινήσεις να κάνεις κι εσύ streaming, αλλά η αρχή σου φαίνεται βουνό; Ο Ner0, ένας από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες παίκτες στο League of Legends team και caster της ομάδας WLGaming Greece, σου αποκαλύπτει τα καλύτερα tips για να κάνεις το ξεκίνημά σου στον μαγικό κόσμο του game streaming!  

    Tip #1: Πρέπει να ξεκινήσεις με χαμηλές προσδοκίες.

    "Κανείς δεν ξεκίνησε streaming με 50, 100, 200 viewers από τις πρώτες μέρες. Όλα αυτά έρχονται με σκληρή δουλειά και αφοσίωση πάνω στον χώρο του streaming. Οπότε δώσε χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμοστεί."

    Tip #2: Ξεκινά stream με παρέα.

    "Σαν streamer ξέρω πως η ψυχολογία πέφτει όταν είσαι μονός και δεν υπάρχει κάποιος να γράψει στο chat. Αν όμως έχεις παρέα μαζί σου, αυτό γίνεται πιο εύκολο, γιατί έχεις και άλλο κόσμο να μιλήσεις. Έτσι, δεν υπάρχουν οι άβολες στιγμές σιωπής και οποίος μπει στο stream σου, θα βρει κατ’ ευθείαν μια όμορφη ατμόσφαιρα που θα τον κρατήσει."

    Tip #3: Ο κάλος φωτισμός μπορεί να κάνει και την πιο φθηνή κάμερα να φαίνεται σαν HD.

    "Είναι απόλυτα κατανοητό πως δεν έχουμε όλοι 200 ευρώ να πάρουμε την πιο ακριβή κάμερα. Αν όμως φτιάξεις το setup σου με τέτοιο τρόπο, ώστε το φως να χτυπάει σωστά πάνω σου, μπορείς με μια απλή webcam να ανεβάσεις το επίπεδο του stream σου και οι viewers να έχουν μια καλύτερη εμπειρία!"

    Tip #4: Επένδυσε σε ένα καλό μικρόφωνο.

    "Αντίθετα με το προηγούμενο tip, ένα κακό μικρόφωνο θα είναι για πάντα κακό και οι viewers σου που θα σε ακούν κατά την διάρκεια του των streams, δεν θα το εκτιμήσουν. Ένα καλό μικρόφωνο θα σε βοηθήσει και να χτίσεις πιο εύκολα καλύτερο content, αλλά και θα κρατήσει πιο εύκολα το ενδιαφέρον των καινούριων viewers που θα μπουν στο stream σου."

    Tip #5: Να είσαι πάντα ο εαυτός σου.

    "Μην προσπαθείς να ακολουθήσεις κάποιο καινούριο trend. Μην κάνεις πράγματα που δεν σε εκφράζουν. Για να κερδίσεις κόσμο, πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει και όχι μόνο θα νιώσεις εσύ καλυτέρα στο stream, αλλά και ο κόσμος που σε βλέπει θα το εκτιμήσει περισσότερο και θα είναι πιο εύκολο να ταιριάξει με το style και την ιδιοσυγκρασία σου."

    Tip #6: Το να έχεις πρόγραμμα είναι το παν.

    "Αν ανοίγεις streams πάντα διαφορετικές ώρες χωρίς να το ξέρει ο κόσμος, τα στατιστικά λένε πως το κοινό σου θα χαθεί. Προσπάθησε να θέσεις ένα πρόγραμμα, καν’ το post στα social, ώστε οποίος θέλει να σε δει, να ξέρει πότε και που θα είσαι live για να είναι εκεί." Τώρα που γνωρίζεις αυτά που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδει στο game streaming, εξοπλίσου με όλα όσα χρειάζεσαι απο το Πλαίσιο! Τσέκαρε και το κανάλι του Plaisio Gaming στο Twitch. Και που ξέρεις; Ίσως στο μέλλον τα μονοπάτια μας συναντηθούν 😉.