Εσύ ποιός "τύπος" καφέ είσαι;

    Αγαπάς τον καφέ όσο εμείς; Πιθανότατα ναι, και - όπως και δισεκατομμύρια άλλοι - σίγουρα ξεκινάς την ημέρα σου πίνοντας ένα δυνατό καφεδάκι, να σε ξυπνήσει! Είναι όμως ο τρόπος, που απολαμβάνουμε το πιο διάσημο ρόφημα, ίδιος για όλους;

    coffee types

    Αγαπάς τον καφέ όσο εμείς; Πιθανότατα ναι, και - όπως και δισεκατομμύρια άλλοι - σίγουρα ξεκινάς την ημέρα σου πίνοντας ένα δυνατό καφεδάκι, να σε ξυπνήσει! Είναι όμως ο τρόπος, που απολαμβάνουμε το πιο διάσημο ρόφημα, ίδιος για όλους; Εδώ, η απάντηση είναι σίγουρα… όχι! Ως λάτρεις του καφέ και ως ειδικοί της τεχνολογίας σου παρουσιάζουμε όλους τους τύπους των coffee lovers.

     

    Και είμαστε σίγουροι πως όλο και κάπου θα σε βρούμε κι εσένα! ☕

     

    Ο ψαγμένος barista

    Αυτός είναι ο ειδικός. Ξέρει τα πάντα. Θα αλέσει μόνος του στο μύλο τον καφέ, θα βάλει τα σωστά γραμμάρια, θα ασκήσει τη κατάλληλη πίεση. Για αυτόν, ο καφές είναι κουλτούρα! Θα ψάξει την χειροκίνητη καφετιέρα και θα αποκτήσει όλα τα απαραίτητα σύνεργα. Είναι από τους τύπους που δεν απολαμβάνουν μόνο το δημιούργημά τους αλλά… ευχαριστιούνται όλη τη διαδικασία!

    Image
    ο ψαγμένος

    Ο... tech freak

    Πριν καλά, καλά ξυπνήσει έχει ήδη παραγγείλει το espressάκι του. Πώς; Έχει συνδέσει την "έξυπνη" καφετιέρα στο smartphone και με ένα «κλικ» βρίσκει τον πρωινό καφέ του στην κούπα να τον περιμένει ζεστός, ζεστός!  Με την τεχνολογία σύμμαχο αγνοεί τα…κλασσικά και τα κάνει όλα αυτόματα!

    Image
    tech freak

    Ο παραδοσιακός

    Όποτε πέσει στο τραπέζι η συζήτηση freddo ή φραπές, είναι αυτός που με ισχυρά επιχειρήματα θα προσπαθήσει να σε πείσει για το 2ο. Δεν θα παραδεχτεί ποτέ και σε κανέναν ότι όλοι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλό φραπέ, καθώς όπως ισχυρίζεται: «Θέλει μαεστρία το σωστό χτύπημα στη φραπεδιέρα!». Είναι αυτός ο τύπος στην παρέα που αρνείται πεισματικά να τελειώσει ο καφές, ρουφώντας με το καλαμάκι και την τελευταία φυσαλίδα αφρού!

    Image
    ο παραδοσιακός

    Ο ανάλαφρος

    Αρέσκεται στο να βλέπει την εκχύλιση κάθε σταγόνας από την καφετιέρα φίλτρου και να μυρίζει τα πλούσια αρώματα που απελευθερώνονται. Θεωρεί πως οι άλλοι καφέδες είναι βαριοί και ασήκωτοι αλλά…η αγαπημένη του ατάκα είναι: «βάζω και άλλο καφέ να τα πούμε». Χωρίς να το καταλάβει έχει πιεί τουλάχιστον 3 κούπες γαλλικό κατά το κους-κους!

    Image
    ο ανάλαφρος

    Ο βιαστικός

    Κάθε - μα κάθε - πρωί, πατάει επί μισή ώρα αναβολή στο ξυπνητήρι. Ξυπνάει 10 λεπτά πριν να φύγει για τη δουλειά και όμως θα βρει το χρόνο να φτιάξει τον καφέ του. Βάζει τις κάψουλες στη μηχανή, πίνει 2-3 γουλιές στο όρθιο και φεύγει άρον άρον!

    Image
    ο βιαστικός

    Ο μερακλής

    Είναι ο τύπος που ξυπνάει μία ώρα νωρίτερα, για να ξεκινήσει την ιεροτελεστία του ελληνικού. Βάζει στο μπρίκι την σωστή ποσότητα νερού-καφέ, περιμένει υπομονετικά να φουσκώσει και με το που κάνει τη πρώτη φουσκάλα, σβήνει αμέσως τη συσκευή. Ύστερα σερβίρει από χαμηλά, με ιδιαίτερη προσοχή, για πλούσιο καϊμάκι επειδή… είναι και μερακλής και αντί να περιμένει πρώτα 5 λεπτάκια να κρυώσει, πίνει την 1η γουλιά και καίγεται. Κάθε φορά!

    Image
    ο μερακλής

    Αν και βλέπουμε πολλούς διαφορετικούς τύπους, όλοι έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την ατελείωτη αγάπη για τον καφέ. Με την αξία του, λοιπόν, να είναι ανεκτίμητη, δικαίως ο καφές απέκτησε τη δική του παγκόσμια ημέρα γιορτής. Έτσι, από το 2015 , κάθε 1η του Οκτώβρη, έχει την…τιμητική του!

    *Έχεις «ψηθεί» για μηχανή καφέ, όμως δεν ξέρεις πως να επιλέξεις την καλύτερη; Αυτός ο οδηγός αγοράς σίγουρα θα σε βοηθήσει!