Αλήθεια, τι ξέρεις για την ανακύκλωση συσκευών;

    Η παλιά τοστιέρα, το laptop που δεν κάνει πια boot ή η λάμπα που κάηκε στο μπάνιο, όλα μπορούν να ανακυκλωθούν! Τα τελευταία χρόνια, η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ως μια…

    Ανακύκλωση Συσκευών_main
    Η παλιά τοστιέρα, το laptop που δεν κάνει πια boot ή η λάμπα που κάηκε στο μπάνιο, όλα μπορούν να ανακυκλωθούν!
    Τα τελευταία χρόνια, η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ως μια νέα «καλή συνήθεια». Κι είναι πραγματικά καλή, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά για τον καθένα. Κι όμως, υπάρχουν ακόμα πολλοί που δε γνωρίζουν πώς να ανακυκλώνουν σωστά ή το βασικότερο - ότι και οι συσκευές μπορούν να ανακυκλωθούν. Έτσι, Πλαίσιο και Ανακύκλωση Συσκευών Α. Ε., κάνουμε μαζί τη συνήθεια αυτή πιο γνωστή, άμεση & εύκολη για όλους!

    Γιατί να ανακυκλώσεις;

    Γιατί έτσι κάνεις ένα μεγάλο καλό για το περιβάλλον, μειώνοντας την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στους υγειονομικούς χώρους ταφής. Πολλά εκ των οποίων, απαιτούν χιλιάδες χρόνια για τη διάσπαση & αποσύνθεσή τους, ρυπαίνοντας παράλληλα το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα. Επίσης, δίνεις επιπλέον αξία στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συσκευή σου. Έτσι μειώνεις δυνητικά τους πόρους που απαιτούνται για τη δημιουργία νέων υλικών, αλλά και τους ρύπους από την παραγωγή τους. Bonus: Αποφορτώνεις τον χώρο σου από συσκευές οι οποίες δεν έχουν άλλη αξία για εσένα, κερδίζοντας «χαμένο» χώρο. Τι καλύτερο από ένα καλό ξεκαθάρισμα στο σπίτι, για να ετοιμαστείς σιγά-σιγά για την άνοιξη;

    Τι μπορείς να ανακυκλώσεις;

    Κάθε συσκευή που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρίες και δεν είναι πλέον σε χρήση, αποτελεί Απόβλητο Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (AHHE). Επομένως, μπορεί να ανακυκλωθεί, ακόμα κι αν δε λειτουργεί πια: Ανακύκλωση ΣυσκευώνΜικρές ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, από την παλιά καφετιέρα που αντικατέστησες στην κουζίνα σου και την ηλεκτρική σκούπα, μέχρι τον εκτυπωτή που αρνείται πια να εκτυπώσει. Μελάνια & Toner, από τον παραπάνω εκτυπωτή, αλλά και τα υπόλοιπα που παραλίγο να απορρίψεις στα σκουπίδια. Μην ξεχνάς, στο Πλαίσιο μπορούν να ανακατασκευαστούν και να αποκτήσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Λαμπτήρες, μιας και άλλαξες τα φώτα στο σπίτι και το γραφείο, κι επέλεξες LED χαμηλής κατανάλωσης. Παρόλα αυτά, καλό είναι να γνωρίζεις πως οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου δεν ανακυκλώνονται. Bonus: Μπορείς να ανακυκλώσεις και Μεγάλες Οικιακές Συσκευές. Ωστόσο, λόγω του όγκου τους, θα πρέπει να απευθυνθείς σε επιλεγμένα σημεία ανακύκλωσης. Στο Πλαίσιο, με την παράδοση της νέας οικιακής σου συσκευής, αναλαμβάνουμε να ανακυκλώσουμε την παλιά εντελώς δωρεάν.

    Πού μπορείς να ανακυκλώσεις;

    Εκτός από τα επιλεγμένα σημεία της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε., μπορείς να ανακυκλώσεις τις παλιές σου συσκευές, λάμπες, μελάνια & toner σε ένα από τα 24 καταστήματα Πλαίσιο, όπου έχουν τοποθετηθεί σε κοιχόχρηστους χώρους ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης. Ανακύκλωση Συσκευών_Πλαίσιο Στους πράσινους κάδους μπορείς να ανακυκλώσεις οποιαδήποτε μικρή ή μεσαία ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή, αρκεί να χωράει στο άνοιγμα του κάδου. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι η συσκευή να τοποθετείται εντός, κι όχι εκτός κάδου. Επιπλέον θα βρεις και λευκούς κάδους, οι οποίοι είναι διαμορφωμένοι για λαμπτήρες κλασσικού τύπου, αλλά και ευθείς λαμπτήρες (σωλήνες), οι οποίοι τοποθετούνται ξεχωριστά, κάθετα στο πίσω μέρος του κάδου. Πριν την απόρριψη, πρόσεξε οι λαμπτήρες να μην είναι σπασμένοι ή με τη συσκευασία τους. Τέλος, στους κάδους που βρίσκονται στο Τμήμα Χαρτοπωλείου μπορείς να απορρίψεις τα μελάνια & toner που δε χρησιμοποιείς πια, είτε είναι άδεια είτε γεμάτα.
    Έτσι, μην ξεχάσεις! Πριν την επόμενη βόλτα σου σε οποιοδήποτε κατάστημα Πλαίσιο, πάρε μαζί την παλιά σου συσκευή. Εμείς θα της δώσουμε επιπλέον αξία, μέσα από την ανακύκλωση. Κι εσύ, θα έχεις βοηθήσει τον πλανήτη μία συσκευή τη φορά.