Άχαστες ασκήσεις γυμναστικής για να χάσεις τα κιλά των γιορτών

    Μήπως, μαζί με τα μελομακάρονα και τα άλλα γλυκά, τσίμπησες και 1-2 κιλάκια παραπάνω στις γιορτές; Ακόμα δεν μπήκε ο νέος χρόνος κι εσύ είχες αυτή τη φαϊνή ιδέα να ανέβεις στη ζυγαριά. Κι η ζυγαριά…

    Fitness_Cover_1500x500
    Μήπως, μαζί με τα μελομακάρονα και τα άλλα γλυκά, τσίμπησες και 1-2 κιλάκια παραπάνω στις γιορτές;
    Ακόμα δεν μπήκε ο νέος χρόνος κι εσύ είχες αυτή τη φαϊνή ιδέα να ανέβεις στη ζυγαριά. Κι η ζυγαριά -για να μην σε πληγώσει- έγραψε ότι τουλάχιστον έχεις χιούμορ. Ψυχραιμία και μην αγχώνεσαι! Εδώ είμαστε εμείς, να σου δώσουμε μερικές ασκήσεις γυμναστικής, μαζί με τα πιο χρήσιμα tips και φυσικά τα κατάλληλα αξεσουάρ, για να κάνουν τη γυμναστική «παιχνιδάκι» και τα κιλά παρελθόν! Τι; Ακόμη το σκέφτεσαι; Βάλε μουσική για να μπεις στο ρυθμό, πάρε το στρώμα σου και πάμε να ξεκινήσουμε! Εμπρός καλό μου σχοινάκι! Ξεκίνα τη γυμναστική σου κάνοντας ένα καλό ζέσταμα. Λίγα λεπτά σχοινάκι πριν τις βασικές ασκήσεις θα σε βάλουν σε ρυθμό και θα προετοιμάσουν τους μύες σου για τις επόμενες, πιο έντονες ασκήσεις. Μπορείς να ξεκινάς κάθε φορά σε αργή έως μέτρια ταχύτητα και σταδιακά να αυξάνεις πρώτα το χρόνο άσκησης και στη συνέχεια το ρυθμό σου. Tip: Πριν αρχίσεις να περιστρέφεις το σχοινάκι σου, φρόντισε να προσαρμόσεις το μήκος του, για να κάνει ομαλή ταλάντωση. Και μην ξεχνάς! Για να γίνει σωστή δουλειά, οι ώμοι σου πρέπει να είναι σταθεροί και η περιστροφή να γίνεται με τους καρπούς!

    «Αχ τι τραβάω;» Λάστιχο, φυσικά!

    Ελπίζω να μην τα «έφτυσες» με λίγο σχοινάκι, γιατί τώρα μπαίνουμε στο ψητό! Πιάσε το λάστιχο γυμναστικής, γιατί ήρθε η ώρα δυναμώσουμε τους δικέφαλους. Πώς το κάνεις αυτό; Είναι πολύ απλό. Πέρνα το λάστιχο κάτω από τα πόδια σου, λύγισε τους αγκώνες φέρνοντας τις παλάμες μέχρι το ύψος του στήθους και επίστρεψε αργά στην αρχική θέση. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις την ίδια άσκηση με μπάρα, περνώντας το λάστιχο κάτω από τα πόδια και τοποθετώντας τις λαβές του στις δύο άκρες της μπάρας. Κάνε μερικές επαναλήψεις και προετοιμάσου για την επόμενη άσκηση.

    Από μπάλα ξέρεις;

    Πριν πέσεις ξεθεωμένος/η στο στρώμα γυμναστικής, σου έχουμε άλλες 2 ασκήσεις, μία για τόνωση των τετρακέφαλων και άλλη μία για την ενεργοποίηση των κοιλιακών σου, που θα τους χρειαστούμε μετά. Πιάσε τη μπάλα και πάμε!

