Επιλέγω ηλεκτρικό ποδήλατο και «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

    Ήπια άσκηση, οικονομία, εύκολη και άνετη αστική μετακίνηση, μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αυξημένη αξιοπιστία: το ηλεκτρικό ποδήλατο κάνει τη μετάβαση από υπόλοιπους τρόπους μεταφοράς ευκολότερη…

    eBike-MoT-Main
    Ήπια άσκηση, οικονομία, εύκολη και άνετη αστική μετακίνηση, μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αυξημένη αξιοπιστία: το ηλεκτρικό ποδήλατο κάνει τη μετάβαση από υπόλοιπους τρόπους μεταφοράς ευκολότερη και ταυτόχρονα σου επιτρέπει να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχική σου κατάσταση, χωρίς να ασκείς υπερβολική πίεση στο σώμα σου! Σου επιτρέπει να ποδηλατείς περισσότερο, και όσο περισσότερο κυκλοφορείς, τόσο θα θέλεις να συνεχίζεις! Και αυτό οφείλεται στην ηλεκτρική υποβοήθηση - με άλλα λόγια στο ηλεκτρικό μοτέρ που ενσωματώνει - παρέχοντας βοήθεια στις αναβάσεις, κατά τη μεταφορά φορτίων και στις μεγαλύτερες (και συνήθως πιο κουραστικές) διαδρομές.

    Κινούμαι ηλεκτρικά… και έξυπνα!

    Η δράση επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει μπει ήδη στην… «πρίζα» και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου για τα τα φυσικά πρόσωπα επιδοτείται με ποσοστό 40% επί της αξίας τους, με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ. Τα καταστήματα Πλαίσιο διαθέτουν μια ολοκληρωμένη γκάμα προτάσεων και υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων πωλητών τους θα ανακαλύψεις αυτήν που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου! Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ηλεκτρικό ποδήλατο (και όχι μόνο), ενώ κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων δεν υπάρχουν αξιολογικά κριτήρια, παρά μόνο η χρονική προτεραιότητα υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου, ενώ η ιστοσελίδα του προγράμματος (http://kinoumeilektrika.ypen.gr), όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι σχετικές ανακοινώσεις, έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

    Επιλέγοντας το κατάλληλο ηλεκτρικό ποδήλατο!

    Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου, ποδήλατο με υποβοηθούμενη ποδηλάτηση ή ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα ποδήλατο εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχούς ονομαστικής ισχύος μικρότερης ή ίσης με 250W, στο οποίο η ισχύς του κινητήρα διακόπτεται όταν σταματήσει η ποδηλάτηση, αλλιώς, μειώνεται σταδιακά και τελικά μηδενίζεται πριν η ταχύτητα του οχήματος φτάσει τα 25 χλμ./ώρα. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να διαθέτει εγκατεστημένο μηχανισμό που να το θέτει σε αυτόνομη κίνηση (δηλαδή χωρίς τη χρήση των πεντάλ) μέσω του ηλεκτροκινητήρα, εκτός της περίπτωσης που ο μηχανισμός αυτός απενεργοποιείται όταν η ταχύτητα του δικύκλου υπερβεί τα 6 χλμ./ώρα.

    Εξελιγμένη σχεδίαση!

    Με φιλική προς το περιβάλλον σχεδίαση, κατασκευασμένο από ανθεκτικά και ανακυκλώσιμα υλικά (όπως π.χ. αλουμίνιο), σχετικά χαμηλό βάρος και δυνατότητα αναδίπλωσης για ευκολότερη μεταφορά, οθόνη LCD για ένδειξη ταχύτητας και στάθμης φόρτισης της μπαταρίας, λυχνίες LED για μεγαλύτερη ασφάλεια, ισχυρά φρένα και συνοδευτικές εφαρμογές για πλήρη έλεγχο (μέχρι και ηλεκτρικό κλείδωμα), το ηλεκτρικό ποδήλατο αποτελεί ιδανική λύση για τους κατοίκους μεγάλων, πυκνοκατοικημένων πόλεων. Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες ποικίλουν, ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

    Πόσο πιο γρήγορο είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

    Τα περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τα 30 χλμ./ώρα (ανάλογα με το φορτίο και τον τύπο της επιφάνειας) μόνο με τη χρήση της μπαταρίας, προκειμένου να κυκλοφορούν ως «ποδήλατα» και όχι ως μοτοποδήλατα. Ωστόσο, η αυτονομία τους εξαρτάται άμεσα από την ταχύτητα με την οποία κινείται ο αναβάτης: όσο αυξάνεται η ταχύτητα, τόσο αυξάνεται και η αντίσταση του αέρα, άρα και η κατανάλωση που απαιτείται για να διατηρηθούν τα χιλιόμετρα.

    Σύντομη απόσβεση, μεγάλη ευελιξία!

    Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι σίγουρα ακριβότερο από ένα κανονικό ποδήλατο, αναμφισβήτητα πιο περίπλοκο και ελαφρώς βαρύτερο. Ωστόσο, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η χρήση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα:
    • Μικρότερο κόστος λειτουργίας, αφού το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μικρότερο από εκείνο των υγρών καυσίμων
    • Μικρότερο κόστος συντήρησης, εκτός αναλωσίμων
    • Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, λόγω μηδενικών εκπομπών ρύπων
    • Μηδενικό κόστος ασφάλισης
    Μπορεί το κόστος αγοράς να φαντάζει υψηλό αλλά αν χρησιμοποιείς το ηλεκτρικό ποδήλατο ως  καθημερινό μέσο μετακίνησης, θα διαπιστώσεις πως όχι μόνο θα κάνεις άμεση απόσβεση (σε σχέση με ένα δίκυκλο ή αυτοκίνητο) - εξοικονομώντας χρήματα σε κάθε δρομολόγιο - αλλά και θα φτάνεις στον προορισμό σου γεμάτος «ενέργεια» και ευεξία! * Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι ενδεικτικές και παρατίθενται μόνο για σκοπούς εικονογράφησης.