Ένας ήχος… άπειρα συναισθήματα: Η ημέρα σου μέσα από τα καλύτερα προϊόντα ήχου!

    Κάνουμε μαζί μια «βόλτα» στην καθημερινότητα για να σου προτείνουμε τα καλύτερα προϊόντα ήχου! Ο ήχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Εξ’ άλλου, η ακοή είναι μια από τις κύριες…

    sound-emotion-banner
    Κάνουμε μαζί μια «βόλτα» στην καθημερινότητα για να σου προτείνουμε τα καλύτερα προϊόντα ήχου! Ο ήχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Εξ’ άλλου, η ακοή είναι μια από τις κύριες αισθήσεις του ανθρώπου και μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή μας ψυχολογική κατάσταση. Γι αυτό, είναι σημαντικό κατά την διάρκεια της ημέρας να φροντίζουμε να δημιουργούμε το κατάλληλο ηχητικό τοπίο. Με την βοήθεια ενός μεγάλου φάσματος τεχνολογιών ήχου, μπορούμε να δημιουργήσουμε το «soundtrack» του καλύτερού μας εαυτού, αφού μπορούμε να δώσουμε στα συναισθήματά μας την κατάλληλη βαρύτητα μέσω του ήχου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσεγγίσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο πολύ πιο αποτελεσματικά, κατανοώντας πολύ πιο εύκολα θετικά και αρνητικά συναισθήματα, κάτι που οδηγεί σε εσωτερική καλλιέργεια και κατ' επέκταση, βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή μέσα στην σύγχρονη καθημερινότητα για να εντοπίσουμε καλύτερα το πως μπορούμε να ενσωματώσουμε προϊόντα ήχου, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη!

    Ο ήχος του πρωινού! 🌞

    Ας είμαστε ρεαλιστές: Είτε ακούμε το εκνευριστικό ξυπνητήρι που μας «κληροδότησε» κάποιο μέλος της οικογένειας, προερχόμενο απο κάποια εμποροπανήγυρη, είτε τους αιθέριους ήχους της φύσης ή της Enya από ηχείο επιπέδου audiophile, το πρωινό ξύπνημα είναι ΠΑΝΤΑ δύσκολο, εκτός αν έχεις κάποιο άλλο μυστικό (που πολύ θα θέλαμε να μάθουμε). Η ζοχάδα του πρωινού ξυπνήματος δεν θα πρέπει όμως να θέτει τον τόνο της υπόλοιπης ημέρας. Ένα λάθος που όλοι κάνουμε. Ένα καλό ζευγάρι ακουστικά κάνει πάντα θαύματα στο να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Οι επιλογές είναι πολλές: Τα ελαφριά και ευέλικτα True Wireless earbuds, είναι πάντα μια καλή επολογή για να σε συντροφεύσουν από την ετοιμασία του καφέ, την πρωινή βόλτα του κατοικίδιου σου, μέχρι την μετάβασή σου στην δουλειά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το Active Noise Cancelling (ANC) σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να αποβεί σωτήριο, αφού μπορεί να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την φασαρία μιας ολόκληρης πόλης που βιάζεται να πάει στην δουλειά και έρχεται κατά πάνω σου με κομπρεσέρ, κόρνες και φωνές. Φυσικά, τα ακουστικά θα σε βοηθήσουν να επικοινωνήσεις, αν η δουλειά σου ξεκινάει κυριολεκτικά στον δρόμο αφού διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα τεχνολογιών που κάνουν τις κλήσεις πιο καθαρές από ποτέ!

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    Galaxy Buds2 Pro Nothing Ear (Stick) Huawei FeeBuds 5i Creative Sensemore Air. Υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως σετ ακουστικών over-ear σε διάφορα σχήματα και χρώματα, που προσθέτουν στιλ στην καθημερινότητά σου, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτονομία, είναι πιο βολικά εφόσον δεν εισέρχεται κάποιο στέλεχος της συσκευής στον ακουστικό πόρο και μπορείς να έχεις έλεγχο σε διάφορες λειτουργίες  κατ’ ευθείαν από τα ακουστικά ή μέσω των χειριστηρίων του καλωδίου τους, αν επιλέξεις κάποιο ενσύρματο μοντέλο.