    Άσκηση 1η: Λύγισε τα πόδια, φέρε την μπάλα μπροστά από το στήθος και σχημάτισε ένα κάθισμα 45ο. Άνοιξε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και άφησε τη λεκάνη σου να βυθιστεί. Μην ξεχνάς! Για να γίνει σωστά η άσκηση και να μην τραυματίσεις κατά λάθος τις αρθρώσεις ή τους μύες σου, φρόντισε τα γόνατά σου να έρθουν περίπου στις 90ο και να μην βγαίνουν πιο μπροστά από τα πόδια σου.

    Άσκηση 2η: Ακούμπησε την μπάλα στο έδαφος και τοποθέτησε τα χέρια σου ίσια πάνω της, κάτω από το στήθος και σε ένα πλάτος που είναι λίγο μεγαλύτερο από το ύψος των ώμων. Τέντωσε τα πόδια σου, σωστά ευθυγραμμισμένα με το υπόλοιπο σώμα, σε στάση σανίδας, και στη συνέχεια λύγισε το κάθε πόδι προς τη μπάλα εναλλάξ με γρήγορες κινήσεις.

    Ασκήσεις γυμναστικής_Μπάλα 2

    Ο κύβος ερρίφθη. Το ίδιο και τα κιλά στη ζυγαριά!

    Αφού ξύπνησες τους κοιμώμενους κοιλιακούς σου, ήρθε η ώρα να σε βοηθήσουν να συσφίξεις τα χέρια σου. Κάτσε καθιστός/ή στο στρώμα εδάφους, αλλά μην βολευτείς! Έχουμε δουλειά ακόμα, γι’ αυτό πάρε 2 κύβους γυμναστικής για να ξεκινήσουμε. Ασκήσεις γυμναστικής_Κύβοι Τοποθέτησε τους κύβους στο πάτωμα, έτσι ώστε τα χέρια σου να είναι περίπου στο άνοιγμα των ώμων. Λύγισε τους αγκώνες σε ορθή γωνία και προσπάθησε να κρατήσεις την πλάτη σου ίσια – εδώ θα σε βοηθήσουν οι κοιλιακοί, γι’ αυτό κράτα τους σφιγμένους. Και για να μην το ξεχάσουμε κι εμείς κι εσύ, οι ώμοι σου πρέπει να γέρνουν φυσικά μπροστά, χωρίς να καμπουριάζεις! Tip: Αν θέλεις να αυξήσεις τη δυσκολία της άσκησης, τέντωσε τα πόδια σου μπροστά.

    Σανίδωσέ το!

    Τι θα ήταν η γυμναστική χωρίς σανίδα; Σίγουρα πιο εύκολη, αλλά τι να κάνουμε που πρέπει να σφίξουμε και τον κορμό;! Μην ανησυχείς, δεν είναι όσο δύσκολο όσο ακούγεται, αν το κάνεις σωστά! Ασκήσεις γυμναστικής_Σανίδα Σφίξε κοιλιακούς και γλουτούς και ξάπλωσε στατικά σε πλάγια σανίδα με τα πόδια σε ευθεία. Τοποθέτησε το αντιβράχιο κάτω από τον ώμο και πίεσε ώστε να ανασηκωθεί ο κορμός στον αέρα. Φρόντισε να σφίγγεις καλά τα χέρια σου, για να μην επιβαρύνεις τους καρπούς σου! Τελευταίο βήμα – σήκωσε το πόδι στον αέρα, κρατώντας το υπόλοιπο σώμα σου σταθερό. Κάνε μερικές επαναλήψεις και συνέχισε την άσκηση και από την άλλη πλευρά.
    Και για να μην ξεχνιόμαστε, αν πιστεύεις ότι με 6 ασκήσεις γυμναστικής ξεμπέρδεψες, κάνεις λάθος! Γι' αυτό και σου έχουμε ετοιμάσει επιπλέον προτάσεις ασκήσεων και άλλα δατροφικά tips, για να μπεις γρήγορα σε φόρμα. Εξάλλου, το καλοκαίρι δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις!