Home Office: Ό,τι χρειάζεσαι για άνετη εργασία από το σπίτι!

    Η τηλεργασία ή εργασία από απόσταση - δηλαδή η μορφή εργασίας κατά κατά την οποία οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε και οποιαδήποτε μέρα και ώρα - δεν αποτελεί κάτι νέο.…

    SOHO_New-3
    Η τηλεργασία ή εργασία από απόσταση - δηλαδή η μορφή εργασίας κατά κατά την οποία οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε και οποιαδήποτε μέρα και ώρα - δεν αποτελεί κάτι νέο. Ωστόσο, τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 την έφεραν στο προσκήνιο! Από τις αρχές Φεβρουαρίου, εκατομμύρια Κινέζοι εργάζονται από το σπίτι, ενώ τεχνολογικοί κολοσσοί - όπως η Amazon, η Facebook, η Google και η Microsoft - συνιστούν πλέον στους εργαζόμενούς τους να δουλεύουν από το σπίτι, παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης και διαχείρισης (VPN, instant messaging, video conferencing, remote meetings, project management κ.α.). Στο Πλαίσιο θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για απροβλημάτιστο #WorkFromHome, όποιες και αν είναι οι ανάγκες σου! Αν πονοκεφαλιάζεις για το πώς θα εξοπλίσεις το χώρο σου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις εργασιακές σου ανάγκες, η απάντηση είναι απλή: χωρίς να εγκαταλείψεις την άνεση του σπιτιού σας, δίχως να χρειάζονται περιττές μετακινήσεις και με μια απλή επίσκεψη στο Plaisio.gr, μπορείς να βρεις όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι και να ζητήσεις να παραδοθούν στην πόρτα σου!

    Έχεις το χώρο, έχουμε τις λύσεις!

    Είτε είναι μέρος της εργασίας μας είτε όχι, όλοι χρειαζόμαστε ένα χώρο (γραφείο) μέσα στο σπίτι μας, για να τοποθετήσουμε τον προσωπικό μας υπολογιστή. Η δημιουργία ενός τέτοιου λειτουργικού χώρου εργασίας φαντάζει αρκετά δύσκολη αλλά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και τον κατάλληλο «συνεργάτη» τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο - αφού τα καταστήματα Πλαίσιο και το Plaisio.gr παρέχουν πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα επιλεγμένων προϊόντων:
    • Έτοιμους ή BTO (built-to-order) σταθερούς υπολογιστές για να επιλέξεις αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου.
    • Φορητά συστήματα για on-the-go εργασία χωρίς περιορισμούς.
    • Δικτυακές και τοπικές συσκευές αποθήκευσης (HDDs, SSDs, NAS) για να μεταφέρεις και να αποθηκεύεις τα αρχεία.
    • Οθόνες για να επεκτείνεις την επιφάνεια εργασίας του σταθερού ή του φορητού υπολογιστή σου.
    • Περιφερειακά (πληκτρολόγια, ποντίκια, headsets, ηχεία, webcams κ.α.) για μεγαλύτερη εργονομία και ευελιξία.
    • Εκτυπωτές και αναλώσιμα (μελάνια, χαρτιά, φακέλους, ντοσιέ κ.ο.κ.)
    • UPS και πολύπριζα ασφαλείας για αδιάλειπτη παροχή ενέργειας και μεγαλύτερη ασφάλεια.
    • Τα καλύτερα έπιπλα και αξεσουάρ γραφείου για να χτίσεις το «στρατηγείο» σου!

    Υπολογιστής: Η «καρδιά» του οικιακού σου γραφείου!

    Στο Πλαίσιο θα βρεις μια πλειάδα λύσεων, τόσο σε desktop PC όσο και σε laptop. Προτίμησε την πρώτη κατηγορία, εάν στο δωμάτιο που θα διαμορφώσεις για εργασία στο σπίτι σου υπάρχει άνεση χώρου. Τη δεύτερη κατηγορία, εάν το ζητούμενο είναι η φορητότητα ή αν κάθε τετραγωνικό εκατοστό στο οικιακό σου γραφείο μετράει! Στην περίπτωση που ήδη έχεις ένα ελαφρώς… «απαρχαιωμένο» PC στο σπίτι, εξέτασε το ενδεχόμενο της αναβάθμισης, καθώς για δουλειά γραφείου η προσθήκη ενός δίσκου SSD και λίγης μνήμης RAM μπορεί να κάνει θαύματα!

    Οθόνη & περιφερειακά: Αύξησε την παραγωγικότητά σου!

    Μπορεί το desktop PC ή το laptop που έχεις να είναι επαρκέστατο, αλλά η οθόνη του να μην ενδείκνυται για το είδος της εργασίας σου. Αν έχεις μάθει να δουλεύεις με δυο monitors ή να ανοίγεις αρχεία excel με απειράριθμες στήλες, που χρειάζονται μια ευρεία και ευμεγέθη οθόνη, σκέψου την απόκτηση μιας νέας. Επίσης, περιφερειακά όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στο νέο τους επαγγελματικό ρόλο, οπότε και αυτά να χρειάζονται να αλλαχθούν με πιο εργονομικά. Απαραίτητα ενδέχεται να αποδειχθούν και επιπρόσθετα περιφερειακά, όπως ένα αξιόπιστο headset και μια καλή web camera, προκειμένου να αναλάβουν τις τηλεδιασκέψεις σου. Ενας σκονισμένος εκτυπωτής, που μέχρι σήμερα τύπωνε μόνο παιδικές ζωγραφιές, ίσως να πρέπει να αλλαχθεί ή να επιστρατευτεί για τις εταιρικές σας εκτυπώσεις, οπότε προμηθεύσου τα απαραίτητα αναλώσιμα.