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    Sony WHCH520 JBL Tune520ΒΤ Για να είμαστε σωστοί, δεν είναι πάντα βέλτιστη η χρήση Active Noise Cancelling σε όλες τις περιπτώσεις. Αν κυκλοφορείς στην πόλη, θα πρέπει να έχεις τον νου σου στο περιβάλλον αλλά και να μιλήσεις με άλλα πρόσωπα. Τα περισσότερα σύγχρονα ακουστικά με ANC, προσφέρουν μια ειδική επιλογή που λέγεται transparency mode, οποία μεταφέρει τους ήχους στα αυτιά μας με την χρήση των ενσωματωμένων μικροφώνων και βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς, αλλά και να συζητήσουμε με ανθρώπους γύρω μας χωρίς την ανάγκη να αφαιρέσουμε τα ακουστικά από τα αυτιά μας. Ο σύγχρονος χώρος εργασίας συχνά έρχεται με το δικό του σετ θορύβων που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μία λέξη ως… βαβούρα. Εκεί ένα καλό ζευγάρι ακουστικά όχι μόνο κρατάει εσένα σε ηρεμία, με το Active Noise Cancelling, αλλά και τους συνεργάτες σου. Μπορεί να έχεις γλιτώσει από το πατιρντί του γραφείου σου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ακούσεις τον ήχο κάποιου άλλου γραφείου μέσω των τηλεδιασκέψεων. Τα περισσότερα μοντέλα ακουστικών διαθέτουν ειδικούς αλγόριθμους και απομονώνουν την φωνή σου από τον βόμβο παρασκηνίου, ώστε οι συνομιλίες να είναι καθαρές και κατανοητές.

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    Sony WH1000XM5 Edifier W820ANC Όμως το απόλυτο pro-tip είναι να χρησιμοποιήσεις ένα gaming headset. Πέρα από την προφανή του χρήση στο gaming, που από μόνο του εγγυάται την καλύτερη απόδοση ήχου, μπορεί να είναι η ιδανική λύση για online conferences, αφού ενσωματώνουν τις καλύτερες τεχνολογίες μικροφώνων, δίνοντας κρυστάλλινη ποιότητα σε όλες τις κλήσεις. Το ρητό «work hard, play harder» βρίσκει σε αυτήν την περίπτωση την απόλυτη εφαρμογή.

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    Steelseries Arctis Nova Pro Wireless HyperX Cloud II

    Η ακουστική αρμονία του… σπιτιού σου! 🏡

    Μια παραγωγική ημέρα έρχεται στο τέλος της και η επιστροφή στο σπίτι είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε διακαώς καθημερινά. Το dress code αλλάζει σε άνετα ρούχα ή πιτζάμες. Τέλος η δουλειά, ώρα για ζωή. Το σπίτι μας είναι η μικρή φυσαλίδα σε αυτόν τον κόσμο, που μπορούμε να είμαστε πλήρως ο εαυτός μας. Γι αυτό, επιλέγουμε πάντα ο,τι καλύτερο για να το εξοπλίσουμε: Τα καλύτερα έπιπλα, τα ομορφότερα διακοσμητικά, ατμοσφαιρικό φωτισμό… γιατί όχι και τον καλύτερο ήχο; Όλα τα σύγχρονα σπίτια έχουν κάποιο τύπο δικτύου, είτε ενσύρματο μέσω ethernet, είτε ασύρματο μέσω Wi-Fi για πρόσβαση στο internet. Το ήξερες πως μέσω αυτού του δικτύου μπορείς να έχεις μουσική σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου; Πλέον, ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης που διαθέτεις, όπως το υπάρχον Wi-Fi σου, μπορείς να συνδέσεις ασύρματα ηχεία για multi-room audio ώστε να μπορείς να «παίρνεις» την μουσική σου όπου κι αν πας μέσα στο σπίτι. Σε συνδυασμό με έναν έξυπνο φωνητικό βοηθό όπως το Google Assistant και το Amazon Alexa, μπορείς κυριολεκτικά να ζητήσεις το αγαπημένο σου κομμάτι, το podcast που λατρεύεις ή… το Plaisio Radio! Είτε καταπιάνεσαι με αγαπημένες ασχολίες, είτε με οικιακές δουλειές, είτε είναι η ώρα παιχνιδιού για με παιδιά, θα έχεις πάντα το ηχητικό παρασκήνιο που θα σου δώσει ενέργεια για να ασχοληθείς με ο,τι σε ευχαριστεί και να φροντίσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    Harman/Kardon Citation One MKIII Sonos One Gen2 Και μόλις πέσουν οι ρυθμοί, έρχεται η ώρα της ταινίας και του gaming. Παρά της συχνά διακριτικής φύσης του, μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά ένα soundbar κάτω από την αγαπημένη σου τηλεόραση μπορεί να μεταμορφώσει τις βραδιές σου σε… Οσκαρικές! Άλλες φορές ίσως να προτιμήσεις να εξερευνήσεις κάποιον άγνωστο κόσμο παίζοντας ένα αγαπημένο video game, ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία που σε βάζει κυριολεκτικά στο κέντρο της δράσης!

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    JBL Bar 500 Pro Samsung Soundbar B550 LG Soundbar SP2 Αν πάλι το σαλόνι δεν είναι το... «λημέρι» σου είναι το οικιακό γραφείο σου, τότε ένα ζευγάρι ηχεία για την βιβλιοθήκη ή τον υπολογιστή θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να μελετήσεις ή απλά να απολαύσεις μια καλή σειρά ή απλά να δεις τους αγαπημένους σου Youtubers. Μην ξεχνάμε φυσικά πως το PC gaming απαιτεί τον ήχο του! 

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    KEF LSX Edifier R1700BT Logitech Z533 Creative Sound Blaster X Katana

    Είπε κανείς…. Party; 🥳

    Η ημέρα πέρασε. Η ταινία τελείωσε. Τί συμβαίνει όταν η περίσταση σηκώνει… παρτάρα; Το τέλος της εβδομάδας είναι πάντα η στιγμή για να διώξουμε τις έγνοιες και για λίγες ώρες να έρθουμε πιο κοντά με φίλους ή να κάνουμε καινούριους και όλοι μαζί να το κάψουμε μέχρι πρωίας. Δεν έχει σημασία αν είσαι σε μια εξόρμηση και απλά ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις μέσα στην φύση, αν είσαι με την παρέα σου αραχτός σε μια πλατεία της γειτονιάς ή έχεις ετοιμάσει μια μικρή επική μικρή συναυλία και καραόκε στην αυλή του σπιτιού, την ταράτσα ή το μπαλκόνι σου. Υπάρχει ένα φορητό ηχείο για κάθε διάθεση και για κάθε περίσταση! Με ένα μικρό και ελαφρύ ηχείο Bluetooth, μπορείς κυριολεκτικά να έχεις το party στο τσεπάκι σου όπου βρεθείς! Τα περισσότερα μάλιστα διαθέτουν αδιαβροχοποίηση, οπότε η βροχή, η υγρασία και η σκόνη δεν τα πτοούν.

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    JBL GO 3 Turbo X Drum  Μάλιστα, κάποια από αυτά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα σε ποιότητα και ένταση μεγαλύτερων ηχείων. Είναι πάντα έκπληξη να ακούς από ένα μικρό ηχείο να εκπέμπει μεστό μπάσο! Σαν να έχεις ένα boom box μαζί σου αλλά χωρίς να χρειάζεται να το κουβαλάς στον ώμο σου!

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    JBL Charge Essential 2 Marshall Action II  Στην περίπτωση βέβαια που η γιορτή είναι πιο μεγάλη, ένα party speaker είναι αυτό που ζητάς. Αρκετά από αυτά μπορούν να δουλέψουν ως στερεοφωνικές εγκαταστάσεις μέσω τεχνολογίας True Wireless, γεμίζοντας τον χώρο αγαπημένες μελωδίες. Διαθέτουν επίσης φωτορυθμικά, ενώ κάποια διαθέτουν μια μικρή κονσόλα, δίνοντάς σου πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα από εφέ που θα βάλουν φωτιά στο κέφι! Μην ξεχνάμε πως αρκετά από αυτά διαθέτουν είσοδο για μικρόφωνο και μουσικά όργανα όπως μια κιθάρα. Το ήξερες πως τα καλύτερα events, ακόμα και για μεγάλους και αγαπημένους καλλιτέχνες, είναι τα γνωστά “unplugged”; Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω απο έναν φίλο με κιθάρα, την φωνή σου και ένα φανατικό κοινό, που θα σε στηρίξει με την ενέργειά του, ασχέτως των φωνητικών σου δυνατοτήτων. Στο κάτω κάτω, αν κάποιος νομίζει πως τραγουδάει καλύτερα, δεν έχει παρά να πάρει το μικρόφωνο και να επιδοθεί σε ατελείωτο καραόκε! 

    🔴Ο Plaisio Expert προτείνει:

    Motorola Rokr-820 JBL Partybox 310  Και γυρνάμε πίσω στο πρωινό ξύπνημα. Τώρα που το σκεφτόμαστε καλύτερα, όχι. Δεν αξίζει σε κανέναν το ξυπνητήρι από την εμποροπανήγυρη. Και το πρωινό ξύπνημα με ήχους της φύσης ή τους αιθέριους ήχους της Enya είναι προτιμότερο. Και ίσως να βοηθάει να μην είναι αιτία εκνευρισμού η πρωινή αφύπνιση. Νομίζουμε βέβαια πως σου έχουμε ήδη δώσει μια καλή ιδέα για το πως και αυτό λύνεται με τον ήχο! 😉 Οπότε έλα στο κοντινότερό κατάστημα Πλαίσιο όπου έχουμε δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στον ήχο. Μίλα με τους Plaisio Experts που με την άρτια εκπαίδευσή τους είναι έτοιμοι να λύσουν κάθε σου απορία! Ταυτόχρονα, επωφελήσου από τις μοναδικές υπηρεσίες τοποθέτησης, συγχρονισμού με την τηλεόραση και sound calibration του Home Cinema! Ενώ μένεις πάντα ήσυχος με επέκταση εγγύησης Πλαίσιο και εκτεταμένο service σε προϊόντα ήχου! Γιατί όπως και να το κάνουμε, ο ήχος είναι συναίσθημα και το συναίσθημα είναι... Πλαίσιο!