Βλαβεροί μικροοργανισμοί; Πες «αντίo» με αποστειρωτές UV!

    Η πανδημία, αν μη τι άλλο, μας έμαθε πως οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι φορέας του επικίνδυνου για την υγεία μας κορωνοϊού: ένα χαρτονόμισμα, ένα στυλό, ένα κλειδί - ακόμα και ένα smartphone!…

    UV-C-Ster-6
    Η πανδημία, αν μη τι άλλο, μας έμαθε πως οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι φορέας του επικίνδυνου για την υγεία μας κορωνοϊού: ένα χαρτονόμισμα, ένα στυλό, ένα κλειδί - ακόμα και ένα smartphone! Αυτομάτως, αντιλαμβάνεσαι πως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών δεν αρκεί και αφού δεν μπορείς να πλύνεις ή να… «ράνεις» με αντισηπτικό ή χλωρίνη όλα τα αντικείμενα ή τις συσκευές με τις οποίες έρχεσαι σε επαφή. Λύση σε αυτό το πρόβλημα καλείται για άλλη μία φορά να δώσει η επιστήμη και συγκεκριμένα, με τους αποστειρωτές UV (UV sterilizers). Διάλεξε ACCESSORIES και απογείωσε τις συσκευές σου με απίστευτες νέες δυνατότητες, ταχύτητα, ασφάλεια και στιλ!

    Από το αντισηπτικό στην ακτινοβολία UV

    Το υπεριώδες φως (UV) χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην ιατρική για την απολύμανση των ιατρικών εργαλείων, εξαρτημάτων, μηχανημάτων - ακόμα και ολόκληρων δωματίων - προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάδοση ασθενειών. [caption id="attachment_61951" align="alignnone" width="900"] Το «μαγικό κουτί» που ακούει στο όνομα UVC LED Sterilizer Box T5, δημιούργημα του παγκόσμιου ηγέτη προϊόντων αποστείρωσης 59S.[/caption] Οι οικιακής χρήσης - βολικοί σε μέγεθος - αποστειρωτές UV είναι διαθέσιμοι είτε με τη μορφή φορητών ράβδων, είτε με τη μορφή σακιδίων, είτε με τη μορφή μικρών ορθογώνιων συσκευών, βρίσκοντας χρήση σε ιατρεία, κομμωτήρια, χώρους εστίασης, καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών κ.ά. Για τη λειτουργία τους δεν απαιτείται κάποια ειδική γνώση ή εκπαίδευση, ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται «ευλαβικά» οι οδηγίες χρήσης και προστασίας του εκάστοτε κατασκευαστή.

    Πώς λειτουργούν οι αποστειρωτές UV;

    Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι το υπεριώδες φως (UV) περιέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα ενέργειας για να «σπάσει» τη μοριακή δομή των μικροοργανισμών (ιοί, μύκητες, βακτηρίδια κ.ο.κ.), καταστρέφοντάς τους. Οι συγκεκριμένοι αποστειρωτές ενσωματώνουν λυχνίες (LEDs) υπεριώδους ακτινοβολίας οι οποίες εκπέμπουν σε μήκη κύματος μεταξύ 200mm και 280nm, δηλαδή στο φάσμα C της υπεριώδους ακτινοβολίας (εξού και ο συμβολισμός UV-C). Το εν λόγω φάσμα μπορεί να εξολοθρεύσει έως και το 99% των μικροβίων και βακτηρίων, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνεια του αντικειμένου που αποστειρώνεται (οπότε αν π.χ. θέλεις να αποστειρώσεις το smartphone σου θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τη θήκη προστασίας). [caption id="attachment_61947" align="alignnone" width="800"] Στιβαρή και φορητή συσκευή αποστείρωσης από την 59s, βολική για να καθαρίσεις οποτεδήποτε και οπουδήποτε χρειαστεί, χωρίς νερό και χημικά.[/caption]

    Εύκολα και γρήγορα, με ένα κλικ!

    Επιλέγοντας έναν ευέλικτο και πιο ελαφρύ αποστειρωτή σε μορφή ράβδου, θα χρειαστεί να σαρώσεις σχολαστικά την επιφάνεια που θέλεις να απολυμάνεις από σχετικά μικρή απόσταση (σάρωση 5-10 φορές σε απόσταση περίπου 2,5 εκατοστών). [caption id="attachment_61949" align="alignnone" width="800"] Το X5 Wand σου επιτρέπει να απολαύσεις μια πιο υγιεινή ζωή με λιγότερα μικρόβια στα αντικείμενα γύρω σου.[/caption] Ωστόσο, αν επιλέξεις συσκευή με μορφή θήκης ή τσάντας, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις στο εσωτερικό της το αντικείμενο που θέλεις να αποστειρώσεις, να κλείσεις το καπάκι/κάλυμμα και να την ενεργοποιήσεις. Αυτή θα ξεκινήσει την απολύμανση και θα σε ειδοποιήσει (με φωτεινή ή ηχητική ένδειξη) όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μέσα σε λίγα λεπτά. [gallery columns="2" ids="61950,61948"] Οι φορητοί αποστειρωτές διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και προσφέρουν μεγάλη αυτονομία, ώστε να τους έχεις πάντα μαζί σου, απολυμαίνοντας κάθε «ύποπτη» επιφάνεια. Θες καθαρό σπίτι χωρίς μικρόβια; Θες να εξολοθρεύσεις το 99,9% των μικροβίων του σπιτιού σου; Τσέκαρε τη γκάμα μας, επίλεξε το καλύτερο «όπλο» προστασίας και θα σου έρθει κουτί στην πόρτα σου…άμεσα και ανέπαφα!