Πλυντήριο – Στεγνωτήριο: Ο Plaisio expert σου δίνει τα "φώτα" του!

Σε περίπτωση που ο χώρος σου είναι περιορισμένος, η λύση είναι μία: Πλυντήριο – Στεγνωτήριο σε μία συσκευή. Προτού όμως ολοκληρώσεις την αγορά σου, καλό θα ήταν να μάθεις όλα όσα πρέπει, για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

washing machine - dryer

Σε περίπτωση που ο χώρος σου είναι περιορισμένος, η λύση είναι μία: Πλυντήριο – Στεγνωτήριο σε μία συσκευή. Προτού όμως ολοκληρώσεις την αγορά σου, καλό θα ήταν να μάθεις όλα όσα πρέπει, για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Α. Τοποθέτηση

Πρώτα-πρώτα πρέπει να δεις τις ανάγκες του χώρου σου. Υπάρχει στο σπίτι κάποιο διαμορφωμένο σημείο στο οποίο μπορείς να εντοιχίσεις το πλυντήριο-στεγνωτήριο ή ψάχνεις για μία ελεύθερη συσκευή που μπορείς να την ενσωματώσεις παντού; Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση την ξέρεις μόνο εσύ! Κάνοντας όμως την έρευνα αγοράς σου, θα δεις ότι μπορείς να βρεις εύκολα και τους 2 τύπους τοποθέτησης.

Εντοιχιζόμενα

Είναι αλήθεια πως στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει διαμορφωμένη θέση για εντοιχιζόμενο πλυντήριο-στεγνωτήριο. Ωστόσο, εάν είναι ο τύπος τοποθέτησης που ψάχνεις πρέπει να ξέρεις ότι η συσκευή θα ταιριάξει «γάντι» και χάρη στο πάνελ που την καλύπτει, θα εναρμονιστεί πλήρως με το χώρο σου.

Ελεύθερα

Σίγουρα, η αναζήτησή τους είναι πολύ πιο εύκολη και η πληθώρα επιλογών… τεράστια! Τους ελεύθερους τύπους συσκευών μπορείς να τους τοποθετήσεις σε όποιο σημείο εντός -ή και εκτός- σπιτιού θέλεις. Βέβαια, συνίσταται να προτιμήσεις μία θέση, που έχει σταθερό και σχετικά χαμηλό εύρος θερμοκρασίας.

Β. Χωρητικότητα

Η χωρητικότητα αφορά το βάρος του φορτίου που μπορεί να υποδεχθεί ο κάδος. Μετριέται σε κιλά (kg) και αναφέρεται πάντα σε στεγνό φορτίο. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τις καθημερινές ανάγκες του νοικοκυριού. Έτσι, θα προσδιορίσεις τη χωρητικότητα κάδου που χρειάζεσαι, η οποία κυμαίνεται συνήθως από 7 έως και 12 κιλά.

Ο Πλαίσιο expert προτείνει...

Για να υπολογίσεις ευκολότερα τη χωρητικότητα που χρειάζεσαι, σκέψου:

 

Τα μέλη του σπιτιού

 Αν μένεις μόνος ή με το ταίρι σου προτίμησε χωρητικότητα έως και 7kg.

 Αν η οικογένειά αποτελείται από 3 ή 4 άτομα, προτίμησε χωρητικότητα 8kg.

 Ενώ, αν στο σπίτι μένετε 5 ή και περισσότερα άτομα, προτίμησε χωρητικότητα τουλάχιστον 9kg.

 

Τις συνήθειές σου

Πόσο συχνά βάζεις πλυντήριο, αλλά και ποιο είναι το είδος το φορτίου. Σίγουρα, αν συνηθίζεις να πλένεις κουβέρτες, παπλώματα και κουρτίνες χρειάζεσαι μεγαλύτερο κάδο.

Γ. Διαστάσεις

Πριν προχωρήσεις σε αγορά, σιγουρέψου για τις διαστάσεις του χώρου που προορίζεις την τοποθέτηση του πλυντηρίου-στεγνωτηρίου. Θυμήσου, όταν η συσκευή λειτουργεί δημιουργεί μικροκραδασμούς, οπότε καλό είναι να αφήσεις «αέρα». Για το λόγο αυτό, υπολόγισε στις διαστάσεις 2-3 εκατοστά παραπάνω σε κάθε πλευρά. Τα περισσότερα πλυντήρια-στεγνωτήρια που θα βρεις έχουν στάνταρ διαστάσεις, με πλάτος 60cm. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο slim συσκευές.

Δ. Ταχύτητα Στυψίματος

Η ταχύτητα στυψίματος μετριέται σε στροφές ανά λεπτό (rpm) και αναφέρεται στο μέγιστο αριθμό των στροφών που μπορεί να κάνει ο κάδος ανά λεπτό κατά τη διάρκεια του επιλεγμένου προγράμματος. Όσο περισσότερες οι στροφές του κάδου, τόσο πιο στεγνά βγαίνουν τα ρούχα μετά από κάθε κύκλο.

 

☑️ 1200rpm Αν ο μέγιστος αριθμός στροφών του πλυντηρίου είναι 1200rpm, τότε τα ρούχα σου βγαίνουν νωπά από τον κάδο με ποσοστό υγρασίας περίπου 52%.

☑️ 1400rpm Ένα πλυντήριο με μέγιστο αριθμό στροφών 1400rpm, εξασφαλίζει ότι η εναπομένουσα υγρασία στα ρούχα σου μετά από τον κύκλο πλύσης είναι περίπου 50%.