    Αποθήκευση: Γιατί κάθε «save» μετράει!

    Η δουλειά που παράγεται στο σπίτι μεταφράζεται, συνήθως, σε έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό αρχείων. Αν είναι μικρού όγκου, ένας μικρός και εύκολα φορητός εξωτερικός σκληρός δίσκος θα σε βοηθήσει να τα μεταφέρεις αργότερα και στο εταιρικό PC σου. Αν ο όγκος εί-ναι μεγαλύτερος και χρειάζεσαι επιπλέον λειτουργικότητα, όπως άμεσο backup (τοπικά ή στο cloud), λάβε σοβαρά υπόψη τη λύση ενός NAS (Network Attached Storage).

    Δικτύωση: Επαφή με τον έξω κόσμο!

    Τηλεργασία και ταχύτατη πρόσβαση στο internet είναι δυο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες. Ο ρόλος του router στο σπίτι αναβαθμίζεται και πιθανώς η δωρεάν συσκευή του παρόχου να μην επαρκεί. Ταυτόχρονα, ανάλογα με την περιοχή του σπιτιού που έχεις ορίσει ως… νέα επαγγελματική στέγη, ενδέχεται να χρειάζεται να ενισχύσεις το σήμα του Wi-Fi προς το συγκεκριμένο δωμάτιο. Powerlines και range extenders σε περιμένουν στο Πλαίσιο, έτοιμα να δώσουν τη λύση! Αν πάλι θέλεις να περιφέρεσαι με το laptop από δωμάτιο σε δωμάτιο, εξετάστε σοβαρά την απόκτηση ενός συστήματος Mesh Wi-Fi για μια απρόσκοπτη εμπειρία συνδεσιμότητας!

    Eπιπλα & αξεσουάρ: Οι αφανείς ήρωες!

    Ένα εργονομικό γραφείο και μια αναπαυτική καρέκλα μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για την υγεία σου, όπως επίσης και ένα UPS για την «υγεία» του υπολογιστή σου. Ενας ισχυρός LED λαμπτήρας οφείλει να φωτίζει επαρκώς το σημείο που εργάζεσαι. Μια βάση για το laptop ή την οθόνη σου μπορεί να τοποθετήσει το εργαλείο της δουλειάς σου στη βέλτιστη θέση, επιτρέποντάς σου να τηρείς την ιδανική στάση σώματος.

    Απαραίτητα tips για καλύτερη απόδοση!

    Άνετο και ήσυχο περιβάλλον εργασίας! Το σπίτι είναι το «καταφύγιο» σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι προστατευμένος από το θόρυβο και τις αιφνίδιες περισπάσεις που μπορούν να προκαλέσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου. Ο χώρος που θα επιλέξεις θα πρέπει να φωτίζεται και να αερίζεται επαρκώς, να μην συνδέεται με τα υπόλοιπα δωμάτια και να μην έχει ανοικτή τηλεόραση ή ραδιόφωνο. Θα χρειαστεί να αφήσεις για λίγο στην άκρη τα social media (Facebook, Instagram κ.α.). Αξιοποίησε τα κατάλληλα «εργαλεία»! Υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές και πλατφόρμες, οι οποίες σου επιτρέπουν να οργανώνεις τα projects αλλά και να επικοινωνείς με τους συναδέλφους ή τα στελέχη της εταιρείας σου: TeamViewer, Skype, FaceTime, Viber, Asana, Slack, WhatsApp κ.α. Επίσης, η πρόσβαση στο cloud (OneDrive, Google Drive, Dropbox, iCloud κ.ο.κ.) για την κοινή χρήση - διαμοίραση αρχείων είναι ευκολότερη και οικονομικότερη από ποτέ, παρέχοντας ολοκληρωμένη εμπειρία, ακόμα και μέσα από τις φορητές μας συσκευές! Βάλε πρόγραμμα! Η σωστή οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός! Καλώς ή κακώς, το σπίτι αποπνέει χαλάρωση, οπότε καλό θα ήταν να οργανωθείς και να ορίσεις ένα αυστηρό πρόγραμμα, αφιερώνοντας συγκεκριμένο χρόνο για κάθε εργασία που πρέπει να φέρεις εις πέρας. Μία άνετη καρέκλα και ένα τακτοποιημένο γραφείο θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση για ώρες, ωστόσο θα πρέπει να ορίσεις και διαλείμματα για να ξεκουράζεις τα μάτια σου και να κάνεις λίγο… stretching! Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι τακτικά! Προσοχή: η εργασία από το κρεβάτι και τον καναπέ έχει (αποδεδειγμένα) - ολέθρια αποτελέσματα στην απόδοση, οπότε φρόντισε να μην ενδώσεις στον συγκεκριμένο «πειρασμό». Μην το… «κάψεις»! Ο χρόνος στο σπίτι κυλάει διαφορετικά από ότι όταν βρίσκεσαι στο χώρο εργασίας σου, οπότε μεγάλη προσοχή: δεν πρέπει να παρεκκλίνεις από το πρόγραμμά σου, γιατί το «κάψιμο» παραμονεύει! Τι εννοούμε: δεν πρέπει τη μία ημέρα να καταβάλεις το 100% και την επόμενη το 50% των δυνατοτήτων σου. Αν δεν είσαι μαθημένος να εργάζεσαι από το σπίτι, θα κουραστείς γρήγορα, θα στρεσαριστείς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσεις να ροκανίζεις τον ελεύθερο χρόνο σου, προκειμένου να καλύψεις τα κενά που δημιουργήθηκαν!