☑️ 1600rpm Αν ο αριθμός των στροφών φτάνει τις 1600rpm, το φορτίο βγαίνει από τον κάδο με ποσοστό υγρασίας περίπου 44%.

Ε. Επίπεδο Θορύβου

Το επίπεδο θορύβου μετριέται σε dB. Όπως είναι λογικό, όσο υψηλότερα είναι τα dB, τόσο περισσότερος είναι και ο θόρυβος. Γενικότερα έχε κατά νου, ότι για να είναι μία συσκευή αθόρυβη η στάθμη θορύβου θα πρέπει να είναι λιγότερο από 70db. Πλέον στην αγορά θα βρεις πολλές νέες τεχνολογίες οι οποίες μειώνουν το θόρυβο, όπως είναι ο αντικραδασμικός σχεδιασμός και ο inverter κινητήρας.

 

  Αν η συσκευή έχει στάθμη θορύβου μικρότερη από τα 71 dB τότε είναι εντελώς αθόρυβη.

  Όταν η στάθμη θορύβου είναι 72-73 dB τότε η συσκευή απελευθερώνει ήχο μικρής έντασης.

  Στην περίπτωση που τα επίπεδα θορύβου είναι 74-78 dB η ένταση της λειτουργίας της συσκευής είναι πιο δυνατή, αλλά σχετικά διακριτική.

  Αν η συσκευή έχει στάθμη θορύβου μεγαλύτερη από τα 78 dB τότε η λειτουργία της χαρακτηρίζεται ως αρκετά θορυβώδης.

ΣΤ. Ενεργειακή Ετικέτα

Σε κάθε πλυντήριο-στεγνωτήριο υπάρχει η ενεργειακή ετικέτα η οποία σε ενημερώνει για την κλάση της ενεργειακής απόδοσης του συγκεκριμένου μοντέλου κατά το πλύσιμο, αλλά και κατά το στέγνωμα. Η κλίμακα της ενεργειακής κλάσης έχει εύρος τιμών από το Α (περισσότερο αποδοτικά) έως και το G (λιγότερο αποδοτικά). Οι ενδείξεις Α+, Α++, Α+++ που αναγράφονταν παλαιότερα στις συσκευές έχουν καταργηθεί και απλοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2021.

 

Πέρα από την κλάση όμως, στην ενεργειακή ετικέτα αναγράφεται και η κατανάλωση ενέργειας ανά έτος, η κατανάλωση νερού ανά κύκλο, η χωρητικότητα σε kg, η διάρκεια προγράμματος και τα επίπεδα θορύβου. Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε πρόσθετο περιεχόμενο, σαρώνοντας με το smartphone σου τον QR κωδικό, που βρίσκεται πάνω και δεξιά της ενεργειακής ετικέτας.

 

energy label

Ζ. Σύγχρονες Τεχνολογίες

Αυτόματο Ζύγισμα Φορτίου

Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, το φορτίο ζυγίζεται αυτόματα και οι ειδικοί αισθητήρες προσαρμόζουν τους χρόνους πλύσης και στεγνώματος ανάλογα. Έτσι, σου εξοικονομεί χρήματα αφού δεν κάνει σπατάλες σε νερό και ρεύμα.

Ρυθμίσεις από απόσταση

Το πλυντήριο - στεγνωτήριο ρούχων συνδέεται με το smartphone σου, προκειμένου να κάνεις τη μπουγάδα σου ακόμα κι αν δεν έχεις φτάσει ακόμα σπίτι! Ενεργοποίησε με ένα μόνο κλικ το πρόγραμμα που θες και μόλις τα ρούχα σου είναι έτοιμα, θα λάβεις αμέσως ειδοποίηση!

Διακοπή Πλύσης

Μπορείς να διακόψεις το πρόγραμμα που μόλις ενεργοποίησες, για να προσθέσεις όσα ρούχα άφησες εκτός κάδου. Πάτα απλά pause και πρόσθεσε ό, τι ξέχασες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό!

Με τη δύναμη του ατμού

Πολλά από τα σύγχρονα πλυντήρια - στεγνωτήρια ρούχων διαθέτουν τεχνολογία ατμού, η οποία εξοντώνει τα μικρόβια και τα αλλεργιογόνα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει αποτελεσματικά και τις ζάρες, για να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο σιδερώνοντας!

Επιλογή βαθμού στεγνώματος

Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το πόσο θέλεις να στεγνώσουν τα ρούχα σου! Θέλεις να στεγνώσουν πλήρως και να τα τοποθετήσεις κατευθείαν στη θέση τους; Ή μήπως θέλεις να μείνουν λίγο νωπά για να τα «χτυπήσει» και λίγο το φως του ήλιου; Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, υπάρχει τρόπος!

Μόλις επιλέξεις το πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων, πρόσθεσε στο καλάθι σου και την κατάλληλη υπηρεσία. Η ομάδα των τεχνικών μας ξέρει ακριβώς τι χρειάζεσαι και είναι έτοιμη να αναλάβει τη γρήγορη και αποτελεσματική τοποθέτηση της συσκευής στο χώρο σου!

Αν θες να παραμένεις ξέγνοιαστος μετά την αγορά της συσκευής σου επίλεξε την επέκταση εγγύησης Πλαίσιο! Μείνε σίγουρος ότι για τα επόμενα χρόνια τα πάντα στη συσκευή σου θα πηγαίνουν... ρολόι!